Contactează-ne

Actualitate

Bibliotecile unesc a fost deviza Nocturnei 2018

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ instituţia de cultură din Bicaz a organizat o amplă acţiune cu prilejul Nocturnei bibliotecilor

Biblioteca Mihai Eminescu Bicaz a aparţinut, în una din serile de la sfîrşitul lunii septembrie, tinerilor de vîrstă şcolară şi maturilor cu inima tînără din urbea de sub baraj. La chemarea Nocturnei bibliotecilor, acţiune naţională la care a aderat cu şase ani în urmă şi instituţia publică bicăjeană, atît dascălii, cît şi elevii Liceului Carol I şi ai şcolilor gimnaziale au răspuns pozitiv, pregătind pentru întîlnirea cu noaptea albă a lecturii un program special, deviza manifestării fiind Bibliotecile unesc. Conform desfăşurătorului acţiunii din seara de 28 spre 29 septembrie, ce s-a întins pe parcursul a cinci ceasuri, fără întrerupere, respectiv între ora 18.00 şi 23,00, Nocturna Bibliotecii Bicaz 2018 a presupus un concurs de desene intitulat Copiii şi culorile toamnei, la masa creaţiei aşezîndu- se cei cu vrsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, coordonaţi în ale culorii şi desenului de către profesorii Adrian Butnaru şi Daniela Ioana Popa şi finalizat printr-o expoziţie de lucrări, acordarea de diplome şi a unor energizante specifice vîrstei. Sub titulatura Acorduri lirice, elevii de la Şcoala Gimnazială Regina Maria, pregătiţi de profesoarele Geta Vasilache şi Marinela Humă, au prezentat un frumos program muzical şi o activitate-dezbatere pe tema Lectura te face mai puternic. Liceenii şi-au facut simţită prezenţa printr-un proiect tematic, ce a presupus un dialog între elevi şi dascăli, incluzind mai multe domenii de studiu. Momentul a fost pregătit de profesoarele Roxana Dumitraşcu, Mihaela Apetroie, Gianina Hreniuc, Mihai Apopei şi Xenia Sîrbu, publicul asistînd la o demonstraţie veritabilă privind relaţia dintre cele două părţi ale demersului educaţional. Temele prezentate au abordat subiecte precum Educaţia pentru sănătate şi prim ajutor şi Familia Vorel, un reper în cultura şi ştiinţa nemţeană, proiecte premiate la nivel naţional. Clubul de lectură al Liceului Carol I şi al Şcolii Nr.1 Bicaz au antrenat elevii talentaţi în pregătirea şi prezentarea mai multor momente literare din lirica românească, presupunînd recitări ale copiilor talentaţi asortate cu cîteva eseuri, program coordonat de către proferoarele Marilena Humă, Mihaela Apetroei şi Geanina Hreniuc. Liceenii cu drag de implicare în viaţa comunităţii au derulat o dezbatere sub titulatura Biblioteca, o tribună a ideilor tinerilor, moderator fiind şeful bibliotecii publice, acţiune urmată de programul muzical pregatit de către liceenii Sebastian Sandu, Andreea Catrinoi şi Paul Iaută, iar din ciclul gimnazial spectatorii aveau s-o asculte pe interpreta Ioana Butnaru. Trecerea de la un moment la altul al programului s-a făcut prin dialogul deschis dintre gazde şi oaspeţi, un fel de prezentare interactivă presărată cu glume şi momente vesele. Una peste alta, îmbinînd activităţile privind spiritualitatea zonei cu muzica, teatrul, desenul, eseul literar şi poezia Nocturnei 2018 la Biblioteca Mihai Eminescu Bicaz întreg programul a avut un impact major în rîndul bicăjenilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Hoţ din magazin, prins

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 46 de ani, din Roman, a fost prins în timp ce fura dintr-un supermarket şi a fost reţinut de poliţişti.

“La data de 16 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către administratorul unei societăți comerciale cu privire la faptul că un bărbat a sustras produse alimentare dintr-un supermarket din Roman.

Astfel, la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 46 de ani, din Roman, bănuit de comiterea faptei. Din investigații au reieșit indicii că, acesta ar fi pătruns în societatea comercială, de unde ar fi sustras diverse produse alimentare, intenționînd să părăsească incinta unității economice, fără a achita bunurile.  În acel moment a fost observat de un agent de pază al societății, care a solicitat intervenția unui echipaj de poliție, prejudiciul fiind recuperat integral.

La data de 16 februarie, în urma administrării probatoriului, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

De asemenea, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la data de 11 februarie, bărbatul ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket din Roman, fiind reținut de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

La data de 17 februarie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Roman, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile”, au precizat poliţiştii nemţeni.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copil tîlhărit, autorii reţinuţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un copil de 15 ani a fost tîlhărit de doi tineri, de 16, respectiv 23 de ani, care i-au luat prin violenţă telefonul mobil şi suma de 40 de lei. Fapta a fost comisă în apropierea unui magazin din Roman, iar tîlharii au fost prinşi şi încătuşaţi.

“Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut pentru 24 de ore persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de tîlhărie calificată. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La data de 17 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un minor de 15 ani, cu privire la faptul că a fost victima unei tîlhării.

Au fost demarate activitățile de cercetare și documentare, iar operativitatea cu care au fost desfășurate de polițiștii de investigații criminale a condus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei.

Investigațiile au relevat faptul că, în timp ce tînărul în cauză se afla în apropierea unei societăți comerciale de pe raza municipiului Roman, doi tineri de 16, respectiv 23 de ani, din județul Bacău și localitatea Icușești, prin exercitarea de acte de violență, l-ar fi deposedat de telefonul mobil și de suma de 40 de lei.

Ieri, în urma documentării activității infracționale, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tîlhărie calificată. Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Lasă vaporul pentru Consiliul Judeţean Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Florin Zaharia a fost desemnat candidatul USR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean ■ el este comandant de cursă lungă în cadrul unei companii britanice ■

Delegaţii Conferinţei Judeţene a USR Neamţ au ales, recent, prin vot, candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ şi candidaţii pentru lista de consilieri judeţeni.

„Din cei patru candidaţi interni înscrişi în cursă, vicepreşedintele USR Neamţ, Florin Zaharia, a fost desemnat drept candidat USR pentru funcţia de preşedinte al CJ Neamţ. Acesta a obţinut votul majoritar al delegaţilor USR Neamţ, astfel că nu a mai fost necesară organizarea celui de-al doilea tur”, au transmis reprezentanţii USR Neamţ.

Le mulţumesc tuturor colegilor din USR Neamţ pentru încrederea acordată la alegerile interne şi nominalizarea mea în competiţia electorală pentru preşedinţia CJ Neamţ. Sînt  convins că împreună cu toţi colegii de pe lista candidaţilor, dar şi cu toţi ceilalţi membri, vom reuşi să facem o campanie reuşită şi vom obţine un număr mare de locuri în formarea viitorului consiliu judeţean.

Urmează o perioadă foarte dificilă, dar venim în faţa nemţenilor cu o listă de oameni dornici să propună proiecte pentru cetăţeni şi să aducă transparenţă în cheltuirea banului public. Doar astfel vom putea  să facem diferenţa şi să aducem schimbarea  în administraţia judeţeană, mult aşteptată de toată lumea”, a declarat vicepreşedintele USR Neamţ, Florin Zaharia.

Deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ, a declarat că are încredere în şansele colegului său: „Conferinţa Judeţeană a adunat circa 150 de delegaţi din filiale USR din tot judeţul. Acestora le mulţumesc pentru efortul lor de a veni la Piatra Neamţ pentru a decide împreună cine ne va reprezenta la alegerile pentru Consiliul Judeţean. Totodată, îl felicit pe colegul meu Florin Zaharia pentru că a reuşit să îşi convingă colegii că este cel mai potrivit pentru a fi candidatul USR la preşedinţia CJ.

Nu este o misiune uşoară, dar nici imposibilă, pentru că Florin este un coleg hotărât şi implicat. Asta ne-a demonstrat-o în toate proiectele în care s-a implicat în cadrul USR. Multe organizaţii locale şi demersuri publice ale USR i se datorează, de aceea am încredere că va face o figură frumoasă în iunie”.

Florin Zaharia are 46 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă. Este membru USR din ianuarie 2019, iar implicarea lui în filială a făcut ca la scurt timp să fie ales de colegi ca vicepreşedinte al filialei locale din Piatra Neamţ, dar şi al filialei judeţene. De profesie, Florin Zaharia este inginer transporturi maritime, absolvent al  Institutului de Marină „Mircea Cel bătrân”, secţia Navigaţie şi în prezent este Comandant de Cursă Lungă în cadrul unei companii britanice.

Citește știrea

Trending