Contactează-ne

Actualitate

Campanie Tu poţi face lumină. Ziua Internaţională Anticorupţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe 9 decembrie, DGA Neamţ desfăşoară campania intitulată generic „Tu poţi face lumină“ ■ acţiunea are loc la Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ, Roman şi Bicaz ■

În contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale Anticorupţie – 9 decembrie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ va desfăşura, astăzi, cu începere de la ora 12.00, o activitate de prevenire şi de promovare a Campaniei de informare „Tu poţi face lumină“. Ea are loc la Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ, Roman şi Bicaz. Ofiţerii DGA, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Liceul Roman Vodă din Roman, Liceul Petru Rareş din Piatra Neamţ, Liceul Carol I din Bicaz şi Liceul Ştefan cel Mare din Tîrgu Neamţ vor derula o activitate preventivă în zona unităţilor de învăţămînt menţionate, prin realizarea unui lanţ uman format din elevii fiecărei instituţii, care îşi vor declara unitatea: „Zonă Liberă De Corupţie“. Totodată, edilii celor patru localităţi s-au declarat parteneri în realizarea şi susţinerea acestui eveniment, fapt pentru care la ora 12:00, în ziua de 9 decembrie 2019, va porni iluminatului public stradal din zona liceelor, în mod simbolic, pe o durată de 10 minute, dat fiind şi numele campaniei: „Tu poţi face lumină!“. Activitatea are drept scop stimularea atitudinii civice împotriva fenomenului corupţiei şi se va realiza cu sprijinul lucrătorilor de poliţie ai Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. Reamintim faptul că 9 decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nici o pregătire prealabilă, rămîne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice. De la înfiinţare şi pînă în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într- un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atît instituţiile statului, cît şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată cînd iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie. Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa faţă de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului instituţional „Integritate pentru credibilitate“. Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice reţea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ – 0233.234408,precum şi la sediul Serviciului din municipiul Piatra Neamţ, str. Alexandru cel Bun nr. 12 sau prin e-mail la adresa neamt.dga@mai.gov.ro.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Proiecte pentru programul de guvernare locală, după consultări la primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

O serie de proiecte vor fi incluse în programul de guvernare locală pentru anul 2020 după ce s-au derulat, în această săptămînă, consultările dintre primarul de Piatra, Dragoş Chitic, şi reprezentanţi ai principalelor categorii socio-profesionale din Piatra Neamţ.

Proiectele avute în vedere sînt înfiinţarea „Federaţiei Tinerilor din Piatra Neamţ” şi alocarea unui sediu de către primărie unde tinerii să îşi desfăşoare activitatea; crearea unei platforme online de comunicare a ONG-urilor ce activează în Piatra Neamţ unde acestea să îşi poată prezenta activitatea şi proiectele pe care le desfăşoară, inclusiv cele care beneficiază de sprijinul municipalităţii; creşterea bugetului alocat de către Primăria Piatra Neamţ pentru finanţările rambursabile pentru legea 350/2005; înfiinţarea unui Consiliu Consultativ la nivel local în domeniul turismului format din operatori economici din turism.

 

Reamintim că marţi s-au desfăşurat consultările cu directorii unităţilor de învăţămînt, asistenţi medicali şcoli şi reprezentanţii centrelor de permanenţă, miercuri, cu reprezentanţii ONG-urilor, instituţiilor de cultură, cluburi sportive, asistenţă socială, culte, iar joi, primarul Dragoş Chitic s-a întîlnit cu reprezentanţii Consiliului Local al Tinerilor şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Piatra Neamţ.

„Mulţumesc tuturor celor care au participat la întîlnirile consultative din această săptămînă. Este al cincilea an consecutiv în care organizez aceste întîlniri, iar interesul participanţilor a fost în creştere de la an la an. Sîntem o primărie deschisă şi transparentă, am implementat o guvernare locală de tip participativ prin încurajarea populaţiei să se implice în luarea deciziilor. Părerea fiecărui cetăţean contează şi este importantă, fiecare categorie socio-profesională din oraş trebuie să simtă respectată şi să aibă în administraţia pietreană un partener de încredere. În urma întîlnirilor consultative de la începutul acestui an au rezultat propuneri interesante, iar foarte multe dintre acestea vor fi prinse în programul de acţiuni al municipalităţii pietrene din anul 2020. Dialogul permanent cu cetăţenii , cu reprezentanţii diverselor categorii socio-profesional, ne ajută să fim mai eficienţi , să asigurăm un climat favorabil desfăşurării activităţii pentru fiecare, să funcţionăm ca într-o familie, să creştem gradul de confort al fiecărui locuitor al oraşului şi să dezvoltăm împreună comunitatea noastră”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar trimis la Ocna

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, care a fost condamnat pentru tîlhărie, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi dus la Centrul Educativ Tîrgu-Ocna din Bacău.

“La data de 16 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un tînăr de 20 ani, față de care Judecătoria Roman a dispus măsura internării într-un centru educativ pentru un an și 6 luni, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tîlhărie și tîlhărie calificată.

În fapt, în perioada iunie 2014 – martie 2015, prin acte de violență, a deposedat mai multe persoane de telefoane mobile, sume de bani și produse alimentare. Acesta a fost condus şi introdus în Centrul Educativ Târgu-Ocna din Bacău”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Şoferia” l-a trimis la penitenciar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 49 de ani, care a fost condamnat pentru că a condus un vehicul neîmatriculat, fără permis şi fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi trimis la penitenciar.

“La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Piatra Neamț pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Roznov.

Cel în cauză era condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă de 5 ani și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending