Contactează-ne

Actualitate

Biruri în dezbatere publică, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ locuitorii pot trimite propuneri prin poştă, fax sau e-mail pînă la data de 5 noiembrie ■ în proiectul iniţiat de primărie se propune indexarea impozitelor şi taxelor locale cu 4,6%, cît e rata inflaţiei pe 2018 ■

Primăria Tîrgu Neamţ a supus dezbaterii publice proiectul de hotărîre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2020, prin care se propune indexarea acestora cu cu 4,6%. Potrivit iniţiatorilor, s-a avut în vedere Comunicatul de presă 17/14.01.2019, referitor la rata inflaţiei pe 2018, emis de Institutul Naţional de Statistică. Proiectul poate fi studiat la sediul administraţiei, cît şi la adresa de internet www.primariatgneamt.ro, la rubrica Dezbateri publice – Proiecte de hotărîre supuse dezbaterii publice. Recomandările scrise ale cetăţenilor cu privire la proiectul de act normativ pot fi depuse la Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Primăriei – camera 5, transmise la fax 0233790508, sau în format electronic, la adresa de e-mail: relatiipublice@primariatgneamt.ro, pînă pe 5 noiembrie. Toate propunerile primite vor fi analizate, iar proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2020 va ajunge ulterior pe masa consiliului local, care îl va dezbate în cadrul comisiilor de specialitate, hotărînd forma definitivă. „Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărîre supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de hotărîre, menţionînd data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului. Opiniile tuturor factorilor interesaţi de acest proiect vor fi prelucrate pentru a definitiva forma finală a proiectului ce va fi înaintat Consiliului Loca Tîrgu Neamţ“, se precizează în anunţul postat pe pagina de internet a instituţiei. În dezbatere publică s-a aflat recent şi proiectul de hotărîre privind aprobarea chiriilor şi redevenţelor pentru terenuri şi spaţii aparţinînd domeniului public şi privat al oraşului, precum şi a taxei aviz de spargere străzi pentru 2020. Şi acest proiect a fost postat la adresa de internet www.primariatgneamt.ro, la rubrica Dezbateri publice- Proiecte de hotărîre supuse dezbaterii publice, cu menţiunea că perioada de trimitere a eventualelor propuneri şi recomandări din partea cetăţenilor s-a încheiat pe 4 octombrie. „Stabilirea tarifelor de închiriere/concesiune pentru anul 2020 se face prin indexarea tarifelor din anul 2019 cu rata anuală de inflaţie pentru perioada de referinţă august 2018-august 2019, comunicată de Institutul Naţional de Statistică – Direcţia Regională de Statistică Neamţ, prin adresa nr. 13169 din 17.09.2019“, se menţionează în raportul de specialitate anexat la proiect. Valorile propuse se regăsesc în anexa 1, precizîndu-se aici că este vorba despre Chirii/redevenţe pentru terenuri şi spaţii aparţinînd domeniului public/privat al oraşului Tîrgu Neamţ „majorate cu indicele de inflaţie comunicat de INS -3,9%“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending