Contactează-ne

Actualitate

„Bătălie” pentru gradaţiile de merit

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 227 cadre didactice şi personal auxiliar vor primi acest stimulent material care reprezintă 25% din salariul de bază ■ gradaţia de merit se acordă pentru următorii 5 ani ■

La nivelul Inspectoratului Şcolar al judeţului (ISJ) Neamţ este în plină desfăşurare concursul de obţinere a gradaţiilor de merit pentru personalul didactic şi nedidactic care lucrează în învăţămîntul nemţean.

Inspectorul şcolar general Mihai Obreja a precizat pentru „Monitorul” stadiul desfăşurării concursului de obţinere a acestui stimulent material. „La nivelul ISJ se află în plină derulare concursul pentru obţinerea gradaţiilor de merit. După o evaluare personală a dosarelor am aprobat deja într-o primă şedinţă a Consiliului de Administraţie listele finale, depuse pentru acest concurs în perioada 13-17 iulie.

Pe site-ul ISJ a fost publicată lista cu cele 227 persoane înscrise la concursul de acordare a gradaţiilor didactice, aprobată în şedinţa CA din 18 iulie. Va urma o şedinţă de comisie paritară (conducere ISJ-Sindicatul FSLÎ n.r) în care vom stabili principile privind redistribuirea gradaţiilor care au rămas neacordate, pe categorii de personal, urmînd a convoca un nou CA după discuţiile din Comisia Paritară.

Dacă urmărim listele afişate, observăm că avem 185 gradaţii din 190 dosare depuse, condiţii îndeplinind 162 de persoane. 23 de gradaţii rămîn neacordate pentru personalul didactic, acestea urmînd a fi redistribuite. Este vorba de un dosar depus de o persoană care are vechime mai mică de 5 ani.

Patru persoane au punctaj minim sub 75. În ceea ce priveşte personalul didactic auxiliar vor fi acordate 29 de gradaţii din cele 37 dosare depuse şi analizate. Se observă că doar 23 dosare au îndeplinit condiţiile legale de acordare.

La această categorie de personal rămîn 6 dosare pentru redistribuire, operaţie la care se va ţine cont tot de punctaj. Dacă la reanalizarea acestor dosare ele nu se vor încadra în criteriile legale vor fi redistribuite pentru alte categorii de personal. Şi aici există un dosar cu un punctaj minim sub 75 puncte. Soluţionarea contestaţiilor se va face, conform calendarului, pînă în 30 iulie, rezultatele finale urmînd a fi afişate la avizierul ISJ şi pe site-ul instituţiei”, a declarat pentru „Monitorul” Mihai Obreja.

Conform calendarului concursului de acordare a gradaţiilor pînă în 7 august va fi trimisă Ministerului Educaţiei lista finală cu personalul din învăţămînt care va primi gradaţii de merit în următorii 5 ani.

Conform metodologiei de acordare aprobată anul acesta de MEN, gradaţia de merit este prevăzută în Legea educaţiei din 2011 şi reprezintă 25% din salariul de bază al cadrului didactic sau personalului auxiliar care a participat la concursul de dosare. Numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate într-un judeţ se calculează din numărul rezultat prin aplicare procentului de 16% din totalul posturilor didactice auxiliare şi 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare şi control existente în februarie 2020.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending