Contactează-ne

Actualitate

Bani mai mulţi pentru maidanezi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost modificate tarifele percepute de către Municipal Locato Serv pentru cîinii hoinari

Consilierii locali din Roman au adoptat noi tarife, majoritatea mărite, pentru gestionarea cîinilor fără stăpîn. Astfel, pentru fiecare colţat vor fi decontaţi tot 114 lei pentru capturare, transport şi preluare, în vreme ce deparazitarea internă a crescut, de la 7, la 9 lei. Deparazitarea externă a fost scumpită, de asemenea, de la 14, la 20 de lei, în vreme ce vaccinarea DHPPI va costa 35 de lei, faţă de 11 lei. Şi vaccinul antirabic s-a scumpit, de la 8, la 15 lei, fiind introdusă şi o taxă de cazare (lei/zi) pentru revendicare, de 9 lei. Identificarea prin microcipare şi control animale este de 20 de lei, hrana zilnică a crescut de la 1.13, la 3 lei, în vreme ce pentru întreţinerea şi igienizarea padocurilor vor fi decontaţi 30 de lei. Castrarea masculilor a ajuns să coste 100 de lei, faţă de 75 de lei, iar a femelelor 200 de lei, faţă de 160 de lei. S-a scumpit şi eutanasierea, de la 58, la 60 de lei, iar ecarisajul la Protan este de 3 lei pe kilogram. Cheltuielile de personal/lună se ridică la totalul de 32.000 de lei, pe cînd cheltuielile de întreţinere a cîinilor adoptaţi la distanţă au devenit 9 lei. „Prin adresă, Municipal Locato Serv SA Roman, concesionarul serviciului public de gestionare a cîinilor fără stăpîn din Roman, solicită ajustarea tarifelor aprobate prin HCL nr. 177 din 09.11.2013, respectiv anexa nr. 1. Solicitarea se întemeiază pe prevederile HCL nr. 189 din 2008 privind delegarea de gestiune prin concesiune a serviciului public de gestionare a cîinilor fără stăpîn din Municipiul Roman către Municipal Locato Serv SA Roman. Urmare a verificării datelor prezentate în adresa amintită, consider că cele solicitate de Municipal Locato Serv S.A. Roman în urma notei de inspecţie a DSVSA Neamţ sînt justificate şi se impune modificarea anexei nr. 1 din HCL nr. 177/2015. Aceasta se referă la cheltuielile de personal lunare în care trebuie să se încadreze acest operator. Creşterea solicitată este motivată de modificarea Codului Fiscal de la 1.01.2018, prin care s-a majorat salariul minim pe economie la 1.900 lei/lună, cît şi de înlocuirea tipului de hrană, cu hrană uscată granulată. Au crescut faţă de ultimele tarife aprobate şi prestaţiile cu serviciile veterinare pe care SC Municipal Locato Serv trebuie să le achite la terţi. S-a tinut cont şi de o încadrare minimă cu personal care să permită gestionarea cu respectarea prevederilor legale a activitatii serviciului cîini comunitari“, a explicat primarul Lucian Micu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending