Contactează-ne

Actualitate

CĂLĂTORIA – Evadarea din cotidian

Știre publicată în urmă cu

în data de

Ti-ai dori sa descoperi mai mult din necunoscutul care te inconjoara? Ai vrea sa iei o pauza de la grijile de zi cu zi, evadand din rutina? Fie ca iti doresti doar o pauza, ori ca simti nevoia sa descoperi mistere universale ale oraselor, ori ale naturii, indrazneste sa iesi din zona de confort. Nu te lasa prada starii bacoviene generale, creaza-ti amintiri si bucura-te de momente unice, in cele mai deosebite colturi ale lumii.

Pasionat de a experimenta?

Facand acest lucru, nu inseamna sa-ti neglijezi sanatatea si siguranta, de aceea, inainte de fiecare astfel de escapada, asigura-te ca ti-ai luat masurile de precautie minime pentru fiecare locatie. Daca alegi sa calatoresti cu automobilul propriu, pentru ca traseele sa fie parcurse mai repede si in siguranata, controland TU nivelul de confort, ai in vedere o mentenanta periodica a masinii, astfel incat aceasta sa fie perfect functionala. In functie de modelul si seria masinii, ai mereu grija sa nu uiti de actele masinii, starea sa “sanatate” pentru o functionare perfecta pe tot parcursul calatoriei, dar si de conditiile de confort si siguranta. Ai in vedere achizitionarea unor anvelope calitative ca cele de pe pagina https://www.anvelope-oferte.ro/nokian, pentru a putea descoperi atat frumusetile celor mai mari si importante orase ale lumii, cat si misterele naturii, indiferent de terenul sau distantele pe care trebuie sa le parcurgi.

Calatoria este remediul perfect pentru persoanele active, care doresc sa investeasca in propria dezvoltare. Acest hobby are multiple beneficii, axandu-se in mod special pe evolutia personala a calatorului si depasirea limitelor, dar si pe cunoastere. Daca iti doresti sa iti depasesti limitele constant, fara a te lasa prada rutinei si cercului vicios caracteristic societatii actuale, incepe sa iti programezi diverse escapade in afara orasului, ba chiar a tarii, incepand sa investesti in excursii ce te vor purta in inconjururl lumii. Poti da CLICK AICI pentru a achizitiona anvelope special create pentru drumurile lungi si terenurile de orice fel. Depasind granitele limitarilor impuse de frica, vei gasi un Paradis al diversitatii si al constructiilor universale, proiectate si create atat de indivizi ai societatilor antice si moderne, cat si ale Mamei Natura.

Jurnalul de călătorie – o sursă suplimentară de venit?

Daca iti doresti ca toate experientele pe care le traiesti sa fie prezervate astfel incat sa le poti retrai chiar si peste ani de zile, nu evita sa iti construiesti un jurnal de calatorie. Acesta poate fi realizat clasic, intr-un caiet sau dosar hand-made realizat dupa propria-ti viziune, sau digital, chiar si online pentru o sursa suplimentara de venit. Pentru a iti valorifica financiar experientele avute, poti incepe sa iti creezi un blog sau un vlog in care sa cuprinzi calatoriile tale. Acest tip de proiect te va auta sa iti dezvolti foarte mult aptidunile de comunicare, fie cele scrise, fie cele verbale si body-language-ul. Descopera frumusetile care te inconjoara, chiar si la zeci, mii de kilometrii distanta, fara a ezita sa iti dai si sa accepti provocari cat mai diverse. Cu toate acestea, nu iti neglija sanatatea si siguranta, avand mereu grija sa iti iei toate masurile de precautie. Inainte de a pleca intr-o astfel de escapada, fa-ti un set de analize si intereseaza-te daca ai nevoie de vaccine speciale, fa-ti o asigurare medicala din tara si ia-ti masuri de siguranta, achizitionand o harta fizica, verificand daca reteaua mobila este valabila in zona destinatiei tale si daca ai nevoie de un telefon prin satelit. Importanta calatoriei este vitala pentru o dezvoltare cat mai complexa a personalitatii tale, a simtului tau organizatoric, dar si pentru sporirea creativitatii si hranirea curiozitatii. Totodata, datorita diversificarii culturale si psihologice, in timp vei observa o evolutie foarte placuta atat in stilul tau de viata cat si in modalitatile de abordare si solutionare a diverselor situatii si evenimente din viata ta.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

POZA ZILEI – TT, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cititorii Monitorului de Neamţ şi de Roman continuă să răspundă provocării de a ne trimite fotografii din locurile prin care au trecut sau care le-au reţinut atenţia la un moment dat. Astăzi, o fotografie cu Teatrul Tineretului, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ.

FOTO: Borcea Ştefan

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Autorităţile, alertă maximă din cauza retrovirusului chinez

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să ia o serie de măsuri de igienă ■ s-au definit şi în România conceptele de „caz suspect“ şi „caz probabil“ ■ cuvîntul de ordine este igienă şi iar igienă ■

Apariţia unor cazuri mortale de infecţii cu virusul ucigaş „Made in China“ au pus pe jar Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a declarat alertă internaţională maximă, obligînd şi Ministerul Sănătăţii din România să instaureze o celulă de criză.

Aceasta este formată din specialişti la nivelul ministerului, Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Direcţiile de Sănătate Publică au fost şi ele puse în situaţia de a face o serie de recomandări. „S-a primit de la Ministerul Sănătăţii o avertizare referitoare la apariţia într-o provincie din China a unei alerte de infecţie cu un virus mortal, respectiv Coronavirus.

În acest sens, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit un grup tehnic de lucru pentru managementul acestui tip de virus mortal, celulă de criză din care fac parte specialişti din minister, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă etc.

La nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică au fost dispuse o serie de măsuri urgente de informare a medicilor de familie, a celor de la Unităţile de Primiri Urgenţe şi de la Centrele de Primiri Urgenţe din spitale, referitor la măsurile şi procedurile ce trebuie luate. Unităţile sanitare au obligaţia de a asigura substanţe biocide eficiente, în cantităţi suficiente.

Personalul este obligat să poarte echipament de protecţie. S-au dispus şi măsuri de depistare a românilor care au călătorit în China“, a declarat medicul Mirela Grădinaru, purtător de cuvînt al DSP Neamţ.

Deşi în Neamţ nu există nici un caz sever de infecţie respiratorie acută, Direcţia de Sănătate a transmis în teritoriu recomandări privind măsurile ce trebuie luate pentru preîntîmpinarea acestora. Celula de criză a transmis medicilor informaţii referitoare la ceea ce poate constitui o simptomatologie care să alarmeze, definind situaţiile de „caz suspect“ şi „caz probabil“.

Medicii susţin că măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul chinez se suprapun cu cele pe care le recomandă frecvent pentru preîntîmpinarea infecţiilor respiratorii şi gripei. Acestea constau în igiena mîinilor, care trebuie cît mai des spălate cu apă caldă şi săpun, aerisirea incintelor, a triajului epidemiologic zilnic în colectivităţi, precum şi măsuri de evitare a aglomeraţiilor.

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, Andrea Trifan, a declarat că în ultimele zile, îngrijoraţi de veştile alarmante despre acest virus, s-au prezentat la urgenţe zece persoane, dintre care unii cu tuse veche de 3 luni.

Citește știrea

Trending