Publicitate

■ un cititor al Monitorului de Neamţ din Germania ne-a adus la cunoştinţă un caz revoltător petrecut la Spitalul Roman ■ „medicul şef de gardă mi-a spus că nu orice bax cu apă care vine cu salvarea este urgenţă, jignindu-mi mama şi închizîndu-mi telefonul în nas fără alte explicaţii“, susţine Marcel Herman ■ acesta cere deschiderea unei anchete ■ conducerea Spitalului Roman promite că va face acest lucru ■

Caz revoltător la Spitalul Roman, la Unitatea de Primire Urgenţe. Încercînd să convingă medicii să nu o trimită din nou acasă pe mama sa, ajunsă acolo cu salvarea a doua oară în decurs de cîteva zile, un nemţean care munceşte în Germania a luat legătura cu medicul de gardă de la UPU. La un moment dat, spre consternarea sa, doctorul cu care dialoga i-a spus că „nu orice bax cu apă care vine cu salvarea este urgenţă“, după care i-a închis telefonul. Revoltat, nemţeanul cere demararea unei anchete. El a trimis un mail redacţiei Monitorul de Neamţ şi Roman, pe care vi-l prezentăm în continuare. În susţinerea afirmaţiilor sale a ataşat şi un fişier audio cu convorbirea telefonică. „Numele meu este Herman Marcel şi vă aduc la cunoştinţă următoarele nereguli petrecute la Spitalul Municipal Roman: În data de 27 mai 2018, mama mea fiind bolnavă şi anchilozată a chemat maşina de salvare întrucat avea dureri foarte mari şi ameţeli. A fost dusă la secţia UPU a Spitalului Roman. Aici i-au făcut o injecţie, nu au făcut un control amănunţit şi au trimis-o înapoi acasă. În data de 30.05.2018, mama mea, simţindu-se iar foarte rău şi cu dureri insuportabile, a chemat iar salvarea şi a fost dusă cu salvarea din nou la Spitalul Municipal Roman. Eu fiind în Germania şi neputînd să fiu personal lîngă ea pentru a supraveghea cum este tratată, am sunat-o şi mi-a spus plîngînd că nu îi fac nimic la Urgenţe, că o trimit iar acasă fără să îi facă nimic, iar ea avea dureri insuportabile. Văzînd toate acestea, am sunat personal la Spitalul Municipal Roman şi mi s-a făcut legătura la Secţia UPU, unde era mama mea, iar medicul şef de gardă mi-a spus că nu orice bax cu apă care vine cu salvarea este urgenţă, jignindu-mi mama şi inchizîndu-mi telefonul în nas fără alte explicaţii. Stau şi mă întreb de ce se plătesc aceste contribuţii la sănătate dacă doctorii care depun jurăminte se comportă cu noi de parcă am fi «baxuri de apă»??? Tot la acest spital a fost acum cîteva luni un reportaj cu un alt bătrînel, care a fost lăsat să moară pe scările spitalului nefiind luate măsuri nici pînă în ziua de azi??? De ce plătim pentru sănătate dacă sîntem lăsaţi să murim pe scările spitalului ca nişte cîini? Cer pe această cale să se facă anchetă şi să fie exclusă din Spitalul Roman doamna medic şef care era pe tură în acea zi de 30 mai 2018 şi ridicarea dreptului de profesie pentru încălcarea jurămîntului întrucît doctorii trebuie să aibă grijă de oameni nu să se comporte precum am fi baxuri de apă. Cer pe această cale Autorităţilor Române competente să facă investigaţii şi să penalizeze medicul şef conform legilor în vigoare şi să îmi fie aduse la cunoştinţă rezultatele din urma anchetei“, se precizează în mail.

Baxu cu apă?

Vă prezentăm în continuare şi convorbirea telefonică pe care susţine Marcel Herman că a purtat-o cu reprezentanţii Spitalului Roman.

Herman Marcel: Bună ziua. Marcel Herman mă numesc, vă sun din Germania, mama mea este internată de ieri, este adusă cu o urgenţă la dumneavoastră, cu probleme, este la secţia UPU şi am înţeles că o trimiteţi acasă că nu aveţi secţie de Neurochirurgie sau RMN

Operatoarea: Vă dau acolo…

H.M.: Şi trimiteţi omul bolnav acasă. Nu se poate aşa ceva. Eu vin din Germania în seara aceasta cu avionul dacă faceţi aşa ceva…

Operatoare: Staţi un pic, eu sînt Centrala. Vă dau la CPU şi vorbiţi acolo cu medicul.

H.M.: Da, vă mulţumesc. Daţi-mi acolo….

Angajat CPU: Alo?

H.M.: Bună ziua. Marcel Herman mă numesc. O aveţi acolo pe mama mea, la UPU

Angajat CPU: Aşa…

H.M.: Am înţeles că o trimiteţi acasă. Deci ea a venit cu salvarea. A fost adusă şi duminică cu salvarea.

Angajat CPU: Staţi să vă dau cu medicul şef.

H.M.: Daţi-mi vă rog frumos că nu se poate aşa ceva.

Medicul şef: Alo?

H.M.: Bună ziua Marcel Herman mă numesc. Vă sun din Germania, mama mea este la dumneavoastră pe secţie, la UPU. A fost adusă cu salvarea şi duminică şi astăzi din nou cu salvarea şi am înţeles că o trimiteţi acasă că nu aveţi unde să-i faceţi RMN, că dacă vrea să se ducă la spital, să se ducă…

Medicul şef: Nu este vorba că vrea. Astea sînt recomandările pe care le-a primit şi duminică, deci Romanul nu are neurochirurg care să opereze. Dînsa are o hernie de disc care trebuie operată. I-am explicat ce este de făcut, nu toate problemele se rezolvă prin urgenţă.

H.M.: Doamnă dacă este o urgenţă. A venit cu salvarea şi dacă este o urgenţă….

Medicul şef: Dacă trimiţi baxul de apă cu salvarea nu se chemă că baxul ăla are o urgenţă. Urgenţa o stabileşte medicul.

H.M.: Mama mea, vă rog frumos să nu o faceţi pe mama mea bax cu apă, că mama mea nu este bax cu apă. Convorbirea primită de la bărbatul care a formulat sesizarea se opreşte în acest moment, el susţinînd că i-a fost închis telefonul în nas fără alte explicaţii.

 

CONVORBIRE AUDIO

 

Conducerea spitalului: „vom demara o anchetă internă

O anchetă internă va fi demarată de conducerea Spitalului Roman, pentru a fi identificat medicul care şi-a permis compararea unui pacient cu un bax de apă, după cum susţine Herman Marcel şi după cum se aude clar pe înregistrarea convorbirii telefonice. „În cazul punctual de care vorbiţi, la nivelul spitalului va trebui să fie demarată o anchetă internă pentru a vedea care este medicul care i-a răspuns ireverenţios, aşa cum pretinde aparţinătorul. Credem însă că acesta ar fi trebuit să se adreseze mai întîi conducerii Spitalului, decît presei. În condiţiile în care a intervenit legea nouă privind protecţia datelor pesonale, noi, ca şi medici în spital, nu avem voie să dăm informaţii despre situaţia unui pacient. În aceste condiţii, atunci cînd o persoană este internată în spital, pe fişa pacientului este trecută o persoană de contact care va fi singura ce poate primi informaţii“, a declarat pentru Monitorul Oana Onu, director medical al Spitalului Roman. Aşteptăm şi noi ancheta şi măsurile dispuse.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.