Publicitate

- se păstrează procentul de 80% din media de admitere ca fiind media de la evaluarea naţională şi diferenţa, de 20%, media de absolvire a gimnaziului -

Circa 4.000 de elevi din judeţul Neamţ, aflaţi în prezent în clasa a VIII-a, au aflat ce au de făcut pentru continuarea studiilor, ministerul stabilind calendarul înscrierii la liceu şi al admiterii computerizate. Ca în ultimii doi ani, la admiterea în liceu 2018 va conta în proporţie de 80% media generală de la evaluarea naţională, iar 20% media generală de absolvire a claselor V – VIII. Elevii vor completa fişele de înscriere la liceu în perioada 29 iunie – 3 iulie, urmînd ca pe 9 iulie să se desfăşoare repartizarea computerizată. Între 10 şi 13 iulie candidaţii vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi. Conform Calendarului admiterii în învăţămîntul liceal de stat pentru anul şcolar 2018-2019, repartizarea computerizată se face într-o singură etapă. Candidaţii care au participat şi au rămas nerepartizaţi în urma repartizării computerizate pot fi repartizaţi pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situaţiilor speciale. Comisia Naţională de Admitere poate stabili şi altă modalitate de înscriere a candidaţilor care doresc să participe la admiterea computerizată în alt judeţ şi se stabileşte prin procedură modalitatea de completare şi transmitere a fişeelor de înscriere. Se menţine posibilitatea echivalării examenului de limbă străină (necesar la admiterea într-a IX-a program blingv) cu examenele de recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine – în cazul în care elevul a promovat în timpul gimnaziului astfel de examene şi în cazul în care solicită recunoaşterea şi echivalarea lor. Între 14 şi 15 mai are loc înscrierea pentru probele de aptitudini sau pentru examenele de limba străină, iar între 16-18 mai au loc probele de aptitudini, de limba străină. Pe 22 mai se afişează rezultatele şi se depun contestaţii, acolo unde metodologia permite iar pe 25 mai va fi afişarea rezultatelor finale la probele de aptitudini sau de limba străină. Repartizarea computerizată va începe cu prima etapă, între 29 iunie – 3 iulie, cu completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţi şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a. Între 29 iunie – 3 iulie se va face introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere.

Date importante

Între 30 iunie – 4 iulie va avea loc certificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator. Pe 9 iulie se va face repartizarea computerizată în învăţămîntul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani pînă la data începerii cursurilor anului şcolar. În aceea zi se vor face comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi şi afiţarea în unităţile de învăţămînt gimnazial a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţămînt liceal. Între 10 – 13 iulie se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Pe 13 iulie se vor transmite de către unităţile de învăţămînt liceal de stat situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere. Între 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat dar nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate. A doua etapă de admitere în învăţămîntul liceal va începe pe 18 iulie, cu afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăţurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă. Pe 3 septembrie se va face înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limba modernă. Între 4 şi 5 septembrie va avea loc desfăţurarea probelor practice. Primirea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare se va face între 3 şi 6 septembrie. Pe 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare, utilizînd aplicaţia informatică centralizată. În aceeaşi zi se vor transmite rezultatele repartizării.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.