Contactează-ne

Actualitate

CĂLĂTORIA – Evadarea din cotidian

Știe publicată cu

în data de

Ti-ai dori sa descoperi mai mult din necunoscutul care te inconjoara? Ai vrea sa iei o pauza de la grijile de zi cu zi, evadand din rutina? Fie ca iti doresti doar o pauza, ori ca simti nevoia sa descoperi mistere universale ale oraselor, ori ale naturii, indrazneste sa iesi din zona de confort. Nu te lasa prada starii bacoviene generale, creaza-ti amintiri si bucura-te de momente unice, in cele mai deosebite colturi ale lumii.

Pasionat de a experimenta?

Facand acest lucru, nu inseamna sa-ti neglijezi sanatatea si siguranta, de aceea, inainte de fiecare astfel de escapada, asigura-te ca ti-ai luat masurile de precautie minime pentru fiecare locatie. Daca alegi sa calatoresti cu automobilul propriu, pentru ca traseele sa fie parcurse mai repede si in siguranata, controland TU nivelul de confort, ai in vedere o mentenanta periodica a masinii, astfel incat aceasta sa fie perfect functionala. In functie de modelul si seria masinii, ai mereu grija sa nu uiti de actele masinii, starea sa „sanatate” pentru o functionare perfecta pe tot parcursul calatoriei, dar si de conditiile de confort si siguranta. Ai in vedere achizitionarea unor anvelope calitative ca cele de pe pagina https://www.anvelope-oferte.ro/nokian, pentru a putea descoperi atat frumusetile celor mai mari si importante orase ale lumii, cat si misterele naturii, indiferent de terenul sau distantele pe care trebuie sa le parcurgi.

Calatoria este remediul perfect pentru persoanele active, care doresc sa investeasca in propria dezvoltare. Acest hobby are multiple beneficii, axandu-se in mod special pe evolutia personala a calatorului si depasirea limitelor, dar si pe cunoastere. Daca iti doresti sa iti depasesti limitele constant, fara a te lasa prada rutinei si cercului vicios caracteristic societatii actuale, incepe sa iti programezi diverse escapade in afara orasului, ba chiar a tarii, incepand sa investesti in excursii ce te vor purta in inconjururl lumii. Poti da CLICK AICI pentru a achizitiona anvelope special create pentru drumurile lungi si terenurile de orice fel. Depasind granitele limitarilor impuse de frica, vei gasi un Paradis al diversitatii si al constructiilor universale, proiectate si create atat de indivizi ai societatilor antice si moderne, cat si ale Mamei Natura.

Jurnalul de călătorie – o sursă suplimentară de venit?

Daca iti doresti ca toate experientele pe care le traiesti sa fie prezervate astfel incat sa le poti retrai chiar si peste ani de zile, nu evita sa iti construiesti un jurnal de calatorie. Acesta poate fi realizat clasic, intr-un caiet sau dosar hand-made realizat dupa propria-ti viziune, sau digital, chiar si online pentru o sursa suplimentara de venit. Pentru a iti valorifica financiar experientele avute, poti incepe sa iti creezi un blog sau un vlog in care sa cuprinzi calatoriile tale. Acest tip de proiect te va auta sa iti dezvolti foarte mult aptidunile de comunicare, fie cele scrise, fie cele verbale si body-language-ul. Descopera frumusetile care te inconjoara, chiar si la zeci, mii de kilometrii distanta, fara a ezita sa iti dai si sa accepti provocari cat mai diverse. Cu toate acestea, nu iti neglija sanatatea si siguranta, avand mereu grija sa iti iei toate masurile de precautie. Inainte de a pleca intr-o astfel de escapada, fa-ti un set de analize si intereseaza-te daca ai nevoie de vaccine speciale, fa-ti o asigurare medicala din tara si ia-ti masuri de siguranta, achizitionand o harta fizica, verificand daca reteaua mobila este valabila in zona destinatiei tale si daca ai nevoie de un telefon prin satelit. Importanta calatoriei este vitala pentru o dezvoltare cat mai complexa a personalitatii tale, a simtului tau organizatoric, dar si pentru sporirea creativitatii si hranirea curiozitatii. Totodata, datorita diversificarii culturale si psihologice, in timp vei observa o evolutie foarte placuta atat in stilul tau de viata cat si in modalitatile de abordare si solutionare a diverselor situatii si evenimente din viata ta.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 722 de posturi vacante

Știe publicată cu

în data de

■ pînă la final de Cireşar s-ar putea angaja sute de nemţeni ■ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc la Piatra Neamţ ■

Este de muncă în Neamţ şi numai cine nu vrea nu poate găsi un job. Asta după ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante 722 de posturi, ceva mai multe decît săptămîna trecută. Cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în Piatra Neamţ şi comunle limitrofe 451 de persoane, şomeri sau cei care doresc să-şi schimbe job-ul vechi cu unul nou. Pentru romaşcani sînt pe piaţă 209 cereri de personal şi ca de fiecare dată cele mai puţine slujbe sînt în zona Tîrgu Neamţ, respectiv 62. Defalcat, mai multe job-uri pentru personal de înaltă calificare vin de la angajatorii din Piatra Neamţ. Se caută doi ingineri construcţii civile şi industriale şi tot atîţia ingineri mecanici. Mai sînt vacante patru posturi de translatori şi cîte un loc pentru inginer chimist şi inginer producţie. În rest se caută 26 brutari, 18 confecţioneri la maşini de cusut industriale, 64 de muncitori necalificaţi, precum şi 10 operatori mase plastice sau 14 patiseri. Patronii mai nevoie de 11 dulgheri, 32 de agenţi de securitate, la care se mai adaugă 13 slujbe de ajutror de bucătar, 12 locuri sînt pentru ajutor de ospătar, plus 11 lucrători comerciali, 20 de ospătari şi 12 şoferi de camion. În multe alte ocupaţii sînt locuri de muncă disponibile, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu. La Roman cererea de licenţiaţi este ca şi inexistentă şi este nevoie doar de un inginer constructor. Pentru ceilalţi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde sînt libere de mai mult timp 64 de locuri de muncă pentru cei calificaţi ca şi confecţioner – asamblor articole textile plus 35 de posturi sînt pentru necalificaţi. În alte domenii mai este nevoie de alţi 15 necalificaţi, dar se caută şi 10 turnători produse ceramice. În zonă mai este de lucru, dar mai puţin, pentru agenţi de securitate, agenţi de vînzări, barmani, bucătari, casieri, femei de serviciu, precum şi preparatori marfă, şoferi autoturisme sau tinichigii industriali şi vînzători. La Tîrgu Neamţ patronii nu oferă nici un post pentru personal cu studii superioare dar se caută 5 confecţioneri textile şi tot atîţia lăcătuşi mecanici, precum şi 5 sudori, dar se mai pot angaja drujbişti, faianţari, agenţi de vînzări piese auto, precum şi tehnicieni medicali sau operatori maşini de surfilat.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copac căzut pe două maşini

Știe publicată cu

în data de

Un arbore a căzut peste două autoturisme, luni, 24 iunie, pe strada Mihai Eminescu, din Tîrgu Neamţ, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. “Misiune degajare arbore căzut pe două autoturisme pe strada Mihai Eminescu, oraşul Tîrgu Neamţ. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending