Publicitate

Noaptea minţii, miercuri, la Consiliul Judeţean Neamţ. Ar fi trebuit să fie şedinţă ordinară, dar a fost o tragi-comedie din care noi mărturisim că nu am înţeles nimic. Probabil pentru că nu sîntem politicieni şi nu avem nici interesele şi nici temerile acestora. Cert este că în sala de şedinţe, la ora la care ar fi trebuit să debuteze lucrările, nu a fost prezent niciun consilier. Excepţie făcînd Ioan Asaftei, vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte. Cei de la PSD, ALDE şi PMP au absentat şi nu au fost văzuţi prin zonă, cei de la PNL au semnat de prezenţă, dar au preferat să rămînă în afara sălii. Miercuri apăruse informaţia că şedinţa va fi boicotată de cei de la PSD, la ordinul unui deputat, aceştia temîndu-se că, dacă va fi suspendat preşedintele Ionel Arsene, ar putea să se trezească puşi în faţa alegerii unui preşedinte interimar, dintre cei doi vicepreşedinţi. Dar chiar şi aşa, majoritatea pe care o au, cel puţin teoretic, împreună cu cei de la ALDE, ar fi trebuit să fie liniştitoare şi să nu-i determine la o asemenea măsură la limită, cum este boicotul. Decît dacă în PSD Neamţ teama de trădare e mai mare decît oricînd. Însă chiar şi aşa, cu cîteva minute înainte de şedinţă se ştia că ordinul de suspendare al preşedintelui Arsene nu plecase din Prefectura Neamţ. Din declaraţiile subprefectului Iulian Jugan acesta era pe „circuitul intern“ al instituţiei şi cel mai probabil va fisemnat joi, 1 februarie. Pînă la ora 13, aşa cum cere legea, atunci expirînd cele 48 de ore de la primirea la prefectură a sentinţei prin care Ionel Arsene a fost arestat preventiv. Deci nici un motiv de panică, preşedintele Arsene nu era suspendat, vicele Asaftei avea delegaţie, şedinţa putea să aibă loc fără să se pună eventual în discuţie alegerea unui preşedinte interimar. Cu toate acestea PSD a boicotat şi poate îşi va explica gestul ulterior. Cît îi priveşte pe consilierii liberali, şi aceştia sînt datori cu o explicaţie pentru că au ales să stea afară. Atitudine de asemenea de neînţeles în condiţiile în care social-democraţii erau absenţi. Singuri nu puteau asigura cvorum şi rezultatul ar fi fost acelaşi: şedinţa nu putea să aibă loc. De ce au stat lîngă clădirea CJ-ului şi nu în sală, rămîne deocamdată un mister. Promisiunea a fost că va fi emis un comunicat de presă lămuritor. Ceva explicaţii s-au încercat şi la faţa locului, cum că au văzut că nu sînt cei de la PSD şi că ar fi trebuit să fie aşteptaţi în sală măcar 15 minute, cît e „sfertul academic“.

Prefectul şi concediul

Una dintre informaţiile făcute publice miercuri, mai mult la insistenţele presei, a fost că prefectul Vasile Panaite e în concediu. Că era în concediu, dar că a venit la şedinţa de bilanţ de marţi, după care a revenit la odihnă. Cert este că acest concediu, ar putea considera unii, îi pică mănuşă: în sensul că nu va trebui să semneze el ordinul de suspendare al preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene. De care îl leagă sau îl lega şi o prietenie, şi relaţii de partid, dar şi calitatea de martor pe care o are în dosarul în care Arsene a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

loading...

1 COMENTARIU

  1. La pușcărie cu toți corupții. În special XXXXX de Arsene. Hoții ăștia trebuie să fie printre infractori, după gratii. Nu în fruntea județului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.