Contactează-ne

Actualitate

Baba iarna îşi cam arată colţii

Știe publicată cu

în data de

■ pînă mîine la ora 22 mai bine de jumătate de ţară este sub atenţionare de ninsoare şi vînt

Iarna s-a instalat rapid în acest sezon şi după ce în week-end-ul trecut ne-am bucurat de vreme bună şi valori termice de peste 10 grade, în acest sfîrşit de săptămînă vremea a întors foaia brusc. A nins în judeţ încă de la finele săptămînii trecute, iar la Piatra Neamţ erau 2 centimetri de nea, în timp ce pe creste, pe Toaca, stratul măsura deja 20 de centimetri de nea. De astăzi, 18 noiembrie, mai bine de jumătate de ţară este sub avertizare cod galben de vreme rea, conform informaţiilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie. În Moldova, şi nu numai, atenţionarea este valabilă de duminică, de la ora 22 şi pînă mîine, 19 noiembrie, la aceeaşi oră, fiind anunţate ninsori în general moderate şi strat de zăpadă. Aceleaşi fenomene sînt aşteptate şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, Munţii Banatului, estul şi sudul Transilvaniei. „În cursul nopţii de duminică spre luni (18 – 19 noiembrie) şi pe parcursul zilei de luni, 19 noiembrie, temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi interval de timp în care vîntul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45 – 55 km/ h, în special în sudul Moldovei“, conform ANM. O altă avertizare cod galben este valabilă pînă astăzi la ora 10, anunţă precipitaţii în general moderate cantitativ, ninsori, apoi lapoviţă, în Oltenia, vestul, centrul şi nordul Munteniei. Şi aici vîntul va avea intensificări de pînă la 50 km/ h. Vînt dar şi ploi însemnate cantitativ sînt anunţate luni, 19 noiembrie, în intervalul orar 0: 3 – 18: 00 în Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei. Revenind la Piatra Neamţ trebuie spus faptul că astăzi va fi rece, iar la amiază mercurul din termometre nu trece de limita îngheţului şi se vor înregistra 0 grade. Noaptea nu va fi prea rece şi pe fondul unui cer acoperit minima va fi de -1 grad. Cam la fel va fi şi pe parcursul zilei de marţi, 20 noiembrie, cînd maxima rămîne cantonată la 0 grade. După lăsarea întunericului va fi mai rece decît în intervalul precedent iar minima ajunge la valoarea de -3 grade. Dacă meteorologii nu se înşeală de ninsori vom avea parte şi miercuri, 21 noiembrie, cînd vor fi precipitaţii în general moderate din punct de vedere cantitativ, la valori termice nu mai mari de 1 grad ziua şi -1 grad peste noapte. Joi şi vineri, în perioada 22 -23 noiembrie, ne putem aştepta la cer acoperit nu şi la precipitaţii. Temperaturile diurne vor de -1 grad, pînă la 1 grad cu plus, iar noaptea vor fi în medie cam -4 grade.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Încă 153 de salariaţi după tîrgul de job-uri

Știe publicată cu

în data de

■ după interviu, alţi 153 de nemţeni, din care 5 cu studii superioare, şi-au găsit de lucru ■ Bursa generală a locurilor de muncă a avut loc în urmă cu o lună ■

Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment în organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, care a avut loc pe 12 aprilie, a făcut ca alţi 153 de nemţeni să-şi găsească de lucru. Din totalul celor selectaţi în vederea susţinerii interviului, aceştia au devenit cei mai noi oameni ai muncii din judeţ. „La o lună de la desfăşurarea Bursei generale a locurilor de muncă organizată în data de 12 aprilie 2019, AJOFM Neamţ a evaluat rezultatele şi din cele 358 de persoane selectate pentru interviu, au fost angajate un număr de 153, din care 5 persoane avsolvente de studii superioare“, conform AJOFM Neamţ. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în domenii cum ar fi: construcţii – 45, servicii – 46, industrie 62, din care 19 în industria mobilei şi 17 în industria textilă. Cele 5 locuri de muncă ocupate de cei cu studii suprioare au fost pentru inginer automatist – 2, inginer textile – 1 inginer mecanic – 1. Pe 12 aprilie, primul tîrg de job-uri din acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a scos din casă ceva mai mulţi nemţeni decît posturile disponibile pe piaţa forţei de muncă. Evenimentul a avut loc simultan la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, iar la start au venit cu cererea de personal un număr total de 87 de agenţi economici din cele mai diverse domenii de activitate (37 în reşedinţa de judeţ, 38 la Roman şi 12 la Tîrg), care au vrut să recruteze nu mai puţin de 898 de noi salariaţi. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamţ (453), următorul fiind municipiul Roman (284) şi oraşul Tîrgu Neamţ (161). La bursa de muncă din 12 aprilie au participat 928 de persoane, din care 436 în reşedinţa de judeţ, 335 la Roman şi 158 la Tîrgu Neamţ, iar 72 de persoane au fost angajate pe loc şi 358 au fost selectate în vederea încadrării. În cadrul evenimentului au avut loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să schimbe locul de muncă pe care-l au la momentul respectiv, cadru în care s- au făcut cunoscute condiţiile necesare pentru angajare şi în funcţie de îndeplinirea acestora s-a stabilit angajarea sau programarea pentru proba de lucru. La nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de evolutia pieţei muncii locale, de condiţiile locale şi de solicitările agenţilor economici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.

Citește știrea

Actualitate

Ajutoare de la Guvern pentru familii din Neamţ

Știe publicată cu

în data de

Guvernul a aprobat, printr-o hotărîre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 lei pentru 107 familii şi persoane singure care se afla în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora. 105.000 lei au fost acordaţi pentru 20 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se afla în situaţii de necesitate cauzate de incendii. 317.700 lei ajung la 87 de familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Dîmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. „Ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale“, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending