Contactează-ne

Actualitate

“Bătălie” pentru gradaţiile de merit

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 227 cadre didactice şi personal auxiliar vor primi acest stimulent material care reprezintă 25% din salariul de bază ■ gradaţia de merit se acordă pentru următorii 5 ani ■

La nivelul Inspectoratului Şcolar al judeţului (ISJ) Neamţ este în plină desfăşurare concursul de obţinere a gradaţiilor de merit pentru personalul didactic şi nedidactic care lucrează în învăţămîntul nemţean.

Inspectorul şcolar general Mihai Obreja a precizat pentru “Monitorul” stadiul desfăşurării concursului de obţinere a acestui stimulent material. “La nivelul ISJ se află în plină derulare concursul pentru obţinerea gradaţiilor de merit. După o evaluare personală a dosarelor am aprobat deja într-o primă şedinţă a Consiliului de Administraţie listele finale, depuse pentru acest concurs în perioada 13-17 iulie.

Pe site-ul ISJ a fost publicată lista cu cele 227 persoane înscrise la concursul de acordare a gradaţiilor didactice, aprobată în şedinţa CA din 18 iulie. Va urma o şedinţă de comisie paritară (conducere ISJ-Sindicatul FSLÎ n.r) în care vom stabili principile privind redistribuirea gradaţiilor care au rămas neacordate, pe categorii de personal, urmînd a convoca un nou CA după discuţiile din Comisia Paritară.

Dacă urmărim listele afişate, observăm că avem 185 gradaţii din 190 dosare depuse, condiţii îndeplinind 162 de persoane. 23 de gradaţii rămîn neacordate pentru personalul didactic, acestea urmînd a fi redistribuite. Este vorba de un dosar depus de o persoană care are vechime mai mică de 5 ani.

Patru persoane au punctaj minim sub 75. În ceea ce priveşte personalul didactic auxiliar vor fi acordate 29 de gradaţii din cele 37 dosare depuse şi analizate. Se observă că doar 23 dosare au îndeplinit condiţiile legale de acordare.

La această categorie de personal rămîn 6 dosare pentru redistribuire, operaţie la care se va ţine cont tot de punctaj. Dacă la reanalizarea acestor dosare ele nu se vor încadra în criteriile legale vor fi redistribuite pentru alte categorii de personal. Şi aici există un dosar cu un punctaj minim sub 75 puncte. Soluţionarea contestaţiilor se va face, conform calendarului, pînă în 30 iulie, rezultatele finale urmînd a fi afişate la avizierul ISJ şi pe site-ul instituţiei”, a declarat pentru “Monitorul” Mihai Obreja.

Conform calendarului concursului de acordare a gradaţiilor pînă în 7 august va fi trimisă Ministerului Educaţiei lista finală cu personalul din învăţămînt care va primi gradaţii de merit în următorii 5 ani.

Conform metodologiei de acordare aprobată anul acesta de MEN, gradaţia de merit este prevăzută în Legea educaţiei din 2011 şi reprezintă 25% din salariul de bază al cadrului didactic sau personalului auxiliar care a participat la concursul de dosare. Numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate într-un judeţ se calculează din numărul rezultat prin aplicare procentului de 16% din totalul posturilor didactice auxiliare şi 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare şi control existente în februarie 2020.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Pompierii, zi de foc – intervenţii pentru a salva două persoane. Una căzută într-un pârâu cea de-a doua în fântână

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două intervenţii majore în mai puţin de jumătate de oră pentru salvatorii nemţeni, luni, 10 august. În jurul orei 17.10 s-a dat alarma pentru salvarea unei persoane care a căzut de pe un pod într-un pârâu din satul Ţolici, comuna Petricani. La doar câteva minute distanţă a survenit o nouă solicitare de intervenţie pentru salvarea unei persoane blocată într-o fântână adâncă de 7 metri, în satul Dobreni, comuna Dobreni.

Vom reveni.

 

  1. UPDATE Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 16:53, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzute în pârâul Țolici, în localitatea Țolici, comuna Petricani. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și un echipaj de la SAJ. Pompierii au scos din albia pârâului, cu ajutorul tărgii, un bărbat de aproximativ 60 de ani care căzuse de pe un pod, de la o înălțime de aproximativ 5-6 m. Bărbatul, conștient, a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital – sursa ISU Neamț

UUPDATE 2 Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 17:08, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane blocată într-o fântâna la cca 4 m adâncime, în localitatea Dobreni. Persoana intrase în fântână (aproximativ 8 m adâncime ), cu ajutorul unei scări, pentru a curăța fântâna. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor specifice de intervenție de evacuare din mediu ostil, au scos un bărbat în vârstă de 68 de ani, conștient. Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Locuri rămase în licee şi şcoli profesionale

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la diverse licee din judeţ au rămas neocupate 80 de locuri ■ şcolile profesionale nu prea atrag pe elevi ■ în judeţ, mai sînt libere 242 de locuri la învăţămîntul profesional de stat şi 39 la învăţămîntul profesional dual ■

În cea de a treia etapă de admitere la liceu şi la şcolile profesionale, în judeţul Neamţ mai sînt încă neocupate 80 de locuri la prima „categorie“ şi 241 la îcealaltă.

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi la sediul şcolilor gimnaziale a fost publicată lista cu locurile libere. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţămîntul liceal de stat şi al Metodologiei de admitere în învăţămîntul profesional de stat, „Unităţile de învăţămînt la care există absolvenţi ai clasei a VIII-a nerepartizaţi în clasa a IX-a pînă la această dată, vor afişa listele cu locurile libere pentru etapa a III- a pe site-ul fiecărei şcoli şi la structurile subordonate.

Şi unităţile de învăţămînt, care au ofertă pentru învăţămîntul profesional de stat şi dual, vor fi obligate să afişeze lista locurilor libere pentru etapa a III- a, pe domenii de pregătire şi calificări profesionale, precum şi informaţiile privind înscrierea în această etapă. În intervalul 24 august şi pînă la începerea cursurilor noului an şcolar 2020-2021, Comisia Judeţeană de Admitere urmează a repartiza pe locurile rămase libere, candidaţii care după încheierea primelor două etape de admitere nu au fost repartizaţi în clasa a IX-a la nivel liceal, profesional şi profesional dual.

Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Pentru candidaţii care nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională , repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII. Documentele se vor depune la Sediul Inspectoratului Şcolar din Piatra Neamţ, strada Lt. Drăghiescu nr.44, în perioada 24-31 august.

Agricultura şi industria, domenii neatractive

Studiind lista locurilor neocupate se constată că mai sînt libere la liceu cîte un loc pe ici pe colo. Cele mai multe au rămas la profilul agricol, la Liceul Ion Ionescu de la Brad Horia, unde mai există 19 locuri neocupate.

12 locuri libere sînt şi la Seminarul Teologic Ortodox din Vînători Neamţ, la profilul Telogie Ortodoxă şi alte 11 locuri, la aceeaşi unitate la profilul Patrimoniu cultural. În ceea ce priveşte învăţămîntul profesional au rămas libere 242 locuri la învăţămîntul de stat şi 39 la învăţămîntul profesional dual.

Cele mai multe locuri au rămas neocupate la Colegiul Danubiana din Roman la profilul Turism, alimentaţie publică, unde sînt neocupate 14 locuri. La liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman sînt încă neocupate 20 de locuri pentru meseria de strungar şi cinci pentru electrician joasă tensiune.

Alte 12 locuri libere pot fi ocupate la Liceul Gheorghe Ruset Roznovanu din Roznov, pentru meseria zugrav, ipsosar. Şcoala Adjudeni are încă neocupate opt locuri de confecţioner şi nouă de lăcătuş mecanic. La învăţămîntul dual nu au fost încă ocupate 18 locuri în meseria de tîmplar universal. Alte 16 locuri aşteaptă să fie ocupate de cei care doresc să se pregătească în meseria de cofecţioner produse textile la Şcoala Oglinzi.

Cîte 11 locuri libere se găsesc la Liceul Nisiporeşti, în meseria de tîmplar universal şi tot atîtea în meseria de confecţioner preoduse textile. Şi la Şcoala Specială din Piatra Neamţ sînt încă neocupate nouă locuri de confecţioner.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: A ameninţat că se aruncă de la înălţime, dar a fost convins să renunţe

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat din Roman care ameninţa că se aruncă de la înălţime a fost convins de pompieri şi un prieten să renunţe la gestul sinucigaş, luni, 10 august.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 15.18, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane care amenința că se aruncă de la înălţime. Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roman s-au deplasat la locul evenimentului cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Un bărbat de 32 de ani a fost convins de un prieten și de locțiitorul comandantului Detașamentului Roman să coboare de pe schela unui bloc (de la nivelul etajului al treilea).

După ce a coborât, bărbatul a fost asistat de paramedici, refuzând transportul la spital”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending