Contactează-ne

Actualitate

Bicazul, sărbătoare la mijloc de Gustar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ urbea de sub baraj va îmbrăca haine festive în perioada 14-19 august ■ pe 15 august, în portul de agrement de pe lacul Izvorul Muntelui vor fi manifestările tradiţionale de Ziua Marinei Române ■

Bicazul se află în plină pregătire privind desfăşurarea activităţilor cuprinse în programul dedicat sărbătorii tradiţionale a urbei de sub baraj, Zilele Bicazului – 2018, manifestare care va avea loc începînd din acest an în perioada 14 – 19 august. Sărbătoarea a luat de bază data de 12 august 1611, cînd Bicazul a fost atestat documentar şi respectiv 27 august 1960, cînd a fost declarat ca localitate urbană. Programul manifestării va presupune activitatea organizată de Biblioteca Mihai Eminescu intitulată Elogiul metaforei, însemnînd un dialog liric cu poeţii Mihaela Aionesei şi Ionel Simota, continuînd cu tradiţionala Zi a Marinei Române, pe 15 august, cu vernisajul expoziţiei de caricatură a artistului plastic Ovidiu Stanciu, un simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, moderator fiind profesorul Dragomir Oprea şi cu mai multe competiţii şi demonstraţii sportive, respectiv atletism, şah, karate, tenis de cîmp, karting, motocros şi minimountain bike. Partea artistică va presupune spectacolul organizat cu prilejul Zilei Marinei şi un altul dedicat aniversării oraşului, ce vor aduce pe cele două scene special amenajate, ansamblurile folclorice Floricică de la Munte şi Floare de Colţ, grupul Fraţii Păun Band, formaţia de majorete a Şcolii Bicaz, precum şi soliştii de muzică populară Dinu Iancu Sălăjan, Pamfil Roată, Ghiţă Dandu şi Titi Cozma, tinerilor adresîndu-li-se cunoscuta interpretă Andreea Bălan, asta spre sfîrşitul programului ambelor zile, ce se vor încheia tîrziu în noapte prin tradiţionalele jocuri de artificii. Conform tradiţiei, vor fi sărbătorite oficial toate cuplurile de aur, mai precis familiştii Bicazului care au rezistat iubindu-se jumătate de secol împreună sub acelaşi acoperiş. Partea gastronomică va fi susţinută de comercianţii locului prin expoziţii cu vînzare, program intitulat Ceaunul fermecat, unde îşi vor da girul maeştrii bucătari de pe întreaga Vale a Muntelui. „Considerăm că prin programul manifestărilor dedicate Zilelor Bicazului am cuprins şi de această dată toate aspectele ce ţin de o astfel de manifestare, respectiv laturile solemnă, sportivă, culturală şi de petrecere a unor clipe de neuitat în aer liber. Ca o noutate, de această dat Zilele Bicazului vor include şi tradiţionala Zi a Marinei, singura sărbătoare dedicată marinarilor ce se petrece pe o apă dintr-un lac de munte, Lacul Izvoru Muntelui“, a declarat Nicolae Sălăgean, primarul urbei de sub baraj.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending