Contactează-ne

Actualitate

Ce mică a fost vacanţa mare!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Biblioteca George Radu Melidon s-a finalizat cea de a X-a ediţie a proiectului „Ce mică a fost vacanţa mare!“ ■ şapte tineri de la Asociaţia Muşatinii au coordonat activitatea celor mici, timp de patru săptămîni ■

La Biblioteca Municipală George Radu Melidon a avut loc, joi, 9 august, festivitatea de închidere a activităţilor Clubului de vacanţă, organizat de instituţia gazdă în colaborare cu voluntarii Asociaţiei Muşatinii, de la Colegiul Naţional Roman-Vodă. Activitatea finală s-a desfăşurat în prezenţa viceprimarului Roxana Iorga, a profesorilor coordonatori, a părinţilor şi a celor cîteva zeci de copii participanţi la activităţi. „Manifestarea de închidere a Clubului de vacanţă pentru acţiunea «Ce mică e vacanţa mare!» a fost organizată într-un excelent parteneriat cu Asociaţia Muşatinii. Am avut alături de noi, timp de patru săptămîni, şapte voluntari foarte dedicaţi, coordonaţi de profesor doctor Ovidiu Albert. În fiecare zi, de luni pînă vineri, copiii au particpat la ateliere de creaţie, unde au desenat pe asfalt, au participat la jocuri, dans şi voie bună şi, evident, la un club de lectură, cu scopul de a-i determina pe copii să citească. Ca o noutate pentru această ediţie a fost şi faptul că am avut şi trei profesori voluntari: Adriana Brumă (engleză) , Florina Costin (spaniolă) şi Cristina Mihaela Tărîţă (franceză) . Produsul muncii lor a fost prezentat în faţa noastră, într-o expoziţie“, a declarat Cristina Panaite, şefa Secţiei Bibliotecă. Profesorul Ovidiu Albert apreciază că educaţia copiilor trebuie să fie un proces continuu, care nu trebuie să se oprească odată cu intrarea copiilor în vacanţă, cînd aceştia au posibilitatea să participe la un proces de educaţie non-formală. Atît cei mici, cît şi părinţii au fost încîntaţi de activităţile la care au participat mărturisind că, într-adevăr, vacanţa mare a fost prea mică şi că ar fi trebuit să fie mai lungă, fie şi cu o singură zi, cum mărturisea micuţa Michelle. „De ce atît de scurt? Simplu: pentru că am avut foarte multe activităţi, care au fost concentrate pe parcursul a patru săptămîni. Am desfăşurat un spectru foarte larg de activităţi şi ne-am bucurat pentru că am trăit fiecare clipă în parte“, a mărturisit unul din voluntari, Larisa Ciobanu. Viceprimarul Roxana Iorga a înmînat participanţilor diplome de excelenţă. „E un proiect care se desfăşoară de zece ani de zile, susţinut în parteneriat cu Asociaţia Muşatinii. Noi am sprijinit toate activităţile clubului de vacanţă, inclusiv resursa umană. Am ajuns şi eu de cîteva ori să-i susţin. E un proiect frumos ajuns la final. Numărul copiilor care au participat la proiect a fost semnificativ, ceea ce demonstrează că asemenea manifestări sînt benefice pentru dezvoltarea lor“, a spus viceprimarul Roxana Iorga.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending