Contactează-ne

Actualitate

Cantina săracilor a fost desfiinţată

Știe publicată cu

în data de

■ motivul a fost neîncadrarea în standardele de funcţionare conforme cu legislaţia în vigoare ■ hrana beneficiarilor din Tîrgu Neamţ va fi asigurată prin servicii de catering ■ personalul cantinei va fi preluat de alte compartimente ale Direcţiei de Asistenţă Socială ■

Cantina Socială a oraşului Tîrgu Neamţ a fost desfiinţată oficial printr-o hotărîre a Consiliului Local adoptată în şedinţa extraordinară din 7 ianuarie. Motivul a fost neîncadrarea în standardele de funcţionare conforme cu legislaţia în vigoare. De altfel, activitatea cantinei fusese suspendată încă din 2016, preferîndu-se achiziţionarea unor servicii de catering pentru a asigura hrana beneficiarilor. La fel se va proceda şi de acum înainte pentru masa săracilor, iar în ce priveşte personalul cantinei, acesta va fi preluat de alte compartimente din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială. Aleşii au mai dispus ca toate bunurile cantinei să treacă în gestiunea Centrului Sfînta Teodora, unde sînt cazate în regim de urgenţă persoanele fără adăpost. La Tîrgu Neamţ, cantina săracilor a funcţionat în ultimele decenii într-o clădire foarte veche, amplasată pe strada Cuza Vodă. Spaţiul insuficient nu a permis niciodată hrănirea sărmanilor într-o sală de mese, astfel că acestora li se dădea la pachet mîncarea preparată pentru o zi, iar celor nedeplasabili le era dusă acasă. Decizia de suspendare a activităţii cantinei fusese luată în 2016 pe baza raportului de specialitate întocmit de Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), care aducea atunci următoarele argumente: nu sînt alocate fonduri în bugetul DAS Tîrgu Neamţ pentru aprovizionarea cu alimente, furnizarea de produse şi servicii pentru întreţinerea şi funcţionarea cantinei; nu există materiale informative de nici un fel, nici reţetar stabilit de nutriţionist; nu deţine un autoturism dotat corespunzător pentru furnizarea hranei la domiciliu şi nici spaţii special amenajate pentru prepararea şi distribuirea mesei; nu sînt rampe de acces pentru persoanele dependente de cărucior cu rotile; nu există grupuri sanitare în incinta clădirii, ci doar unul exterior; cantina nu are spaţii pentru depozitarea hainelor beneficiarilor sau a materialelor necesare desfăşurării activităţii; nu este nici spălătorie, condiţiile de igienizare fiind precare; nu există documentaţie cadastrală şi extrase de Carte Funciară, nici sisteme de alertare în cazul producerii unor incendii, iar instalaţiile electrice/împămîntare nu corespund normelor ISU; avizele sanitare trebuie actualizate, etc.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending