Contactează-ne

Actualitate

Ce este şi ce proprietăţi are păstura

Știre publicată în urmă cu

în data de

Păstura sau „pâinea albinelor” este un supliment alimentar-minute, cu beneficii multiple şi componenţă 100% naturală. Putem numi cu lejeritate păstura un hiperaliment în care poţi avea încredere.

Dar, totuşi, ce este păstura de albine? Hai să aflăm mai multe!

Totul despre păstura de albine

Păstura este polenul pe care albinele lucrătoare îl recoltează şi îl îngrijesc. Cum? După ce este adus în stup, polenul este amestecat cu enzime din saliva albinelor şi miere şi plasat în celula fagurelui. Acolo fermentează în condiţii naturale, timp de 3 luni.

După aceste modificări, apicultorii pot recolta polenul devenit păstură, pentru că reprezintă o sursă de hrană pentru albine. Din păcate, fiecare fagure conţine cantităţi mici de păstură. Însă, poţi găsi păstură de albine la un preţ mic pentru beneficiile sale.

Cum recunoşti păstura?

  • Culoare ruginie sau maroniu-gălbuie
  • Gust dulce-acrişor.

Ce conţine păstura?

  • Pentru că are efecte terapeutice, păstura conţine o mulţime de nutrienţi importanţi pentru corpul omenesc.
  • Vitaminele A, C şi E
  • Lecitină şi acizi graşi
  • Glucide, glucoză, dextrine, celuloză
  • Aminoacizi
  • Hormoni naturali
  • Minerale.

Pe lângă acestea, păstura conţine şi enzime, hormoni naturali şi aminoacizi – inclusiv arginină.

Beneficiile unei cure cu păstură de albine

Ajutor în detoxifiere

Detoxifierea înseamnă curăţarea organelor implicate în digestie; în această listă intră şi colonul. Deoarece conţine seleniu, păstura ajută la reglarea digestiei şi este chiar recomandată persoanelor cu afecţiuni de origine digestivă, cum ar fi enterocolitele, constipaţia, tranzitul intestinal dereglat şi nu numai. Experţii spun că după trei-patru zile de consum poţi simţi deja efectele substanţei-minune, iar după 10 zile procesul de detoxifiere este complet.

Susţine ficatul

„Pâinea albinelor” este mai mult decât un supliment natural ce ajută ficatul în activitatea zilnică. Dacă o consumi pentru o activitate hepatică, vei observa că te vei reface într-un timp destul de scurt. Potrivit observaţiilor făcute de-a lungul timpului de către specialişti, acest tratament reface integral ţesutul ficatului, îl protejează de afecţiuni şi elimină efectele fumatului şi alcoolului în exces. Cei care suferă de hepatită A sau B pot observa că ficatul se reface în 1 -3 luni de la începerea tratamentului. Hepatita C are nevoie de o perioadă de un an pentru refacere.

Combate mai multe simptome

Produsul apicol stimulează sistemul imunitar şi secreţiile biliare şi, astfel, reglează funcţiile colonului şi activitatea intestinală. Sistemul cardiovascular este protejat, iar nivelul colesterolului din sânge este reechilibrat.

Tratamentele acestea duc la formarea a noi celule albe şi roşii în sânge, o activitate cerebrală la capacitate maximă şi o concentrare şi memorie la nivel optim. În acelaşi timp vei simţi cum efectele stresului se reduc, iar organismul îşi recapătă energia. Nu vei mai simţi ameţeli şi stări de oboseală.

Păstură la preţuri optime pentru sănătatea ta

Păstura este atât de eficientă încât în industria farmaceutică este ingredientul bogat care funcţionează ca sursă de vitamine. Şi atunci, de ce să nu te bucuri de toate vitaminele esenţiale concentrării şi sănătăţii dintr-o singură sursă.

Apicola.ro este un furnizor de produse apicole la preţuri convenabile şi în cantităţile de care ai nevoie. Te invităm să alegi tratamentul potrivit pentru corpul tău şi cantitatea necesară. Înainte să continui, nu uita că trebuie să nu ai alergie la polen, ca să te poţi bucura de toate aceste beneficii. Păstura este dovada că suplimentele apicole înseamnă mai mult decât miere. Profită de ea!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: O fetiţă de un an şi-a încuiat mama pe balcon. Au intervenit pompierii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Intervenţie mai puţin obişnuită pentru pompierii pietreni, sîmbătă, 16 noiembrie. Ei au intrat, cu ajutorul scării culisabile, în balconul unui apartament din Piatra Neamţ, după ce o fetiţă de doar un an şi jumătate şi-a încuiat mama pe respectivul balcon. “Un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă de intervenție de la Detașamentul Piatra Neamț a avut o misiune de deblocare a unei uși de la balcon în municipiul Piatra Neamț, pe strada Constantin Mătase. O femeie în vârstă de 23 de ani a rămas blocată în balcon după ce fetița sa in vârstă de un an și jumătate a incuiat ușa pe interior. Pompierii au îintrat, cu ajutorul scării culisabile, în balconul locuinței situat la etajul 1 și au deblocat ușa. Nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Statul, şi la concediile medicale ale salariaţilor este un rău-platnic

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Casa de Sănătate nu a rambursat sumele achitate de firme pentru concediile medicale ale angajaţilor din luna ianuarie ■ un singur grup de firme are de încasat 337 mii de lei ■

La Conferinţa de presă a PNL Neamţ, de joi, 14 noiembrie, senatorul Eugen Ţapu, a amintit că printre multele disfuncţii „moştenite“ de la vechea guvernare se află şi una extrem de gravă, aceea a faptului că, din luna ianuarie 2019, Casa Naţională de Sănătate n-a mai decontat firmelor private contravaloarea concediilor medicale pe care aceste societăţi le-au plătit angajaţilor şi trebuie să le recupereze de la stat. „Ce a găsit Guvernul Orban în urma guvernului PSD este un semicataclism. Pe prognoza bugetară la venituri a găsit minus 21 de miliarde, între prognoză şi realitate. Deficitul la 9 luni este mare, neluînd în calcul şi faptul că de 3 luni şi jumătate nu s-a plătit nici un ban la rambursările de TVA. Pe de altă parte de cel puţin şapte luni nu s-au achitat banii pe care firmele le-au achitat angajaţilor pentru concediile medicale“, a declarat senatorul Eugen Ţapu. Administratorii societăţilor comerciale spun că au sume uriaşe de încasat de la stat şi blocarea acestorale împinge, încet, dar sigur, către faliment, în condiţiile în care lipsa de lichidităţi le blochează activitatea. „Solicitarea de decontare de la Casa de Asigurări de Sănătate a indemnizaţiilor plătite salariaţilor aflaţi în concedii medicale se face în baza unei cereri şi a unui dosar la care se depun toate actele doveditoare. După verificare şi aprobare, banii ne-ar fi trebuit rambursaţi. E o procedură care se face lunar. Din păcate, n-au mai avut bani şi sumele nu ne-au mai fost decontate. Noi nu am mai primit nici un ban din luna ianuarie. Avem de încasat pentru SC Caremil 230 mii şi pentru Smirodava 102 mii, în total 337 mii, adică peste 3,3 miliarde lei vechi. De-a lungul timpului au tot fost miniştri de Finanţe care vorbeau frumos despre conformarea voluntară. Nouă, atunci cînd nu reuşim să plătim la termen impozitele către stat ne sînt blocate conturile. Situaţia este de-a dreptul îngrijorătoare. Nu înţelegem de ce nu este agreată compensarea între banii pe care trebuie să-i încasăm de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi cei pe crae-i datorăm aceleeaşi instituţii. Funcţionarea noastră este periclitată în acest moment. Ştiu că există agenţi economici care nu au mai primit de cîteva luni banii ce le trebuiau rambursaţi la TVA. Noi, ca agenţi economici, nu putem să facem o proiecţie a afacerilor, în condiţiile în care nu ştim cînd vom primi banii pe care ni-i datorează statul“, a declarat Sorin Chiriac, administratorul firmelor Caremil şi Smirodava Roman. O altă firmă tot din domeniul confecţiilor, care are 150 de salariate, are de încasat 60 mii lei, pentru aceeaşi perioadă. Solicitarea noastră, ca în baza Legii 544, a liberului acces la informaţii, făcută, în scris, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Neamţ, de a afla care este datoria pe care Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ o are faţă de agenţii economici din judeţ, a primit un răspunsul că se „se află pe circuit“.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Vremea primăvăratică mai ţine şi zilele viitoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă spre jumătatea săptămînii viitoare vor fi valori termice diurne de pînă la 14 grade ■ apoi se mai răceşte niţel, dar nu foarte mult ■ în cea mai rece noapte nu vor fi mai puţin de 5 grade ■ ziua de sîmbătă şi cea de duminică aduce vreme nesperat de frumoasă ■

Luna noiembrie ne-a rezervat o surpriză de proporţii, iar vremea a fost deosebit de caldă şi frumoasă, cu zile spectaculoase şi un regim termic mult peste media perioadei. Spre finele celei de-a doua decade, valorile termice au mai scăzut, au fost şi zile cu ceaţă, însă tot mai blînde decît ar fi normal. Meteorologii dau asigurări că şi de acum înainte va fi bine, cel puţin pînă în prima jumătate a săptămînii viitoare cînd sînt aşteptate valori termice de pînă la 14 grade Celsius. Apoi regimul termic trece, dar treptat, spre normalul perioadei, temperaturile diurne coboară spre 8 grade, iar în cea mai rece noapte nu vor fi mai puţin de 5 grade Celsius. Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie pe 16 noiembrie vom avea timp excelent şi după ziua morocănoasă de ieri reapare soarele. Valorile termice diurne cresc spectaculos faţă de intervalul precedent, iar la amiază ne vom bucura de 14 grade Celsius. Noaptea aduce cer variabil cu nori şi o minimă în jurul valorii de 8 grade. Pe acelaşi model vor fi condiţiile meteo şi duminică, 17 noiembrie. Va fi soare, aproximativ 14 grade în termometre la miezul zilei, iar noaptea va fi sensibil mai caldă cu o minimă de 9 grade Celsius. Săptămîna viitoare debutează cu cer acoperit, dar meteorologii nu au anunţat precipitaţii. Nu mai vedem soarele motiv pentru care se mai răcoreşte niţel, iar la amiază mercurul din termometre abia ajunge la 12 grade Celsius. Cerul va fi acoperit şi după lăsarea întunericului însă nu sînt modificări termice, iar minima rămîne cantonată la 9 grade. Singura zi frumoasă, cu soare, de săptămîna viitoare, va fi cea de marţi, 19 noiembrie. Atunci va fi deosebit de cald pentru finele celei de-a doua decade a lui Brumar, iar la amiază se vor înregistra 14 grade Celsius. Peste noapte minima rămîne staţionară la 9 grade. Cu începere de miercuri, 20 noiembrie, se strică vremea, norii se adună în zona noastră şi nu mai pleacă pînă la final de săptămînă. Chiar dacă nu sînt prognozate precipitaţii, maxima coboară la 12 grade, iar minima nocturnă încă se menţine la 9 grade. Joi, 21 noiembrie, ar putea veni ceva ploi dar slabe şi neînsemnate din punct de vedere cantitativ. Schimbarea constă în aceea că valorile termice continuă să intre la apă. Aşa se face că în cel mai cald moment al zilei în zona noastră nu vor fi decît vreo 10 grade, în timp ce valorile termice nocturne coboară cu o treime faţă de intervalul precedent şi minima nu mai trece de 6 grade. Se mai răcoreşte niţel şi vineri, 22 noiembrie, cînd pe fondul unui cer acoperit, dar în lipsa precipitaţiilor în Piatra Neamţ vor fi cel mult 9 grade Celsius peste zi, iar minima nocturnă ajunge la 5 grade Celsius. Cea mai rece, dar şi mohorîtă zi, este cea de sîmbătă 23 noiembrie, cînd nu plouă dar cerul rămîne acoperit, maxima nu mai trece de 8 grade Celsius, iar minima nocturnă rămîne staţionară la 5 grade.

Citește știrea

Trending