Contactează-ne

Actualitate

Baza Hipică, iată ce concursuri vor mai fi

Știe publicată cu

în data de

■ CS Ecvestru a înaintat Federaţiei Ecvestre Române propunerile competiţionale pentru anul 2019 ■ dacă solicitările vor fi aprobate, anul viitor vor avea loc la Piatra Neamţ cinci concursuri de sărituri peste obstacole ■

Sportul ecvestru din România şi-a stabilit coordonatele pentru următorii 4 ani la Adunarea Generală de alegeri a federaţiei de specialitate, eveniment organizat pe 11 noiembrie, la Braşov. La întîlnirea ce a reunit 53 de cluburi, asociaţii şi alte structuri cu personalitate juridică a participat şi preşedintele CS Ecvestru Piatra Neamţ, Costache Lupu, care a prezentat într-o conferinţă de presă deciziile luate în cadrul forului de conducere a federaţiei. Mai întîi, trebuie menţionat că în cadrul evenimentului, clubul pietrean a înaintat propunerile de concursuri ce urmează a fi analizate şi incluse în calendarul competiţional al FER pe anul 2019. „Noi am solicitat pentru luna iunie trei concursuri: Cupa Municipiului Piatra Neamţ, Trofeul Virgil Bărbuceanu şi Cupa Fermierului. Pentru luna iulie sau septembrie, am solicitat organizarea altor două evenimente: Cupa TCE 3 Brazi şi Finala Campionatului Naţional de Sărituri peste Obstacole. Urmează ca în momentul în care se va stabili calendarul, probabil în ianuarie, să se ţină seama şi de aceste solicitări ale noastre“, a declarat Costache Lupu. Revenind la deciziile luate în forul de la Braşov, cea mai importantă a fost cea legată de alegerea preşedintelui, mai ales că în ultimul an, conducerea Federaţiei Ecvestre Române (FER) a fost asigurată în regim de interimat după demisia fostului preşedinte. „Adunarea Generală a hotărît ca de data aceasta, Consiliul de Administraţie să aibă o structură mai deosebită, în sensul că între cei 15 membri să fie aleşi în majoritate oameni potenţi financiar, care să asigure un management corespunzător în următorii 4 ani. Ne bucurăm că cel care a fost ales preşedinte este din Moldova, un om de afaceri din Iaşi, domnul Ilaş Gabriel. El este şi proprietar de cai, are afaceri în toată ţara şi credem că va asigura un management corespunzător la nivelul federaţiei. În funcţia de vicepreşedinte a fost ales tot un om de afaceri, domnul Ionel Fierbinţeanu, care are la Prejmer o bază sportivă ultramodernă. Ca manager al tehnicienilor, a fost ales Alexandru Iavorovschi, un om cu foarte multă experienţă, noi spunem cel mai bun tehnician pe care-l are România în momentul de faţă. O perioadă a fost director tehnic la federaţia din Turcia, iar spectatorii nemţeni îl cunosc de la concursurile care s-au desfăşurat la Baza Hipică. Secretar general a fost ales Claudiu Seliştean, iar ca reprezentant al sportivilor a fost ales tot un moldovean, Aurel Cojocariu. Am putea spune că 60-70% structura de conducere a federaţiei este asigurată de oameni din zona Moldovei. Probabil că acesta a fost şi un gest de recunoştinţă pentru faptul că din Moldova au fost întotdeauna sportivi de valoare şi rezultatele au contat în această alegere“, a mai menţionat preşedintele CS Ecvestru.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 722 de posturi vacante

Știe publicată cu

în data de

■ pînă la final de Cireşar s-ar putea angaja sute de nemţeni ■ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc la Piatra Neamţ ■

Este de muncă în Neamţ şi numai cine nu vrea nu poate găsi un job. Asta după ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante 722 de posturi, ceva mai multe decît săptămîna trecută. Cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în Piatra Neamţ şi comunle limitrofe 451 de persoane, şomeri sau cei care doresc să-şi schimbe job-ul vechi cu unul nou. Pentru romaşcani sînt pe piaţă 209 cereri de personal şi ca de fiecare dată cele mai puţine slujbe sînt în zona Tîrgu Neamţ, respectiv 62. Defalcat, mai multe job-uri pentru personal de înaltă calificare vin de la angajatorii din Piatra Neamţ. Se caută doi ingineri construcţii civile şi industriale şi tot atîţia ingineri mecanici. Mai sînt vacante patru posturi de translatori şi cîte un loc pentru inginer chimist şi inginer producţie. În rest se caută 26 brutari, 18 confecţioneri la maşini de cusut industriale, 64 de muncitori necalificaţi, precum şi 10 operatori mase plastice sau 14 patiseri. Patronii mai nevoie de 11 dulgheri, 32 de agenţi de securitate, la care se mai adaugă 13 slujbe de ajutror de bucătar, 12 locuri sînt pentru ajutor de ospătar, plus 11 lucrători comerciali, 20 de ospătari şi 12 şoferi de camion. În multe alte ocupaţii sînt locuri de muncă disponibile, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu. La Roman cererea de licenţiaţi este ca şi inexistentă şi este nevoie doar de un inginer constructor. Pentru ceilalţi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde sînt libere de mai mult timp 64 de locuri de muncă pentru cei calificaţi ca şi confecţioner – asamblor articole textile plus 35 de posturi sînt pentru necalificaţi. În alte domenii mai este nevoie de alţi 15 necalificaţi, dar se caută şi 10 turnători produse ceramice. În zonă mai este de lucru, dar mai puţin, pentru agenţi de securitate, agenţi de vînzări, barmani, bucătari, casieri, femei de serviciu, precum şi preparatori marfă, şoferi autoturisme sau tinichigii industriali şi vînzători. La Tîrgu Neamţ patronii nu oferă nici un post pentru personal cu studii superioare dar se caută 5 confecţioneri textile şi tot atîţia lăcătuşi mecanici, precum şi 5 sudori, dar se mai pot angaja drujbişti, faianţari, agenţi de vînzări piese auto, precum şi tehnicieni medicali sau operatori maşini de surfilat.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copac căzut pe două maşini

Știe publicată cu

în data de

Un arbore a căzut peste două autoturisme, luni, 24 iunie, pe strada Mihai Eminescu, din Tîrgu Neamţ, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. “Misiune degajare arbore căzut pe două autoturisme pe strada Mihai Eminescu, oraşul Tîrgu Neamţ. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending