Contactează-ne

Actualitate

Canotaj – ergometru, Naţionalele la Piatra

Știe publicată cu

în data de

■ pentru al doilea an consecutiv, întrecerea va fi găzduită de Sala Ceahlăul ■ sub ochii Elisabetei Lipă, cei mai buni canotori din ţară vor concura sîmbătă, la categoriile seniori, juniori şi masters ■ vineri, conducerea Federaţiei Române de Canotaj va ţine la Piatra Neamţ şedinţa Adunării Generale ■

Peste 300 de sportivi din ţară şi-au dat întîlnire în acest week-end la Piatra Neamţ, pentru a participa la Campionatul Naţional de canotaj – ergometru, seniori, juniori şi masters (35-50 de ani şi peste 50 de ani), un eveniment care revine în municipiu la distanţă de doar un an. Sîmbătă, 2 martie, începînd cu ora 9.00, competitorii se vor întrece la Sala Ceahlăul, unde vor fi amplasate ergometre. „Am solicitat încă de anul trecut să organizăm acest campionat deoarece acum, în 2019, împlinim 100 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Ceahlăul şi este un moment important pentru comunitatea noastră. Am mai organizat Naţionalele la Piatra Neamţ şi în 2015 şi vreau să atragem acest gen de concursuri şi în oraşele de provincie, pentru a populariza acest sport cu mii de practicanţi în străinătate“, a declarat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul şi şeful Secţiei Canotaj. La întrecerile de sîmbătă nu vor participa seniorii care fac parte din loturile olimpice, aceştia susţinînd probele respective în Italia, unde se pregătesc pe ape calde pentru calificările la Olimpiada de la Tokyo din 2020. În ceea ce îi priveşte pe reprezentanţii CS Ceahlăul, aceştia au mari aşteptări de la sportiva numărul 1 a Neamţului în 2018, Laura Pal (medaliată la mondiale, campioană europeană şi balcanică), dar şi de la tineri canotori incluşi deja în loturile naţionale (Diana Raţă, Denisa Vicol, Georgiana Blanariu). „Copiii noştri vor concura avînd dublă legitimare CS Ceahlăul – LPS Piatra Neamţ. Vor fi probe de simplu, dublu, şi echipaj de 4. Noi mizăm să obţinem de la acest concurs 5- 6 medalii şi prin alţi sportivi chiar dacă nu sînt la loturile naţionale, dar la anumite categorii pot obţine rezultate“, a mai precizat Valentin Gavril care a detaliat pentru cei neiniţiaţi ce înseamnă ergometrul: „Este un aparat specific canotajului pe timp de iarnă. Cînd lacurile sînt îngheţate sau foarte reci, sportivii nu pot vîsli şi atunci transferăm mişcarea de pe apă, în sală. Aceste aparate sînt necesare deoarece indică mulţi parametri – puterea cu care tragi sau cadenţa loviturilor. Din aceste informaţii se poate vedea cu exactitate potenţialul biologic şi progresul sportivului“. Directorul CS Ceahlăul a mai precizat că pentru acest eveniment sportiv la Piatra Neamţ va fi prezentă şi conducerea Federaţiei Române de Canotaj, în frunte cu preşedintele Elisabeta Lipă. De asemenea, vor veni să asiste la întreceri şi foste glorii, campionii olimpici şi mondiali – Doina Ignat, Viorica Susanu sau Georgeta Damian. Vineri seară, la Hotel Ceahlău, va avea loc şi şedinţa Adunării Generale a federaţiei în care se vor discuta coordonatele activităţii pentru acest an competiţional. Organizatorii Campionatului Naţional de Canotaj – Ergometru sînt: Federaţia de Canotaj, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, CS Ceahlăul, LPS Piatra Neamţ, cu sprijinul partenerilor: CJ Neamţ, Primăria şi CL Piatra Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Actualitate

România a ratat obiectivul la europenele de canotaj

Știe publicată cu

în data de

■ la competiţia rezervată juniorilor de la Essen, România s-a întors fără medalie, ceea ce reprezintă un eşec ■ în proba de 4 rame pentru tricolore a evoluat Laura Pal, sportiva nr. 1 a judeţului Neamţ în 2018 ■

România a fost reprezentată în perioada 17-19 mai în Germania, la Essen, de lotul tricolor deplasat pentru participarea la Campionatul European de Canotaj pentru juniori. Echipa naţională, din care a făcut parte şi sportiva nemţeană Laura Pal, avea ca obiectiv cîştigarea a două sau trei medalii la aceasta întrecere, fapt nerealizat. De aceea, Federaţia Română de Canotaj urmează să analizeze într-o şedinţă prestaţia echipajelor româneşti şi de ce s-a ajuns la asemenea rezultat. „România s-a întors de la această ediţie a europenelor fără medalie cîştigată, ceea ce reprezintă un eşec. Este per total un rezultat foarte, foarte slab. Va fi o şedinţă la federaţie şi vom vedea cauzele acestei nereuşite şi modul cum putem repara situaţia. Laura Pal ramîne în pregătire cu lotul şi va munci pentru a ajunge la mondialele din acest an rezervate juniorilor, din luna august, din Japonia“, a declarat Valentin Gavril, director CS Ceahlăul Piatra Neamţ, grupare sportivă pe care Laura o reprezintă în competiţiile intercluburi alături de LPS Piatra Neamţ. Sportiva numărul 1 a judeţului Neamţ în 2018 şi colegele sale din barca de 4 rame, Gabriela Paraschiv, Liliana Balauca şi Alexandra Ungureanu, nu au reuşit în competiţia continentală decît o clasare pe locul 5 în finala probei. Timpul lor a fost de 6 minute, 54 de secunde, şi 64 sutimi, în timp ce învingătoarea, Germania, a încheiat proba de 2000 de metri cu timpul de 6 minute, 45 secunde şi 45 sutimi. Italiencele au cîştigat argintul cu un timp mai slab ca al campioanelor europene cu aproape două secunde, în timp ce danezele au luat bronz cu 6 minute, 48 secunde şi 21 sutimi. Cu un timp mai bun ca al României cu ceva mai bine de doua secunde Turcia a terminat pe 4. În finală a mai concurat şi echipajul Poloniei. „Încep prin a spune că sînt mîndră de mine şi de echipa mea! Nu sînt dezamăgită de acest concurs, ba mai mult sînt încurajată să devin mai bună şi să- mi doresc mai mult. Aşa că las în urmă ce a fost şi privesc înainte“, a declarat Laura Pal după finala de la Essen. Nici rezultatele băieţilor nu au fost mai bune, barca tricoloră de 4 rame ocupînd locul 11, iar cea de opt plus unu, locul 8.

Citește știrea

Trending