Contactează-ne

Actualitate

Cald tare, cît s-a resimţit

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la orele amiezii, în Piatra Neamţ erau 29 de grade, dar se resimţeau 35 ■ la Roman au fost 32 de grade, dar corpul uman „simţea“ 37 ■ pe Ceahlău, la Toaca, deşi erau doar 19 grade, se resimţeau 28 ■ joi sînt posibile unele averse de ploaie însoţite de fulgere, tunete şi grindină ■ vreme excelentă este dată ca fiind sîmbătă şi duminică, cam 23-24 de grade ■

Finalul lunii iulie a adus valori termice demne de luna lui Cuptor, deşi în restul intervalului am avut parte de multă instabilitate şi temperaturi sub media perioadei.

Pe 29 iulie 2020, la ora 14.00, în cel mai înalt punct din judeţ au fost temperaturi neobişnuit de mari. Conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la staţia de pe Ceahlău – Toaca, la ora 14.00, se înregistrau valori termice de 19 grade.

Este vorba de temperaturi măsurate în condiţii de umbră şi lipsite de vînt. Totuşi, la acelaşi moment pe Toaca, în soare, se resimţeau valori neobşinuit de mari, de 28 de grade. Cu toate acestea indicele de confort termic, de 80 de unităţi, nu fusese depăşit, ci era e 63,3.

Nici în restul teritoriului acest indice nu a fost depăşit, ajungînd la un maxim de aproape 78 de unităţi. Tot la orele amiezii, în Piatra Neamţ termometrele indicau 29 de grade, dar se resimţeau 35, în timp ce la Tîrgu Neamţ la umbră erau 30 de grade, iar la Roman s-au atins valori de 32 de grade, ceea ce a făcut să se resimtă temperaturi de 37 de grade.

Pînă pe 30 iulie, la ora 10:00 în toată ţara este valabilă o informare meteo de disconfort termic, vremea fiind călduroasă în majoritatea teritoriului şi caniculară în regiunile extracarpatice. Deosebit de cald va mai fi doar joi, cînd avem promisiunea unei maxime de 30 de grade Celsius.

Cu toate acestea, meteorologii au prognozat, mai ales în a doua parte a zilei, ceva furtuni cu fulgere, tunete şi probabil grindină. Va fi şi cea mai caldă noapte din ultima perioadă de timp cu o minimă de 20 de grade. Regimul termic se schimbă cu începere de joi, 31 iulie, cînd va fi un salt negativ şi în cel mai cald moment nu vor fi mai mult de 26 de grade, cu posibilitatea unor furtuni în a doua parte a intervalului.

Noaptea nu vor fi mai mult de 19 grade. Vestea bună este că scăpăm de precipitaţii în week-end, însă va fi ceva mai frig decît ne-am fi aşteptat la început de august. Sîmbătă şi duminică, 1-2 august, în zona noastră se anunţă maxime diurne de 23, respectiv 24 de grade în timp ce peste noapte minima intră la apă şi ajunge pînă la 14 grade.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending