Contactează-ne

Actualitate

Ce înseamnă un implant dentar toată gura?

Știre publicată în urmă cu

în data de

In cazul pierderii dintilor, este important sa alegi o modalitate adecvata de restaurare a acestora pentru fiecare pacient. Optiunea ideala este sa te sfatuiesti cu specialistii clinicii de implantare si stomatologie Bucuresti. Protetica pentru implant dentar toata gura este o metoda complexa, dar cea mai eficienta. Poate fi folosita pentru diferite tipuri de defecte din dentitie, dar implantarea totala a dintilor are unele caracteristici specifice care sunt asociate cu structura anatomica a maxilarului.

Dintii superiori si inferiori par a fi aceiasi doar la prima vedere. Diferenta lor principala se datoreaza structurii tesutului osos al fiecarui tip de maxilar, iar la implant dentar toata gura se tine seama de procesul de implantare. Densitatea superioara este mult mai mica, deoarece sarcina pe ea este mai mica decat pe cea inferioara. Dupa pierderea dintilor, osul se atrofiaza rapid, prevenind o plasare sigura a implantului. In astfel de cazuri, este necesar un implant dentar toata gura.

 

Implant dentar video

Cand se face un implant dentar pentru toata gura, de asemenea, se tine cont de apropierea sinusurilor. Este foarte important sa se efectueze implantul pentru toata gura cat mai curand posibil. Daca doresti sa vezi cum se efectueaza un implant dentar pentru toata gura si ce implica acest lucru, poti urmari materialul implant dentar video. In materialul video vei vedea ca, o cantitate de tesut osos in zona dintilor laterali si a colturilor, duce la riscul de deteriorare a sinusurilor. In acest caz, implantul pur si simplu nu are suficient os pentru a fi implantat, deoarece nu poate trece complet prin el. Pentru a evita acest lucru, se face o operatie de ridicare a sinusurilor, care este efectuata in mod preliminar.

Ridicarea sinusurilor este una dintre tipurile de chirurgie plastica, prin care se adauga volumul necesar de tesut osos. In unele cazuri, se folosesc implanturi zigomatice lungi si apoi, daca mai este necesar se face ridicarea sinusurilor. Adentia completa, adica absenta intregii dentitii, apare rar. In acest caz, adesea se foloseste o proteza complet detasabila pe ventuze, cu toate acestea, protezele acopera palatul, ingreuneaza mestecarea, necesitand adesea schimbarea deoarece uneori, se intampla sa cada. Un implant dentar toata gura te lipseste de toate aceste deficiente.

 

Metode implant dentar toata gura

Implantarea dentara in maxilarul superior cu adentie completa se realizeaza in centrul de implantare si stomatologie prin mai multe metode:

  • implantarea tuturor dintilor in maxilarul superior este foarte rara si nu numai din cauza costului impresionant al protezelor;
  • instalarea mai multor implanturi, de obicei 7-8 bucati – este suficienta pentru fixarea de inalta calitate a podului, astfel incat maxilarul sa arate atractiv din punct de vedere estetic;
  • implantarea a patru radacini artificiale este o optiune clasica pentru fixarea protezei, care este cea mai potrivita pentru deficienta osoasa la pacient, atunci cand extensia acesteia nu este posibila. In plus, aceasta metoda este utilizata pentru caracteristicile structurale anatomice. Zonele de amplasare – doua verticale (fata) si doua – cu un unghi usor (lateral).
  • proteza pe doua implanturi este efectuata in cazul in care nu este posibil sa se implanteze un numar mai mare de radacini artificiale. In acest caz, implanturile joaca rolul unui suport pentru o proteza detasabila, dar este fixata mai bine decat pe ventuze si nu necesita utilizarea mijloacelor suplimentare pentru atasare.

Sursa: Edcora Agentie Marketing Online

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Autorităţile au reacţionat în cazul “depozitului”de azbest din buricul tîrgului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Monitorul de Neamţ a relatat, în urmă cu cîteva zile, la solicitarea unui cititor, că, în centrul oraşului Piatra Neamţ, pe un spaţiu verde, erau depozitate de ceva timp mai multe plăci de azbest.

Autorităţile au reacţionat, conform unui comunicat de presă, şi o echipă mixtă de la Garda de Mediu şi Primăria Piatra Neamţ a mers la faţa locului. Au fost găsite plăcile, provenite din repararea unui acoperiş, şi au fost ridicate şi predate unei societăţi specializate în colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor periculoase, conform documentelor fiind ridicate şi predate 340 kilograme deşeuri de azbest.

Proprietarul imobilului a fost avertizat asupra interdicţiei de a abandona deşeurile pe spaţiul public. Cîteva comentarii: bilă albă pentru că autorităţile s-au sesizat şi au procedat la eliminarea deşeurilor şi bilă albă şi pentru că nu au aplicat hei-rup-ist amendă, ci au mers gradual, mai întîi cu un avertisment. Cînd “greşeala” nu e majoră şi cel în cauză este la prima greşeală, considerăm că ar trebui procedat mai întîi la avertizare şi abia mai apoi, dacă mai e cazul, la amendă.

Poate citesc şi alte autorităţi care dispun de procese-verbale pentru amenzi. Cei mai încîntaţi au fost pietrenii care locuiesc în zonă şi, încurajaţi că una dintre problemele lor a fost rezolvată, fac un nou apel: ne-au trimis o nouă fotografie, din aceeaşi zonă, de data aceasta cu un acoperiş în reparaţii. Şi ar dori să ştie cînd va fi gata reparaţia, în condiţiile în care se tem că, dacă va mai dura mult, acoperişul cu pricina ar deveni un potenţial pericol pentru trecători.

Aşteptăm să vedem dacă şi reprezentanţii de la Inspectoratul în construcţii vor fi la fel de prompţi în a le răspunde cetăţenilor.

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – TT, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cititorii Monitorului de Neamţ şi de Roman continuă să răspundă provocării de a ne trimite fotografii din locurile prin care au trecut sau care le-au reţinut atenţia la un moment dat. Astăzi, o fotografie cu Teatrul Tineretului, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ.

FOTO: Borcea Ştefan

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Trending