Contactează-ne

Actualitate

Barajul este în toi, dar opt echipe sînt deja în Liga 3

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sîmbătă, 23 iunie, vor avea loc jocurile retur pentru barajul de promovare în Liga 3 ■ CSM Ceahlăul şi alte trei echipe nu mai au nici o emoţie ■ alte patru formaţii nu au cum să mai piardă promovarea după ce şi-au zdrobit adversarii în tur ■

Barajul de promovare în Liga 3 de fotbal continuă astăzi, 23 iunie, de la ora 18.00 cu meciuri retur, dar şi primele confruntări în cazul a 14 echipe. De emoţiile acestor dueluri sînt scutite încă patru formaţii, între care şi CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, deoarece acestea sînt deja promovate întrucît adversarii lor nu au îndeplinit condiţiile stabilite de FRF pentru a participa la jocurile de baraj. Este vorba în acest caz de campioana judeţului Neamţ şi de U Craiova 1948 (Dolj), ACS Unu Fotbal Club Gloria (Bistriţa Năsăud) şi CS Ocna Mureş (Alba). Ca atare, patru jocuri au fost anulate din start: Victoria Leţcani (Iaşi) – CSM Ceahlăul; AS Gloria 2015 Corneşti (Dîmboviţa) – U Craiova 1948; ACS Unu Fotbal Club Gloria – AS Energia Negreşti Oaş (Satu Mare) şi CS Ocna Mureş – AS Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita). Celor patru echipe deha promovate li se vor alătura, mai mult ca sigur, după rezultatele obţinute în prima manşă a dublei de baraj, alte patru formaţii: ACS Flacăra Horezu (Vîlcea), ACS Dumbrăviţa (Timiş), ACS Sticla Arieşul Turda (Cluj) şi SC Fotbal Club R Bucureşti. Diseară, jocurile retur de baraj vor porni de la următoarele rezultate înregistrate în manşa din 16 iunie: CS Medgidia (Constanţa) – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti (Vrancea) – 2-2 în tur; CSO Bragadiru (Ilfov) – CF Abatorul Slobozia (Ialomiţa) – 1-1 în tur; ACS Vedita Coloneşti (Olt) – ACS Unirea Bascov (Argeş) – 1-2 în tur; CS Rapid Buzescu (Teleorman) – ACS Flacăra Horezu (Vîlcea) – 0-8 în tur; ACS Viitorul Şimian (Mehedinţi) – ACS Dumbrăviţa (Timiş) – 0-5 în tur; AFC Voinţa Lupac (Caraş- Severin) – CS Hunedoara (1-0 în tur); ACS Păltiniş Răşinari (Sibiu) – ACS MSE Tg. Mureş (0-2 în tur); ACS Nemere Ghelinţa (Covasna) – ACS SR Municipal Braşov (0-1 în tur); ACS Unirea Mirsid (Sălaj) – ACS Sticla Arieşul Turda (Cluj) – 0-6 în tur şi SC Fotbal Club R Bucureşti – AFC Singureni (Giurgiu) – 7-0 în tur. De menţionat că acest din urmă joc se va juca în nocturnă, de la ora 21.00. Pentru că au încheiat campionatul mai tîrziu cu o săptămînă, alte 14 echipe se vor înfrunta diseară, abia în prima manşă, urmînd ca returul să stabilească promovatele pe 30 iunie. Programul jocurilor tur este următorul: ACS Pescăruşul Sarichioi Jr. (Tulcea) – SCM Gloria Buzău; CS Venus Independenţa (Călăraşi) – CS Blejoi (Prahova); CS Crişul Chişineu Criş (Arad) – CS Petrolul Bustuchin (Gorj); CS Minaur Baia Mare (Maramureş) – CSC Sânmartin (Bihor); Şomuz Fălticeni (Suceava) – Flacăra Muntenii de Sus (Vaslui); AFC Viitorul Albeşti (Botoşani) – ACS Gauss Bacău; ACS Universitatea Dunărea de Jos Galaţi – CS Faurei (Brăila). De menţionat că din acest din urmă set de jocuri se vor alege şi cel puţin două participantele din seria în care va evolua din sezonul viitor CSM Ceahlău, respectiv din duelul judeţelor Suceava – Vaslui şi Botoşani – Bacău. Tot din zona Moldovei (sud) va fi interesant de urmărit şi partida campioanelor judeţelor Galaţi şi Brăila.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Lovitură de teatru – Leoreanu candidat la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mişcare surpriză pe scena politică din Neamţ: Laurenţiu Leoreanu este, conform unor surse neoficiale, candidatul PNL pentru Primăria Roman. Decizia a fost luată în această seară, sâmbătă, 8 august şi tranşează disputa privind candidatura la primăria romaşcană. După ce primarul Micu a rămas fără mandat prin decizie de prefect, pentru incompatibilitate, s-a dat naştere la numeroase speculaţii privind candidatul la primăria romaşcană. Se pare că presiunea pentru a stabili un candidat care să aibă şanse reale de câştig l-a determinat pe Laurenţiu Leoreanu să intre în cursă. Rămâne de văzut care va fi reacţia PSD.

 

Vom reveni

Citește știrea

Actualitate

Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ PSD - PPU - ALDE au candidat comun pentru președinția Consiliului Județean Neamț, actualul lider al legislativului nemțean, Ionel Arsene ■ reprezentanții celor trei partide semnatare ale alianței vorbesc despre continuitate în administrație, scopul comun fiind modernizarea județului ■

Trei formațiuni politice – PSD, PPU-Social Liberal și ALDE – au pus astăzi, 8 august 2020, la Piatra Neamț, bazele unei alianțe care va funcționa la alegerile locale de luna viitoare, pentru câștigarea Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene, actualul președinte al legislativului nemțean, este candidatul „Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020“, pentru un nou mandat de președinte. Din partea PPU-SL, la lansarea noii alianțe a participat președintele interimar Teodor Meleșcanu, iar actualul vice al Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, prezent și el la eveniment, reprezintă ALDE în noua structură politică.

Ionel Arsene a vorbit despre preocuparea comună a celor trei formațiuni, reunite acum sub umbrela aceleiași alianțe. „Continuitate! Acesta este planul meu și al colegilor de față, pentru următorii 4 ani, când ne gândim la județul Neamț! Vreau să termin ceea ce am început ca președinte al Consiliului Județean și să realizez ceea ce iși doresc nemțenii.

Am lucrat continuu cu motoarele turate! Ceea ce am realizat în acest mandat, ajuns acum la final, depășește cu mult ceea ce s-a făcut în Neamț în ultimii 30 de ani. Dar, repet, mai sunt lucruri de făcut și tocmai de aceea îmi doresc un nou mandat de președinte al Consiliului Județean!

Pentru a continua performanța în administrație, astăzi am pus bazele «Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020», între PSD, Partidul Puterea Umanistă și ALDE. Alături de vicepreședinții cu care am colaborat până acum, am crescut nivelul de trai al cetățenilor din Neamț. Tot alături de ei vreau să continui dezvoltarea județului nostru și de aceea aveam această alianță pentru Consiliul Județean. Sloganul meu este «Fapte, nu vorbe!».

Pentru asta este nevoie de continuitate în administrarea zonei în care trăim. Nemțenii văd ce am realizat pentru județul nostru și sunt convins că și ei își doresc continuitate. Sunt sigur că așa va fi, pentru următorii 4 ani!“, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Printre primele proiecte care urmează să debuteze în județ este construirea noului spital de urgență la Piatra Neamț, investiție ce va depăși 250 milioane de euro.

Atât președintele PPU, Teodor Meleșcanu, cât și președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, au vorbit despre crearea, la Neamț, a unei alianțe bazate pe încredere și respect reciproc între semnatari și dorința fiecăreia dintre cele trei formațiuni de a moderniza Neamțul.

Citește știrea

Actualitate

Primăria Roman: Lupte dure pentru candidatură. Cine sunt favoriţii şi ce condiţii pun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ PNL ar putea merge cu echipa: Leonard Achiriloaei-George Lazăr-Roxana Iorga ■ la PSD, Alin Antochi se ţine tare şi pune condiţii ■ protopopul Dragoș Munteanu a ”ieşit” din cărți pentru că nu a obținut acordul Sfîntului Sinod ■

Lupte dure pentru postura de candidat la Primăria Roman. În PNL, sunt mai multe nume vehiculate. Unul e al prefectului actual, George Lazăr. Din partea taberei ”Leoreanu” l-am avea pe Leonard Achiriloaei, care are de partea sa atu-ul de a vorbi de la înălțimea funcției de Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Cel de al treilea nume vehiculat ar fi cel al primarului interimar, Roxana Iorga. Mai mult, în cărți pentru a fi prezent pe listă, conform declarațiilor „subliminale” ale deputatului Dan Laurențiu Leoreanu, s-ar afla chiar și fostul primar Lucian Ovidiu Micu, care, dacă ar accepta să candideze pe listele PNL ar avea șansa să-și aranjeze un post de city-manager.

Și în tabăra social-democrată e ”furtună”

Şi în ”tabăra PSD” lucrurile sînt destul de complicate și țin tot de negocieri. Avocatul Alin Antochi, susținut puternic de majoritatea primarilor PSD, chiar dacă a venit recent din PNL, ar putea fi candidatul social-democrat la Primăria Roman. Candidatura lui Alin Antochi este, însă, la vremea la care vorbim, încă incertă. Se pare că problema este că el îşi doreşte un loc eligibil pe lista pentru parlamentare. Numai că pe respectivele locuri sunt nume grele: pornind cu Ionel Arsene, continuînd cu Dan Manoliu şi cu Oana Bulai, nume greu de dislocat de pe listă. Dacă Antohi va spune pas, PSD-ul ar putea rămâne descoperit, căci un nume ca acel al profesorului Ciocoiu (de la CNRV) nu spune nimic, dar absolut nimic, nici jurnaliștilor și cu atît mai puțin electoratului. Protopopul Dragoș Munteanu, care era a doua alternativă ”măsurată” de un sondaj al PSD, nu a primit binecuvîntarea Sfîntului Sinod, de a candida și nu și-a riscat cariera preoțească și funcția de protopop, pe himera unui post de primar.

Citește știrea

Trending