Contactează-ne

Actualitate

Birurile pe 2019, la votul consilierilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în şedinţa de miercuri se vor stabili taxele şi impozitele locale, precum şi chiriile şi redevenţele pentru anul viitor ■ pe ordinea de zi sînt menţionate, în total, 26 de proiecte de hotărîre ■

Consilierii locali din Tîrgu Neamţ se vor reuni miercuri, 21 noiembrie, în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi se numără 26 de proiecte de hotărîre, printre cele mai importante numărîndu-se cele legate de stabilirea „birurilor“ pentru anul 2019, adică a taxelor şi impozitelor locale, a chiriilor şi redevenţelor pentru imobilele din domeniul urbei şi a taxei aviz de spargere străzi. La alte puncte ale întrunirii se va discuta despre aprobarea constituirii unui drept de servitute de trecere în favoarea unui teren al urbei, modificarea unei hotărîri din 2014, privind constituirea Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice în oraşul Tîrgu Neamţ şi darea în folosinţă gratuită a suprafeţei de 3 mp teren către DELGAZ GRID (fost E.On Distribuţie România S.A.) şi prelungirea unui contract de închiriere. Vor mai fi supuse aprobării programul şi bugetul aferent manifestărilor ce vor fi organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României şi a sărbătoririi lui Moş Nicolae. Vor ajunge la votul participanţilor şi documentaţiile tehnice aferente unor obiective de investiţii privind extinderea reţelei stradale de gaze naturale, construirea unui bloc de locuinţe sociale, a altuia pentru tineri, prin ANL şi a unuia pentru specialiştii din sănătate. Alt subiect are legătură cu aprobarea volumului şi exploatării de către Ocolul Silvic Tîrgu Neamţ, în baza devizului de rigoare, a arborilor de pe traseul Blebea -Tîrgu Neamţ. Consilierii locali vor mai fi consultaţi şi în privinţa unui schimb de terenuri între oraşul Tîrgu Neamţ şi parohia Adormirea Maicii Domnului, şi tot despre terenuri va fi vorba la un proiect ce vizează modificarea prin act adiţional a unor contracte de concesiune prin suplimentarea suprafeţelor. Va mai fi completată o hotărîre din 2017 cu un articol despre interzicerea amplasării şi/sau exploatării oricăror automate comerciale în locurile aflate în afara clădirilor, iar alte subiecte se referă la aprobarea repartizării unor locuinţe, actualizarea Planului de acţiune în vederea implementării strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale acordate de furnizorii publici şi privaţi la nivelul oraşului pentru perioada 2018-2020, vînzarea unui teren către Lidl, aprobarea proiectului ,,Societatea nu are vîrstă” şi a cheltuielilor aferente, acceptarea unei donaţii făcute Primăriei de către Ocolul Silvic Tîrgu Neamţ, constînd în material lemnos. În aceeaşi şedinţă, consilierilor li se va cere să aprobe două proiecte referitoare la contractarea unui împrumut şi a unor finanţări rambursabile interne.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 50 de şoferi făcuţi pietoni, în două zile

Știre publicată în urmă cu

în data de

50 de şoferi au rămas fără permis de conducere pentru viteză excesivă sau pentru că au urcat la volan deşi băuseră, în doar două zile. Poliţiştii au aplicat peste 200 de amenzi în valoare de peste 88.000 de lei. “În cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale iar peste 50 de șoferi au rămas fără permisul de conducere. În perioada 17-18 august, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente grave. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a consumului de alcool, precum şi sancţionarea nerespectării acestor obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 88.000 de lei. 51 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă sau sub influența băuturilor alcoolice”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Şofer “campion” la alcoolemie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr care a urcat la volanul unui autoturism deşi băuse din belşug a fost prins recent de poliţiştii nemţeni. Testat alcoolscopic, tînărul s-a dovedit a avea peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. “La data de 19 august, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic un bărbat, de 36 de ani, din Roznov, care conducea un autoturism pe strada Speranței, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tînărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicînd o valoare de peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Zi de sărbătoare pentru preotul Florin Ţuscanu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ s-au împlinit 31 de ani de la hirotonirea preotului din Trifeşti ■ fiu al satului Hociungi, preotul pasionat de istorie este autorul mai multor monografii iar acum lucrează la un studiu privind bisericile cu hramul Sfîntul Nicolae ■

Unul din cei mai erudiţi preoţi nemţeni, Florin Ţuscanu, fiu al satului Hociungi, din comuna Moldoveni a sărbătorit, pe 15 august, 31 de ani de la hirotonirea ca preot. La momentul aniversar i-a avut alături pe enoriaşii de la biserica din Trifeşti, unde este paroh, cît şi pe cei care au participat la Sărbătoarea Răzeşilor. „Sînt fiul al satului Hociungi, unde am urmat cursurile şcolii primare, după care am studiat la Şcoala Nr.3 Roman şi apoi la Seminarul şi Facultatea de Teologie din Iaşi. 15 august este ziua în care satul acesta, Moldoveni, este încredinţat Maicii Domnului, protectoarea noastră. Pe 15 august am serbat în parohia pe care o păstoresc, biserica din Trifeşti, 220 de ani de la sfinţirea acesteia, prilej cu care am avut o sărbătoare locală. Ziua de 15 august, cînd în bisericile româneşti se marchează Adormirea Maicii Domnului are pentru mine, personal, o semnificaţie deosebită, pentru că este ziua hirotonirii mele ca preot. În 31 de ani de cînd sînt preot am fost misionar în nu mai puţin de şase parohii: la început în zona Vaslui, apoi la Moldoveni, unde am funcţionat timp de 13 ani, la biserica cu hramul Sfîntul Nicolae. Alţi patru ani am slujit la biserica cu acelaşi hram din Ruginoasa, după care am fost transferat la Roman, unde am fost timp de nouă ani ca preot protopop. Pot mulţumi lui Dumnezeu că am avut multe împliniri profesionale şi pot afirma că am văzut în viaţa mea o «lucrare» a Sfîntului Nicolae, prin aceea că am fost botezat în biserica Sfîntul Nicolae din satul Hociungi, am fost preot la biserici, mai toate cu acest hram. Acesta este motivul pentru care am ajuns la Bari, în Italia, unde se află moaştele Sfîntului Nicolae. Aici, preotul Giraldo Ciofari, care se ocupă de Centrul de Studii Nicolaene, mi-a spus că acest sfînt are o lucrare cu mine şi mi-a recomandat să aprofundez cercetările pe această temă pentru a fi promovate în acest centru. Revenind acasă, am început un studiu temeinic“, a mărturisit pr. dr. Florin Ţuscanu.

Citește știrea

Trending