Contactează-ne

Actualitate

Atleţii nemţeni le dau… lungi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ probele de aruncări de la finalele Campionatului Naţional de seniori şi tineret au avut ca protagonişti şi sportivi din Neamţ

Atletismul nemţean a reuşit, din nou, să se situeze pe primele locuri în ultima zi a finalelor Campionatului Naţional de tineret şi seniori. Astfel, la ciocan 7,26 kg, masculin, pompierul Florin Asmarandei a aruncat 58,54 metri, pentru argint, locul I fiind adjudecat de către Mihăiţă Andrei Micu, de la CS Viitorul Vaslui, cu 64,80 m. Eduard Ionel Perie, de la LPS – CA Roman a reuşit o performanţă de 48,71 m, sub podium, în vreme ce Ştefan Casian, de la LPS Roman a trimis la 38,74, fiind urmat de Vlăduţ Gabriel Căuş, colegul său. La disc, 1 kilogram, feminin, Elena Mihaela Asmarandei a aruncat 48,45 metri, în vreme ce Ioana Diana Ţigănaşu, de la CSCeahlul Piatra Neamţ, a prins poziţia a patra în ierarhie. Grea a fost şi întrecerea de la greutate, 7,26 kg, masculin, unde s-au întîlnit Andrei Marius Gag, de la CSM Bucureşti şi romaşcanul Marius Constantin Musteaţă, de la CSU Suceava. Finalele Campionatului Naţional de atletism pentru tineret şi seniori, întreceri programate pe Stadionul Nicolae Dobrin, din Piteşti, în zilele de 26 şi 27 iulie, au adus cîteva medalii pentru sportivii din judeţul Neamţ. Astfel, în cursul sesiunii de joi seara, aruncătoarea de ciocan Bianca Florentina Ghelber-Perie, legitimată în prezent la CSM Bacău şi CSA Steaua Bucureşti, a reuşit să ia medalia de aur, în vreme ce tînăra de la CS Ceahlăul Piatra Neamţ, Lenuţa Burueană, a venit a doua la greutate, probă în care podiumul a fost completat de colega sa de club, Ioana Diana Ţigănaşu. Perie, multiplă campioană la ciocan a fost a şaptea în concurs şi a trimis, pe rînd, 66,61 metri, 67,59 metri, 67,64 metri, 68,78 metri, 67,87 metri şi 68,28 metri. Antepenultima reuşită a sportivei antrenate de către tehnicianul Cucoş Lucică a fost suficientă pentru a-i aduce primului loc în ierarhia internă. Totul, în condiţiile în care personal-best-ul de anul acesta al aruncătoarei de fost de 70,96 metri, la Internaţionalele de la Cluj. Săptămîna viitoare, Bianca Florentina Ghelber-Perie va pleca, alături de antrenorul său, la Berlin, pentru a reprezenta culorile României la Campionatul European. În finala de pe Stadionul Nicolae Dobrin, romaşcanca a fost secondată pe podium de către Bianca Monica Lazăr Fazecaş, principala rivală, de la CS Dinamo Bucureşti, cu 66,16 metri şi Ana Adela Stanciu, de la CS Olimpia Bucureşti, cu rezultatul de 60,96 metri, tînăra ratînd ultimele patru aruncări. Anca Dumitrana Chelariu, încă junioară, de la LPS Roman, nu s-a prezentat în finala de ciocan patru kilograme. În sesiunea de seara de joi, la greutate, patru kilograme, feminin, Lenuţa Burueană, de la CS Ceahlăul Piatra Neamţ, a ocupat locul doi, cel mai bun rezultat al său fiind de 13,60 metri, ea avînd cinci aruncări ratate. Colega sa, Ioana Diana Ţigănaşu a urmat-o pe podium, cu 13,41 metri, cu numai o ratare. Proba a fost cîştigată de Andreea Vitan Huzum, de la CS Botoşani, care a clarificat lupta la vîrf din prima, cînd a aruncat 14,90 metri.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Octogenară la un pas de moarte de la o candelă

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vîrstă de 84 de ani, din Piatra Neamţ, a fost la un pas să fie ucisă de candela pe care a aprins-o şi lăsat-o nesupravegheată.

S-a întîmplat pe 14 iulie, într-un apartament de la „Blocurile nemţeşti“ din municipiul reşedinţă de judeţ. Apelul pentru ajutor a venit prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ în jurul orei 17:30.

Au plecat la drum trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ, forţele profesioniste intervenind pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Flăcările se manifestau în interiorul unei camere a apartamentului situat la primul etaj al blocului de pe strada Trandafirilor din municipiul Piatra Neamţ.

Pînă la ajungerea pompierilor, cîţiva locatari din bloc au evacuat din apartamentul în care s-a produs incendiul o femeie în vîrstă de aproximativ 84 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de paramedici, fără a fi transportată la spital. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul în urma căruia au ars obiecte de mobilier şi materiale textile aflate în interiorul camerei.

La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că cel mai probabil totul a fost provocat de candela lăsată nesupravegheată, sau tehnic spus „foc deschis în spaţii închise“, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Amenzi pandemice de aproape 10.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sancţiunile au fost aplicate în urma unei razii în bazarul şi piaţa de la Tîrgu Neamţ

Bazarul şi piaţa din Tîrgu Neamţ au fost răscolite de forţele de ordine în urma unei acţiuni care a avut drept scop prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid 19, dar s-a urmărit şi vizibilitatea elementului poliţienesc în stradă.

S-a întîmplat pe 13 iulie 2020 cînd au descins în locaţiile menţionate peste 20 de poliţişti din cadrul Serviciilor Ordine Publică, Investigaţii Criminale şi Criminalistică, împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai DSV şi ai Oficiului de Zootehnie.

„Acţiunea s-a desfăşurat în bazarul şi în piaţa din Tîrgu Neamţ, fiind vizate localurile care au terase, în vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă“, arată Poliţia Neamţ. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, 7 sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, 1 conform H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, una conform H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 4 conform H.C.L. nr. 62/2019, 2 conform Legii nr. 132/2017 şi una conform Legii nr. 61/1991.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002 şi au fost retrase două certificate de înmatriculare. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cadrul acţiunii a fost de 9.700 de lei.

„Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sînt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse. Respectaţi măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică“, mai anunţă Poliţia Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Generalul Obreja şi primenirea echipei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Că în Inspectoratul Şcolar Neamţ bate vînt de schimbare s-a tot văzut în ultima vreme. Au fost înlocuiţi, mai întîi, inspectorii generali adjuncţi, ca ulterior să înceapă să plece din instituţie cîte unu-doi inspectori.

„Toţi inspectorii au delegaţie pînă la 1 septembrie.Am propus şi ministerul a aprobat un nou inspector la învăţămîntul primar, doamna Ana Sociu, titulară la Şcoala Rediu, în care am mare încredere şi sper că va continua ceea ce a făcut bine domnul Dimon. În această perioadă mă voi apleca asupra organigramei şi o voi regîndi, în aşa fel încît la sfîrşitul anului să pot comunica la minister propunerile de inspectori şcolari, pînă la organizarea concursurilor.

Pot doar să vă spun că pînă la această oră nu mă pot pronunţa asupra unui om sau altuia, dar vă mărturisesc că îmi doresc să-mi consolidez o echipă. Asta nu însemnă că nu am lucrat bine cu cei care sînt acum pe posturi. Eu sînt un om care, în general, lucrez bine cu oamenii, deşi recunosc că sînt şi foarte exigent. De asta spun că vor fi şi schimbări, dar toate lucrurile se vor face atunci cînd trebuie“, a susţinut inspectorul general, Mihai Obreja

Citește știrea

Trending