Contactează-ne

Actualitate

Basebaliştii juniori, locul lll la Botoşani

Știe publicată cu

în data de

■ elevii îndrumaţi de profesorul Sebastian Blaj au participat la primul turneu al Campionatului Naţional ■ ei au obţinut două victorii şi au pierdut tot de atîtea ori ■ la turneu au participat echipe din Neamţ, Călăraşi, Alexandria şi Botoşani ■

Basebaliştii de la Liceul cu Program Sportiv Roman au participat la primul turneu al Campionatul Naţional rezervat juniorilor lll, care a fost găzduit de oraşul Botoşani. Elevii îndrumaţi de profesorul Sebastian Blaj i-au avut, la competiţia desfăşurată sîmbătă şi duminică, 3 şi 4 martie, pe omologii de categorie de vîrstă de la cluburile sportive şcolare de la Călăraşi, Alexandria, Botoşani şi Siretul Doljeşti. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare şi cine a acumulat puncte mai multe a luat o opţinune serioasă pentru cucerirea medaliilor naţionale. LPS Roman a pierdut cu 8-14 disputa cu CSS Călăraşi, cu 6-14 în meciul cu gazdele turneului şi a învins cu 15-9 pe CSS Alexandria şi cu 14-12 pe Siretul Doljeşti. Clasamentul după disputarea partidelor turneului l al competiţiei interne rezervată sportivilor la U12 este următorul: 1. CSS Călăraşi, 2. CSS Botoşani, 3. LPS Roman, 4. CSS Alexandria, 5. Siretul Doljeşti. „Sperăm anul acesta să ne batem la una din medalii. Vom vedea dacă pînă în noiembrie se va mai organiza o etapă intremediară. Nu ne rămîne decît să ne pregătim pentru a ne impune şi în faţa echipelor din Călăraşi şi din Botoşani, care au sportivi buni în componenţă. Ne vom antrena corespunzător şi vom organiza turnee de pregătire la Gherăeşti sau Roman. Plus că o să răspundem şi invitaţiilor venite de la alţi colegi de ai noştri“, a precizat profesorul Sebastian Blaj, de la LPS Roman. Faza finală a Campionatul Naţional rezervat juniorilor lll va avea loc, cel mai probabil, în luna noiembrie şi urmează să fie stabilit locul de desfăşurare. În altă ordine de idei, pe 13 martie, la Călăraşi, este programat un trial de selecţie pentru lotul naţional de cadeţi, deoarece România va participa în luna iulie, în Croaţia, la Campionatul European. Profesorul Marius Ţocu, de la LPS Roman, preciza că lotul lărgit este format în bună măsură, iar din acesta făc parte şi şase cadeţi romaşcani. „Ne bucură faptul că avem ocazia, cu junorii cadeţi, să ne mai dezmorţim, după ce juniorii lll au deschis balul la Botoşani, la primul turneu. Avem în lotul lărgit şase cadeţi. Antrenorii lotului de juniori ll şi-au oprit privirile asupra romaşcanilor Cosmin Ţicăloaie, Robert Blaj, George Suditu, Leonard Lupu, Alexandru Apetrei şi Silviu Giurgi, toţi elevi de-ai mei. Pînă la definitivarea lotului şi plecarea în Croaţia mai pot interveni schimbări . Abia atunci vom vedea cîţi vor mai rămîne sau cîţi vor mai intra în vederile antrenorilor. Cum nu avem nici un obiectiv la acest trial sper doar să promovăm un baseball de calitate“, a declarat antrenorul, jucătorul şi arbitrul Marius Ţocu.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Actualitate

România a ratat obiectivul la europenele de canotaj

Știe publicată cu

în data de

■ la competiţia rezervată juniorilor de la Essen, România s-a întors fără medalie, ceea ce reprezintă un eşec ■ în proba de 4 rame pentru tricolore a evoluat Laura Pal, sportiva nr. 1 a judeţului Neamţ în 2018 ■

România a fost reprezentată în perioada 17-19 mai în Germania, la Essen, de lotul tricolor deplasat pentru participarea la Campionatul European de Canotaj pentru juniori. Echipa naţională, din care a făcut parte şi sportiva nemţeană Laura Pal, avea ca obiectiv cîştigarea a două sau trei medalii la aceasta întrecere, fapt nerealizat. De aceea, Federaţia Română de Canotaj urmează să analizeze într-o şedinţă prestaţia echipajelor româneşti şi de ce s-a ajuns la asemenea rezultat. „România s-a întors de la această ediţie a europenelor fără medalie cîştigată, ceea ce reprezintă un eşec. Este per total un rezultat foarte, foarte slab. Va fi o şedinţă la federaţie şi vom vedea cauzele acestei nereuşite şi modul cum putem repara situaţia. Laura Pal ramîne în pregătire cu lotul şi va munci pentru a ajunge la mondialele din acest an rezervate juniorilor, din luna august, din Japonia“, a declarat Valentin Gavril, director CS Ceahlăul Piatra Neamţ, grupare sportivă pe care Laura o reprezintă în competiţiile intercluburi alături de LPS Piatra Neamţ. Sportiva numărul 1 a judeţului Neamţ în 2018 şi colegele sale din barca de 4 rame, Gabriela Paraschiv, Liliana Balauca şi Alexandra Ungureanu, nu au reuşit în competiţia continentală decît o clasare pe locul 5 în finala probei. Timpul lor a fost de 6 minute, 54 de secunde, şi 64 sutimi, în timp ce învingătoarea, Germania, a încheiat proba de 2000 de metri cu timpul de 6 minute, 45 secunde şi 45 sutimi. Italiencele au cîştigat argintul cu un timp mai slab ca al campioanelor europene cu aproape două secunde, în timp ce danezele au luat bronz cu 6 minute, 48 secunde şi 21 sutimi. Cu un timp mai bun ca al României cu ceva mai bine de doua secunde Turcia a terminat pe 4. În finală a mai concurat şi echipajul Poloniei. „Încep prin a spune că sînt mîndră de mine şi de echipa mea! Nu sînt dezamăgită de acest concurs, ba mai mult sînt încurajată să devin mai bună şi să- mi doresc mai mult. Aşa că las în urmă ce a fost şi privesc înainte“, a declarat Laura Pal după finala de la Essen. Nici rezultatele băieţilor nu au fost mai bune, barca tricoloră de 4 rame ocupînd locul 11, iar cea de opt plus unu, locul 8.

Citește știrea

Trending