Contactează-ne

Actualitate

Călărind… ţânţarul

Știre publicată în urmă cu

în data de

Nu, domnii mei, v-aţi găsit naşul. Cu mine nu vă merge. Nu accept tehnicile astea diavoleşti, ultramoderne, de tip 5G, capabile să implanteze microcipuri în creier, să iradieze bunătate de scoarţă cerebrală, să înregistreze toate datele personale ale cuiva ori să-l înscrie în politica de reducere a populaţiei planetei, la comanda serviciilor secrete ale unor ţări străine.

Da, hotărârea mea este irevocabilă: accept să mi se măsoare temperatura, dar numai de către un medic cu ecuson şi în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, în dublu exemplar, dintre care unul se remite Consiliului Local şi unul rămâne la semnatar.

Vă dau şi modelul: Subsemnatul… născut la data de…, în…, din părinţi…. şi… , cu CNP…., legitimat cu CI Seria… Nr…, eliberată de SPCLDEP… la data de…, cu domiciliul…, şi ocupaţia…, declar pe proprie răspundere că SUNT/NU SUNT de acord cu măsurarea temperaturii la intrarea în…, cu consemnarea tipului, modelului, seriei de fabricaţie şi fabricantul echipamentului. P.S. (foarte important): în cazul persoanelor de sex feminin, trebuie făcută specificarea că nu se află în perioada pontei ovulare (la jumătatea ciclului menstrual) când (conform doamnei dr. M.P.) temperatura fiziologică poate ajunge la 37,3.

Ce mai tevatură, câtă energie risipită, ce demonstraţie colosală de cultură şi educaţie civică! Cum îndrăzniţi voi, nişte terchea-berchea, să minimalizaţi acest atentat la libertatea individuală, împotriva constituţiei, apărată cu sânge (şi pensii suplimentare) de către membrii CCR şi Avocatul Poporului? Cum să luaţi în derâdere asemenea chestiune arzătoare, de importanţă naţională, faţă de care pălesc toate celelalte mărunţişuri, gen autostrăzi, agricultură şi redresare economică?

Au dreptate cei care au mărşăluit în Piaţa Victoriei, împotriva deciziilor neconstituţionale semnate de Iohannis, Arafat, Vela, Tătaru (Cercel a scăpat) şi apostilate de Cataramă, care atentează la libertăţile fundamentale al cetăţeanului, mai presus de orice invenţie din astea gen COVID, care în realitate nu există decât în minţile bolnave alr unora.

Citiţi şi Dvs. şi (nu) vă minunaţi: luarea temperaturii este o investigaţie medicală (mamele care pun termometrul în fundul bebeluşului lor trebuie aspru pedepsite); e o măsură anormală şi jignitoare (vai, vai, ce atentat la demnitate!); nu trebuie făcută fără acordul pacientului; fiecare poate să-şi ia temperatura acasă (câţi o fac?!?); cu ce drept, un om de pază, un nimeni pe scara socială (aşa l-a caracterizat o panţuşcă protestatară pe omul de la intrarea într-un magazin) îndrăzneşte să-i îndrepte termometrul către frunte (iluminată de înţelepciune) mizeria de aparat?!?

În ce hal profită unii de condiţiile drastice impuse de COVID al XIX-lea, împăratul lumii la ora actuală, numai şi numai ca să se dea mari şi să înjosească mândra naţiune românească, aflată în topul creşterii economice a Uniunii Europene!

Cândva învăţam limba rusă cântând şiraka maia strana radnaia sau Katiuşa. Astăzi învăţăm abc-ul democraţiei, călărind ţânţarii pe post de armăsari.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Razvan

    21 mai 2020 at 7:17 PM

    Nu iti este rusine ??? De ce dezinformezi oamenii cu prostiile tale?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: O femeie a decedat după ce a căzut într-o fîntînă

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vîrstă de 70 de ani a decedat după ce a căzut într-o fîntînă, miercuri, 27 mai, în localitatea Piatra Şoimului.

“Prin apel la 112, în jurul orei 18.06, pompierii au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unei persoane căzute într-o fîntână din localitatea Piatra Șoimului. Pentru degajarea persoanei căzute în fîntînă au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, cu o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD TIM. Pompierii au scos din fîntînă (aproximativ 14 m adâncime) o femeie de 70 de ani. Din păcate, medicul de pe ambulanța SMURD a declarat decesul persoanei”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Hram la Neamţ, sub semnul stării de alertă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ participarea la slujba închinată Înălţării Domnului e condiţionată de respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei ■ anul acesta se împlinesc 523 de ani de cînd se sărbătoreşte hramul bisericii voievodale Înălţarea Domnului ■

Mănăstirea Neamţ îşi sărbătoreşte hramul pe 28 mai, în ziua Înălţării Domnului.

Participarea credincioşilor este condiţionată anul acesta de respectarea măsurilor impuse la nivel naţional în contextul pandemiei, ce obligă la purtarea măştii şi limitarea numărului de persoane la slujba din incinta bisericii, precum şi la păstrarea distanţei, inclusiv în exteriorul lăcaşului.

Ceremonialul a început în ajun, cu slujba de priveghere, iar joi vor avea loc sfinţirea apei în aghiazmatarul din faţa mănăstirii, Sfînta Liturghie şi o slujbă de pomenire a eroilor neamului.

Vor fi pomeniţi ostaşii căzuţi pe cîmpurile de luptă ale patriei. Cu ocazia sărbătorii principale a mănăstirii au avut loc şi alte evenimente importante, în anii precedenţi. Moaştele Sfîntului Cuvios Paisie au fost scoase spre închinare pentru prima dată tot de hram, în 2014, după ce fuseseră descoperite în septembrie 2013, cu ocazia cercetării mormîntului din biserica mănăstirii.

Ulterior, moaştele au fost depuse în pronaosul bisericii Înălţarea Domnului, alături de cele ale Sfîntului Simeon de la Muntele Minunat şi ale Sfîntului Necunoscut. Tot cu ocazia hramului mănăstirii, în 2008 a avut loc proclamarea canonizării a nouă sfinţi nemţeni care au vieţuit în secolele din urmă în zona noastră.

Este vorba despre Cuv. Ioan de la Râşca şi Secu(sărbătorit pe 30 august), Cuv. Simeon şi Amfilohie de la Pîngăraţi (7 septembrie), Cuv. Rafael şi Partenie de la Agapia Veche(21 iulie), Cuv. Iosif şi Chiriac de la Bisericani (1 octombrie), Cuv. Chiriac de la Tazlău(9 septembrie) şi Cuv. Iosif de la Văratec(16 august). Arhimandritul Benedict Sauciuc, stareţul Mănăstirii Neamţ, accentua importanţa sfinţilor în viaţa oamenilor:

„Sfinţii sînt cei care ne ocrotesc şi ne ajută. În biserică avem nevoie şi de aceste mărturii, de elemente pe care le folosim pentru sfinţire. Sfinţii, cu moaşte sau fără, au fost bineplăcuţi lui Dumnezeu şi ocrotesc un anumit loc sau o anumită zonă. Mănăstirea Neamţ este o veche lavră în care s-au nevoit de-a lungul timpului peste 30.000 de călugări, iar noi trăim aici în umbra Sfîntului Cuvios Paisie, în timpul căruia mănăstirea Neamţ a cunoscut apogeul spiritualităţii“.

Anul acesta se împlinesc 523 de ani de cînd se sărbătoreşte hramul bisericii voievodale Înălţarea Domnului. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de internet a Mitropoliei Moldovei, lăcaşul de rugăciune a fost ctitorit de Ştefan cel Mare între anii 1485-1497, deoarece biserica domnitorului Petru Muşat (1375-1391) a fost grav avariată din cauza cutremurului din 1471:

„Întrucît această biserică a fost printre ultimele ctitorii, marele voievod a dorit să fie cea mai monumentală biserică atît din punct de vedere artistic, arhitectural, cît şi ca dimensiuni.(…) În exterior, deasupra uşii la intrare se află pisania cu text slav care în traducere arată timpul cînd s-au finalizat lucrările bisericii Înălţarea Domnului, dar şi o invocare de mare sensibilitate spirituală:

„Doamne Iisuse Hristoase primeşte acest hram care s-a zidit cu ajutorul Tău, întru slava şi cinstea Slavei şi slăvitei de la pămînt la cer Înălţare a Ta şi Tu, Stăpîne, acoperă-ne cu mila Ta de acum şi pînă în veac!; Cu voia Tatălui şi cu ajutorul Fiului şi cu săvîrşirea Sfîntului Duh, Io Ştefan Voievod, cu mila lui Dumnezeu, Domn al Ţării Moldovei, fiul lui Bogdan Voievod, a binevoit şi a început şi a zidit acest hram, pentru rugăciunea sa şi a doamnei sale Maria şi a fiului său Bogdan şi a celorlalţi fii ai săi şi s- a săvîrşit la anul 7005, iar al domniei sale anul patruzeci şi cel dintîi curgător, luna lui noiembrie 14(1497)“.

Revenind la pandemia de Covid 19, ar fi de amintit faptul că, la îndemnul Mitropoliei Moldovei, Mănăstirea Neamţ a pus la dispoziţia autorităţilor 52 de camere, cu 104 locuri, în vederea carantinării persoanelor. „Vă facem cunoscut că, referitor la personale carantinate la Centrul Social Sfântul Paisie, au fost cazaţi în două serii un număr de 80 de persoane, iar suma cheltuielilor s-a ridicat la valoarea de 255.300 lei.

Având în vedere cele relatate mai sus, vă informăm că Mănăstirea Neamţ suportă aceste cheltuieli şi nu avem nicio pretenţie financiară pentru cazarea acestora“, se arată în adresa semnată de stareţul Benedict Sauciuc.

Citește știrea

Actualitate

Căutat în Irlanda pentru viol şi furt, arestat în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, de 38 de ani, urmărit de autorităţile irlandeze pentru comiterea infracţiunilor de viol şi furt.

La data de 26 mai 2020, în baza activităţilor investigativ-operative desfăşurate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în colaborare cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurala Sagna au depistat un bărbat, de 38 de ani, din localitatea Boghicea, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, emis de autorităţile irlandeze, pentru comiterea infracţiunilor de viol şi furt.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău. Urma să fie prezentat Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending