Contactează-ne

Actualitate

Avem focar la spital. Pozele de “campanie” nu ne-au apărat de coronavirus. Vă treziţi stimaţi politicieni?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, focar de coronavirus. 34 de cadre medicale confirmate cu Covid 19, dintre care 8 medici. Alte 31 de cadre medicale în izolare. Testare pentru întreg personalul medical, cine ştie ce vom afla atunci. Dacă nu se iau măsuri, “scenariul” Suceava nu e departe.

“Celebrul” aparat de testare, atât de pozat, funcţional abia în vreo două zile, în cel mai optimist scenariu. Acestea sunt informaţii spicuite din declaraţiile ministrului sănătăţii, Nelu Tătaru, venit vineri, 10 aprilie, la Piatra Neamţ, pentru că lucrurile era evident că o luaseră razna în unitatea sanitară.

“Să înţeleagă toată lumea că, cel puţin la un moment, fiecare din noi vom fi contaminaţi, vom trece printr-o formă de boală sau vom fi asimptomatici, pentru că ăsta este mersul firesc al pandemiei de coronavirus, astfel încât să căpătăm imunitate şi să reuşim să trecem cu bine peste boală”. Declaraţia, crudă, dar sinceră, a noului manager al spitalului, Daniela Marcoci. Măcar ne spune adevărul, nu încearcă să îl “coafeze”.

N-am timp şi mai ales chef acum să mă implic în disputa răspândacilor de partid şi să văd cine e mai vinovat: CJ-ul care e roşu pesedist şi şi-a bătut joc de spital numind şefi incapabili şi căpuşând unitatea sanitară până a ajuns în moarte clinică sau guvernanţii care, acum, sunt galben liberali şi n-au făcut nici ei mai nimic de la nivel de Minister al Sănătăţii. Toţi sunt de condamnat pentru situaţia de la spital, dacă m-ar întreba cineva.

Nu mai aduc în discuţie nici zecile de telefoane de la cititori care încearcă să afle dacă e mai bine să stea acasă sau să meargă la spital. Le e teamă că la spital s-ar putea… îmbolnăvi mai rău. Chiar nu ştiu ce să le răspund, deşi ar trebui să-i încurajez să aibă încredere în ceea ce se întîmplă la spital. Dar nu am putut să mint, cel puţin convingător, niciodată şi nu am de gând să încep acum.

La spital e focar. E bacilul pe pereţi. E mâncare “comestibilă” doar când se duc politicienii să se filmeze la bucătărie. E lipsă de materiale de protecţie şi de medicamente oricât s-au chinuit politicienii să ne convingă de contrariu. Avem aparate, inclusiv de testare, care zac scoase din priză deşi s-au cheltuit bani frumoşi pentru achiziţionarea lor. Adică la spital, e ca la spital, aşa cum e de 20-30 de ani. E jale, dar ai speranţa că poate dai peste nişte oameni de calitate, medici, asistente, care, din nimicul ce le-a fost pus la dispoziţie, vor face minuni. Acasă nu ştiu cum se poate lupta cu coronavirusul, dacă e vreo formă severă.

Însă, altceva vreau să subliniez: am văzut zilele acestea politicieni care au făcut pelerinaj la bucătăria spitalului mai ceva decât la nişte sfinte moaşte, în timp ce bacilul se uita cu milă la ei de pe pereţi, am văzut politicieni care cărau aparate medicale pe scări şi pozau cu ştecherul în mână, iar aparatele sunt încă nefolosite, am văzut politicieni care se pozau lângă cisternele cu dezinfectant de parcă descoperiseră vreun leac miraculos, deşi ni s-a spus de specialişti că dezinfectantul de pe străzi nu ajută.

Şi am văzut multe poze cu aceşti politicieni, în ipostazele descrise, zâmbind la camera de fotografiat, în timp ce, probabil, îşi calculau deja voturile pe care le vor câştiga dacă vor minţi şi zâmbi frumos şi de această dată. Ce a rămas după aceste poze: realitatea crudă – la Spitalul Judeţean e focar şi riscăm să ajungem în situaţia Sucevei dacă nu ne trezim din… pozări. Aşa că îi mai întreb odată: Vă treziţi măi… dragi politicieni?

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. alex

    12 aprilie 2020 at 9:57 AM

    1000 de ani au sa treaca si tot in soc o sa fim de cate ori vine cate o epidemie de asta. Oameni fara talent si imaginatie au pe mana sanatatea unei natii. Pe idiotul care se ocupa cu achizitionarea de costume si sisteme de protectie, l au sunat de la o televiziune sa l intrebe cate costume are comandate. A zis ca nici unu ca nu gaseste!

    Poi jobul ala nu te tine cu forta tinere. Lasa i pe alti. Ca sunt oameni care in 2-3 zile iti scot masti si din gaura de sarpe. Burtosi cu salarii de 2 mii eyro pe luna si in ochii carora nu vezi nimic. Astia ne decid viitorul!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Amenzi de infarct

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două infracţiuni constatate şi sancţiuni contravenţionale de peste 330.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii nemţeni în urma unei acţiuni ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul exploatării agregatelor minerale.

Totul a avut loc în perioada 16 – 17 octombrie 2020, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cînd poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Neamţ, împreună cu lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române, Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, au verificat perimetrele de exploatare deţinute de 10 societăţi comerciale.

În urma acţiunilor de control, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvîrşirea unui număr de două infracţiuni prevăzute de Legea nr. 107/1996 şi Legea 85/2003, totodată fiind aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale la Legea 107/1996, în valoare totală de 111.500 de lei.

De asemenea, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 211/2001 şi 2 la O.U.G. 195/2005, în valoare totală de 180.000 de lei. Şi cei de la Apele Române au aplicat o sancţiune contravenţională la Legea nr. 17/1996, în valoare totală de 40.000 de lei.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 21 de cazuri noi. Naţional – 2.466 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ numărul total de cazuri este de 4.846, cu o incidenţă de 1.63 la mia de locuitori

Până pe 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 322 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.296. Dintre acestea, 757 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.860.226 de  teste. Dintre acestea, 8.040 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.359 la cerere.

Pe teritoriul României, 20.968 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.678 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 47.407 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 48 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.227 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.084 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.497.210  lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 12 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.829 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.013 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  122 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Angajări la Jandarmerie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ se recrutează personal din sursă externă ■ dosarul trebuie depus pînă la data de 8 noiembrie ■ contractul este pe durată determinată ■

Jandarmeria Neamţ anunţă recrutări personal din sursă externă. Este vorba de un număr de 11 posturi, despre care doritorii trebuie să ştie de la bun început că sînt pe perioadă determinată.

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ organizează selecţie pentru încadrarea temporară, fără concurs a 11 posturi de execuţie vacante de subofiţer, pe o durată determinată, ce nu poate depăşi 30 de zile de la data încetării stării de alertă“, anunţă Jandarmeria Neamţ.

Este vorba de 3 posturi de subofiţer operativ principal la Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil Piatra Neamţ, iar alte 3 posturi sînt la Detaşamentul 3 Jandarmi Bicaz, respectiv subofiţer operativ principal, subofiţer operativ principal (şi conducător auto) şi subofiţer operativ principal (specializarea veterinar).

Încă 4 posturi libere sînt la Detaşamentul 4 Jandarmi Roman. Este vorba de 2 locuri de subofiţer operativ principal (şi conducător auto) şi alte 2 locuri de subofiţer operativ principal. Un alt post similar este la Detaşamentul 5 Jandarmi Tîrgu Neamţ – Postul de Jandarmi staţiunea balneoclimaterică Bălţăteşti. Pentru a participa la procedura de selecţie, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele pentru ocuparea posturilor vacante. Nu se admit derogări de la nici una dintre condiţiile de participare prevăzute în anunţurile publicate la adresa: http://www.jandarmerianeamt.ro/category/cariera/angajari-din- sursa-externa/.

Candidaţii care solicită înscrierea la selecţie vor transmite dosarul de recrutare, în format electronic (scanat, în format pdf, într-un singur e-mail), pînă la data de 8 noiembrie 2020, ora 12:00, la adresa de e-mail : selectie.det1@jandarmerianeamt.ro – pentru posturile vacante din cadrul structurii Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil: selectie.det3@jandarmerianeamt.ro – pentru posturile vacante din cadrul structurii Detaşamentul 3 Jandarmi Bicaz; selectie.det4@jandarmerianeamt.ro – pentru posturile vacante din cadrul structurii Detaşamentul 4 Jandarmi Roman; selectie.det5@jandarmerianeamt.ro – pentru posturile vacante din cadrul structurii Detaşamentul 5 Jandarmi Tîrgu-Neamţ – Postul de Jandarmi Staţiune Balneoclimaterică Bălţăteşti.

În cazul în care dimensiunea ataşamentelor depăşeşte 15 MB vor fi transmise mai multe e-mailuri succesive, numerotate crescător. Candidaţii care îndeplinesc condiţiile de participare şi ale căror dosare de recrutare sînt complete şi corect întocmite, vor fi planificaţi la interviu. Interviul se va desfăşura la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, conform graficului activităţilor, în baza planificării ce va fi afişată pe site-ul unităţii.

Interviul va fi înregistrat audio- video. Candidaţii selecţionaţi trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic. Aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale M.A.I., printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. Candidaţii selecţionaţi vor fi încadraţi pentru o perioadă determinată, ce nu poate depăşi 30 zile de la data încetării stării de alertă, iar la expirarea termenului pentru care au fost încadraţi vor fi trecuţi în rezervă de drept.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane al Jandarmeriei Neamţ, telefon: 0233/230391, interior 24407/ 24535, luni-vineri, între orele 08:00 – 16:00.

Citește știrea

Trending