Contactează-ne

Actualitate

Barajul este în toi, dar opt echipe sînt deja în Liga 3

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sîmbătă, 23 iunie, vor avea loc jocurile retur pentru barajul de promovare în Liga 3 ■ CSM Ceahlăul şi alte trei echipe nu mai au nici o emoţie ■ alte patru formaţii nu au cum să mai piardă promovarea după ce şi-au zdrobit adversarii în tur ■

Barajul de promovare în Liga 3 de fotbal continuă astăzi, 23 iunie, de la ora 18.00 cu meciuri retur, dar şi primele confruntări în cazul a 14 echipe. De emoţiile acestor dueluri sînt scutite încă patru formaţii, între care şi CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, deoarece acestea sînt deja promovate întrucît adversarii lor nu au îndeplinit condiţiile stabilite de FRF pentru a participa la jocurile de baraj. Este vorba în acest caz de campioana judeţului Neamţ şi de U Craiova 1948 (Dolj), ACS Unu Fotbal Club Gloria (Bistriţa Năsăud) şi CS Ocna Mureş (Alba). Ca atare, patru jocuri au fost anulate din start: Victoria Leţcani (Iaşi) – CSM Ceahlăul; AS Gloria 2015 Corneşti (Dîmboviţa) – U Craiova 1948; ACS Unu Fotbal Club Gloria – AS Energia Negreşti Oaş (Satu Mare) şi CS Ocna Mureş – AS Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita). Celor patru echipe deha promovate li se vor alătura, mai mult ca sigur, după rezultatele obţinute în prima manşă a dublei de baraj, alte patru formaţii: ACS Flacăra Horezu (Vîlcea), ACS Dumbrăviţa (Timiş), ACS Sticla Arieşul Turda (Cluj) şi SC Fotbal Club R Bucureşti. Diseară, jocurile retur de baraj vor porni de la următoarele rezultate înregistrate în manşa din 16 iunie: CS Medgidia (Constanţa) – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti (Vrancea) – 2-2 în tur; CSO Bragadiru (Ilfov) – CF Abatorul Slobozia (Ialomiţa) – 1-1 în tur; ACS Vedita Coloneşti (Olt) – ACS Unirea Bascov (Argeş) – 1-2 în tur; CS Rapid Buzescu (Teleorman) – ACS Flacăra Horezu (Vîlcea) – 0-8 în tur; ACS Viitorul Şimian (Mehedinţi) – ACS Dumbrăviţa (Timiş) – 0-5 în tur; AFC Voinţa Lupac (Caraş- Severin) – CS Hunedoara (1-0 în tur); ACS Păltiniş Răşinari (Sibiu) – ACS MSE Tg. Mureş (0-2 în tur); ACS Nemere Ghelinţa (Covasna) – ACS SR Municipal Braşov (0-1 în tur); ACS Unirea Mirsid (Sălaj) – ACS Sticla Arieşul Turda (Cluj) – 0-6 în tur şi SC Fotbal Club R Bucureşti – AFC Singureni (Giurgiu) – 7-0 în tur. De menţionat că acest din urmă joc se va juca în nocturnă, de la ora 21.00. Pentru că au încheiat campionatul mai tîrziu cu o săptămînă, alte 14 echipe se vor înfrunta diseară, abia în prima manşă, urmînd ca returul să stabilească promovatele pe 30 iunie. Programul jocurilor tur este următorul: ACS Pescăruşul Sarichioi Jr. (Tulcea) – SCM Gloria Buzău; CS Venus Independenţa (Călăraşi) – CS Blejoi (Prahova); CS Crişul Chişineu Criş (Arad) – CS Petrolul Bustuchin (Gorj); CS Minaur Baia Mare (Maramureş) – CSC Sânmartin (Bihor); Şomuz Fălticeni (Suceava) – Flacăra Muntenii de Sus (Vaslui); AFC Viitorul Albeşti (Botoşani) – ACS Gauss Bacău; ACS Universitatea Dunărea de Jos Galaţi – CS Faurei (Brăila). De menţionat că din acest din urmă set de jocuri se vor alege şi cel puţin două participantele din seria în care va evolua din sezonul viitor CSM Ceahlău, respectiv din duelul judeţelor Suceava – Vaslui şi Botoşani – Bacău. Tot din zona Moldovei (sud) va fi interesant de urmărit şi partida campioanelor judeţelor Galaţi şi Brăila.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Meteo Neamţ: Gerar nu îşi merită numele

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ săptămîna debutează cu regim termic modest, dar spre finele intervalului ne putem aştepta la maxime de 9 grade ■ în cea mai rece noapte vor fi -4 grade ■ de precipitaţii nu se pune problema ■

Gerar nu-şi merită numele în acest an şi după un scurt episod de vreme mai rece la Bobotează am avut parte de timp bun.

În general au fost zile însorite şi la fel se vor păstra condiţiile meteo săptămîna care vine. La începutul intervalului va fi un regim termic modest, iar mai apoi valorile termice cresc treptat şi se ajunge la o maximă de 9 grade Celsius.

Nici nopţile nu vor fi prea aspre şi în cea mai rece noapte nu vor fi decît vreo -4 grade. Ieri, 17 ianuarie, la ora 10.00 în majoritatea teritoriului erau valori termice pozitive şi termometrele indicau 1 grad în reşedinţa de judeţ, la Tîrgu Neamţ erau 2 grade, în timp ce la Roman erau -2 grade, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca erau numai -4 grade.

Era şi un pui de vînt şi se resimţeau 0 grade, -1 grad era la Piatra Neamţ, -2 grade se înregistrau la Roman, iar pe Toaca se resimţeau -7 grade. Tot acolo este singurul loc unde mai este zăpadă, în strat care scade de la zi la zi, acum fiind de 14 centimetri. Ziua de azi, 18 ianuarie, va fi mai rece decît precedenta şi chiar dacă meteorologii promit cer absolut senin nu vor fi mai mult de 2 grade.

Şi peste noapte cerul va fi degajat iar minima se opreşte la -3 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză va fi cea de duminică, 19 ianuarie. Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie va fi soare, dar o maximă la limita îngheţului, doar 0 grade.

Noaptea aduce cea mai scăzută temperatură din întreg intervalul de prognoză şi minima ajunge la pragul de -4 grade. Cu începere de săptămîna viitoare regimul termic se schimbă şi temperaturile cresc treptat dar sigur. Luni 20 ianuarie, soarele va fi la datorie la iar maxima diurnă saltă la 3 grade Celsius.

Din acest motiv se mai îmbunează şi regimul termic nocturn iar pe fondul unui cer degajat se vor înregistra -3 grade. Şi mai bine va fi pe parcursul zilei de marţi, 21 ianuarie, cînd la amiază vor fi 4 grade, iar peste noapte se va înregistra -1 grad. Miercuri, 22 ianuarie aduce din nou cer senin şi va fi sensibil mai cald, 5 grade ziu şi valori la limita îngheţului peste noapte, 0 grade.

Nu sînt anunţate modificări importante ale registrului meteo nici pentru ziua de joi, 23 ianaurie. Cerul va fi degajat şi soare, iar la prînz maxima saltă la 6 grade. Regimul termic nocturn va fi blînd, cer limpede şi o minimă uşor negativă, pînă la -1 grad. Mult peste media perioadei vor fi valorile termice vineri, 24 ianuarie.

Atunci în Piatra Neamţ meteorologii promit pînă la 7 grade, iar după lăsarea întunericului nu va fi mai rece de 0 grade. Cea mai caldă zi va fi sîmbătă, 25 ianuarie, anunţîndu-se 9 grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Infecţiile, pneumoniile şi gripa sînt în “creştere”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ a fost necesară internarea în spital a 99 de persoane cu infecţii respiratorii şi pneumonii ■ sînt şi patru cazuri de gripă ■

La unităţile sanitare din judeţul Neamţ, în intervalul 6-12 ianuarie, s- au prezentat un număr mare de persoane bolnave de infecţii respiratorii acute, pneumonii şi gripă, o parte dintre acestea necesitînd internarea în spital.

„În intervalul 6 -12 ianuarie de supraveghere medicală, la nivelul judeţului Neamţ s-au înregistrat un număr total de infecţii respiratorii de 1.096, la persoane de diferite vîrste. Dintre acestea, în 38 de cazuri a fost nevoie de internarea în spital. Numărul de cazuri de infecţii respiratorii a fost în creştere uşoară faţă de săptămîna anterioară cînd s-au înregistrat doar 626 de cazuri.

În ceea ce priveşte pneumoniile, în intervalul amintit s-au înregistrat 278 de cazuri, cu 61 de internări. Şi la pneumonii numărul de îmbolnăviri a fost mai ridicat, faţă de săptămîna anterioară, cînd s-au înregistrat 187 cazuri, cu 69 de internări. În perioada la care facem referire au existat şi trei cazuri de gripă la persoane cu vîrste între 15 şi 49 de ani şi un caz la vîrsta cuprinsă între 50 şi 67 de ani, raportata de Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Neamţ“, a declarat Vasile Baghiu, psiholog la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.

Medicii recomandă măsuri severe de igienă a mîinilor, aruncarea la coş a batistelor de unică folosinţă întrebuinţate, evitarea staţionării în frig, prezentarea la medicul de familie în caz de îmbolnăvire, evitarea automedicaţiei. Se recomandă, de asemenea şi o îmbrăcăminte corespunzătoare sezonului, evitarea staţionării timp îndelungat în frig.

O atenţie deosebită trebuie acordată aerisirii spaţiilor de locuit, a birourilor şi a sălilor de clasă. Se mai recomadă o alimentaţie bogată în legume şi fructe, dar şi în proteine. În caz de gripă nu se administrează antibiotice şi este indicată imunizarea organismului prin administarea de vaccin antigripal.

La Direcţia de Sănătate Publică şi la medicii de familie există în stoc 1.026 doze de vaccin antigripal. La nivelul judeţului Neamţ au fost vaccinate pînă acum 40.867 persoane, cu vaccin gratuit livrat de către Ministerul Sănătăţii, în intervalul 6-12 ianuarie imunizîndu-se 1.253 persoane.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Posturi de şefi în spital sînt scoase la concurs

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ conducerea unităţii sanitare romaşcane a scos la concurs 18 posturi de conducere de la tot atîtea secţii ■ titularii au ieşit la pensie sau le-a expirat contractul de management ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a publicat pe site-ul unităţii şi în revista de specialitate Viaţa Medicală din 10 ianuarie 2020 anunţul de scoatere la concurs a posturilor de conducere de la mai multe secţii.

Este vorba despre Medicină Internă, Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie, Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generală, Ortopedie-Traumatologie, Anestezie şi Terapie Intensivă, Boli Infecţioase, Psihiatrie, Neurologie, Pediatrie, Laborator Analize Medicale, Laborator Analize şi Imagistică Medicală, Serviciul Anatomie Patologică, Serviciul de Supraveghere şi Prevenire a Infecţiilor Asociate Actului Medical, Compartiment Primiri Urgenţe şi Farmacia cu circuit închis.

„Posturile sînt scoase la concurs motivat de două situaţii: la o parte din secţii a expirat contractul de management de 4 ani, iar la altele e vorba de ieşirea la pensie, în situaţia în care titularul postului a împlinit vîrsta standard de pensionare, de 67 de ani“, a precizat Andrea Trifan, purtătorul de cuvînt al unităţii senitare.

Concursurile de ocupare a posturilor se vor organiza în conformitate cu prevederile OMS 1406 din 2006 şi articolul 184 din Legea 95/2006 şi Ordinul Ministerului Sănătăţii 869/2015, cu modificările survenite ulterior.

Candidaţii care vor să se înscrie la concurs trebuie să o facă în termen de 15 zile de la apariţia anunţului publicat în Viaţa Medicală, trebuie să depună un dosar cu documente care să ateste studiile, gradul profesional, acte doveditoare ale punctajului ce poate fi obţinut, declaraţie pe proprie răspundere că nu au condamnări penale şi nu se află în incompatibilitate, certificate care să ateste starea de sănătate, adeverinţe din care să rezulte că în ultimii 2 ani n-au fost sancţionaţi pe linie administrativă de către conducerea unităţii sanitare şi nici de către Colegiul Medicilor, copie după autorizaţia de liberă practică sau certificat de membru al Colegiului Medicilor, copie după carnetul de muncă, care să ateste vechimea în specialitate, un proiect de management pentru postul pe care doreşte şi o taxă de 150 lei.

Concursul va fi programat de la a 31 zi pînă la a 90-a zi, de la publicarea anunţului, în funcţie de graficul stabilit de conducerea unităţii sanitare. Concursul va consta într-o probă scrisă cu subiecte din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările ulterioare, precum şi subiecte din legislaţia secundară aferentă.

La interviu fiecare candidat va susţine un proiect de management, o probă scrisă, o probă clinică sau practică. La concurs se pot prezenta medici, farmacişti, biologi, chimişti, biochimişti, specialişti cu o vechime de cel puţin 5 ani în specialitate, excepţie făcînd postul de farmacist şef, la care se cere o vechime de minim 2 ani. Există şi o serie de restricţii care ţin de medicii ce au împlinit vîrsta standard de pensionare, 67 de ani.

Cu aprobarea managerului şi în cazul în care candidatul care a împlinit 67 de ani şi este doctor în medicină, vîrsta la care cel aflat în această situaţie poate continua să fie şef de secţie pînă la 70 de ani. O altă restricţie se referă la persoanele care au fost sancţionate pe linie admnistrativă, în ultimii 2 ani, de către conducerea administrativă a unităţii sau de către Colegiul Medicilor.

Relaţii suplimentare despre concurs se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane sau la telefon 0731/665522.

Citește știrea

Trending