Publicitate

- reprezentanţii instituţiei au cerut documentele medicale ale tinerei însărcinate care a murit după ce a fost plimbată între Spitalul Roman şi trei unităţi medicale din Iaşi - la finalul anchetei, Avocatul Poporului va face...recomandări - cazul mai este investigat de DSP şi Poliţie -

Instituţia Avocatul Poporului a solicitat recent reprezentanţilor săi în teritoriu, de la Filiala Bacău, să se deplaseze la Roman şi Iaşi şi să solicite toate documentele medicale legate de perioada în care tînăra Georgiana Bianca Cimpoi, în vîrstă de 26 de ani, a fost îngrijită în Secţia obstetrică-ginecologie a Spitalului Municipal de Urgenţă, dar şi în trei clinici din centrul universitar. Femeia, gravidă în 21 de săptămîni, a murit la Iaşi, cu tot cu pruncul din pîntece, după ce a fost plimbată prin cele patru instituţii sanitare.

Experţii din cadrul Biroului Teritorial al Avocatului Poporului au efectuat, săptămîna trecută, o anchetă la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman în cazul gravidei Georgiana Cimpoi. Ni s-au pus la dispoziţie toate documentele medicale referitoare la pacienta în cauză pentru perioada în care a fost îngrijită la Roman, ulterior aceasta fiind transferată la Iaşi pentru îngrijiri medicale în trei clinici universitare. Colegii noştri de la Bucureşti au solicitat informaţii şi despre modul în care a fost îngrijită pacienta în cele trei clinici universitare de la Iaşi. Ulterior, după ce vor fi puse cap la cap informaţiile primite de la Roman şi spitalele din Iaşi la care a fost îngrijită femeia, se vor stabili circumstanţele morţii sale şi se vor face recomandări unităţii sanitare romaşcane“, a precizat juristul Romeo Busuioc, reprezentantul Filialei Bacău a Avocatului Poporului.

Reamintim faptul că tînăra Georgiana Cimpoi s-a prezentat în ziua de 5 ianuarie, la medicul care o îngrijea la Spitalul din Roman pentru consultul lunar şi analize. Pentru că ulterior s-a simţit rău, tînăra a revenit luni, 8 ianuarie, acuzînd dureri de cap şi vărsături. Atunci s-a decis internarea în Secţia obstetrică-ginecologie la medicul în îngrijirea căreia se afla, respectiv la doctoriţa Apetrei. Pe 9 ianuarie, la vizită, pacienta acuza din nou dureri puternice de cap şi atunci s-a luat decizia unui consult al medicului infecţionist, precum şi efectuarea unui Computer Tomograf, situaţie în care a fost evidenţiat un edem cerebral. Medicul curant s-a consultat cu specialiştii de la Maternitatea Elena Doamna şi a luat decizia transferului pacientei la acest spital. Conducerea Spitalului Municipal Roman a susţinut că, la ora transferului, pacienta avea o uşoară somnolenţă, dar era cooperantă şi conştientă. În aceeaşi zi, la ora 18.00, ambulanţa a ajuns la maternitatea ieşeană, iar medicul de gardă a transferat-o la Spitalul de Neurochirugie unde s-a descoperit că pacienta are o infecţie gravă, generalizată. Două ore mai tîrziu, tînăra a ajuns în triajul Spitalului de Boli Infecţioase unde a facut stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare care au durat mai bine de o ora, medicii fiind nevoiţi să declare decesul. Medicul Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvînt al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, declara, în luna ianuarie că atunci cînd a ajuns la această unitate, cazul era depăşit din punct de vedere medical. Cazul se află şi în atenţia Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele Neamţ şi Iaşi, dar face şi obiectul unei anchete a Poliţiei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.