Publicitate

■ în cadrul unui proiect, gospodinele Bicazului şi nu numai şi-au expus talentul în a realiza prăjituri ■

Bicăjenii au avut ocazia ca sîmbătă, 9 martie 2019, cu o zi înainte de Lăsatul secului, să se îndulcească din „galeria“ prăjiturilor expuse la Casa de Cultură, rod al muncii gospodinelor locului. Iniţiativa demersului gastronomic a avut-o conducerea instituţiei culturale, care a lansat invitaţia către doamnele şi domnişoarele urbei şi nu numai de a-şi converti talentul de cofetărese în frumoase şi gustoase produse. Iniţiativa a fost cuprinsă în proiectul „Şi eu pot“, demarat cu un an în urmă şi care încă de atunci a fost bine primit de către gospodinele urbei de sub baraj. „Este vorba despre un proiect mai amplu avînd ca obiectiv descoperirea şi cunoaşterea priceperii şi talentului bicăjenilor, femei, copii şi chiar bărbaţi în practicarea unor îndeletniciri ţinînd de economia casnică. Anul trecut, activitatea s-a bucurat de succes, iar anul acesta produsele de cofetărie au îmbrăcat forme şi gusturi mult mai diverse, acţiunea avînd aceeaşi mare implicare a bicăjenilor. Ţinta proiectului, avînd ca slogan «Pricepere, onoare, talent», este descoperirea calităţii, valorii şi talentului şi garantează o convieţuire armonioasă şi sănătoasă între membrii micii noastre comunităţi“, a declarat Lili Popovici, liderul de proiect. În mijlocul participanţilor s-a aflat şi Nicolae Sălăgean, primarul oraşului Bicaz şi o mare parte a consilierelor locali, care, dincolo de salutul şi felicitările adresate gospodinelor implicate, dar şi tuturor celor prezenţi, au oferit cofetăreselor de-o zi Diplome de Maestru Cofetar şi unele cadouri simbolice. „Am participat cu mare plăcere şi bucurie la cea de-a doua ediţie a acestei acţiuni în cadrul proiectului «Şi eu pot», care s-a bucurat de o mare apreciere, avînd în vedere numărul mare de participante şi participanţi, iar în acest an şi de un mare număr de degustători. Mulţumesc organizatorilor, ce au avut iniţiativa de a organiza această expoziţie dulce, asta cu atît mai mult cu cît vremurile pe care le parcurgem sînt ceva mai «amare». Mulţumesc totodată gospodinelor noastre, care au răspuns invitaţiei în a-şi pune la bătaie priceperea, talentul şi hărnicia întru îndulcirea noastră. Sînt încîntat că în spatele unor exponate s-au aflat şi copii, asta asigurîndu-ne garanţia transmiterii ştafetei tinerei generaţii. Eu sper ca la ediţiile viitoare să participe cît mai mulţi copii şi tineri. Felicit pe toţi participanţii pentru ceea ce au realizat, pentru preocupare şi efort, dar şi pentru talentul şi imaginaţia puse în slujba artei culinare“, a spus Nicolae Sălăgean, primarul de Bicaz, înainte de a înmîna diplomele tuturor participanţilor şi de a se întreţine cu ei pe tema acţiunii. Printre făuritorii de dulciuri s-a aflat şi Andrei Scurtu, tînărul ce a participat la emisiunea concurs „Chefi la cuţite“, un împătimit al gastronomiei de calitate, care avea să ne spună cîteva vorbe: „Am venit cu o nouă reţetă inventată de mine, prăjitură cu banane şi cremă de ciocolată, aceasta fiind foarte agreată de public”. După ce partea oficială a manifestării s-a terminat, s-a trecut la degustarea produselor, cu siguranţă bicăjenii făcînd cale-ntoarsă acasă cu ceva grade de glicemie în plus. „Nu-i nimic, situaţia va reveni la normal pentru că se intră în postul Paştelui“, au afirmat majoritatea degustătorilor ceva mai vîrsnici. De remarcat că n-au lipsit din expoziţie nici tradiţionalii mucenici, parte dintre ei fiind dăruiţi Spitalului Bicaz pentru cei aflaţi sub supraveghere medicală.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.