Contactează-ne

Actualitate

Atleţii, bine în ţară, binişor peste hotare

Știe publicată cu

în data de

■ la Braşov, la un Grand Prix, Bianca Ghelber - Perie s-a impus la aruncarea ciocanului iar Diana Ţigănaşu la disc ■ Dragoş Nicorici a ieşit al şaselea la Balcaniadă ■ România a terminat competiţia pe locul III, după Turcia şi Grecia ■

Două puternice întreceri atletice au avut loc, la finele săptămînii trecute, în Poiana Braşov, un Grand Prix de aruncări, respectiv în Turcia, Balcaniada de juniori II. Tehnicianul Emilian Floroiu, de la Liceul cu Program Sportiv a făcut parte din staff-ul selecţionatei atletice a ţării noastre care a făcut deplasarea la Istanbul, la întreceri concurînd şi aruncătorul de ciocan Dragoş Nicorici. „Ne-am întors acasă în cursul nopţii de duminică spre luni, cu un rezultat de locul şase al elevului meu, acesta aruncînd 65,63 metri. S-a «dat» foarte tare, însă nu trebuie uitat că Dragoş este în primul an de juniorat II. Sperăm că abia în viitorul sezon vor veni rezultatele internaţionale de valoare. Îmbucurător este faptul că a reuşit să îşi îmbunătăţească recordul personal şi, chiar dacă nu a prins podiumul, eu sînt mulţumit. A prins şi ceva experienţă, perspectivele sale sînt bune. Întrecerea a fost una de mare ţinută, cu toate că au participat numai 14 ţări, din cele 19 din zona Balcanilor. România a luat locul III pe naţiuni, după Turcia, care a avut sportivi la toate probele şi Grecia care, avînd bani pentru sport, vine de fiecare dată la întreceri cu mulţi performeri“, a explicat antrenorul Emilian Floroiu, de la LPS Roman. La Grand Prix-ul de la Braşov, tinerii de la LPS sau CA Roman au avut rezultate bune. Previzibil, aruncătoarea de ciocan Bianca Florentina Ghelber – Perie (legitimată în prezent la SCM Bacău şi Steaua Bucureşti), s-a impus în proba favorită, cu 66,72 metri, fiind urmată de Bianca Lazăr Fazecaş de la Dinamo, cu 65,32 metri şi Ana Adela Stanciu (CS Olimpia Bucureşti, CS Dinamo) cu 62,65 metri. La ciocan, masculin, juniori I, 6 kilograme, s-a impus Mihaiţă Andrei Micu, de la CS Viitorul Vaslui (68,39 metri), urmat de Vlăduţ Gabriel Căuş, de la LPS şi CA Roman, cu 65,40 metri. În întrecerea de la ciocan juniori II, de 5 kilograme, a fost un singur concurent, pentru barem, Cosmin Cristian Boja, de la CS Viitorul Vaslui (58,72 metri). La fel s-a întîmplat şi în proba de ciocan masculin, 7,260 kilograme, seniori şi tineret, unde romaşcanul Florin Asmarandei, de la CSM Bacău, a „dat“ 58,30 metri. Proba feminină de disc a fost în regim open, deschisă tuturor categoriilor, de la seniori pînă la junori III, previzibil, încununîndu-se campioană Ioana Diana Ţigănaşu de la Ceahlăul şi LPS Piatra Neamţ, cu 49,24 metri, urmată de o sportivă de la Dinamo şi o alta de la Satu Mare. Marius Ionuţ Stoica, de la CA Roman, a fost cel mai bun la suliţă 700 de grame, juniori II, cu 61,71 metri, Ioana Diana Ţigănaşu trecîndu-şi în cont primul loc, cu 13,58 metri şi la greutate 4 kilograme.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Încă 153 de salariaţi după tîrgul de job-uri

Știe publicată cu

în data de

■ după interviu, alţi 153 de nemţeni, din care 5 cu studii superioare, şi-au găsit de lucru ■ Bursa generală a locurilor de muncă a avut loc în urmă cu o lună ■

Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment în organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, care a avut loc pe 12 aprilie, a făcut ca alţi 153 de nemţeni să-şi găsească de lucru. Din totalul celor selectaţi în vederea susţinerii interviului, aceştia au devenit cei mai noi oameni ai muncii din judeţ. „La o lună de la desfăşurarea Bursei generale a locurilor de muncă organizată în data de 12 aprilie 2019, AJOFM Neamţ a evaluat rezultatele şi din cele 358 de persoane selectate pentru interviu, au fost angajate un număr de 153, din care 5 persoane avsolvente de studii superioare“, conform AJOFM Neamţ. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în domenii cum ar fi: construcţii – 45, servicii – 46, industrie 62, din care 19 în industria mobilei şi 17 în industria textilă. Cele 5 locuri de muncă ocupate de cei cu studii suprioare au fost pentru inginer automatist – 2, inginer textile – 1 inginer mecanic – 1. Pe 12 aprilie, primul tîrg de job-uri din acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a scos din casă ceva mai mulţi nemţeni decît posturile disponibile pe piaţa forţei de muncă. Evenimentul a avut loc simultan la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, iar la start au venit cu cererea de personal un număr total de 87 de agenţi economici din cele mai diverse domenii de activitate (37 în reşedinţa de judeţ, 38 la Roman şi 12 la Tîrg), care au vrut să recruteze nu mai puţin de 898 de noi salariaţi. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamţ (453), următorul fiind municipiul Roman (284) şi oraşul Tîrgu Neamţ (161). La bursa de muncă din 12 aprilie au participat 928 de persoane, din care 436 în reşedinţa de judeţ, 335 la Roman şi 158 la Tîrgu Neamţ, iar 72 de persoane au fost angajate pe loc şi 358 au fost selectate în vederea încadrării. În cadrul evenimentului au avut loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să schimbe locul de muncă pe care-l au la momentul respectiv, cadru în care s- au făcut cunoscute condiţiile necesare pentru angajare şi în funcţie de îndeplinirea acestora s-a stabilit angajarea sau programarea pentru proba de lucru. La nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de evolutia pieţei muncii locale, de condiţiile locale şi de solicitările agenţilor economici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.

Citește știrea

Actualitate

Ajutoare de la Guvern pentru familii din Neamţ

Știe publicată cu

în data de

Guvernul a aprobat, printr-o hotărîre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 lei pentru 107 familii şi persoane singure care se afla în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora. 105.000 lei au fost acordaţi pentru 20 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se afla în situaţii de necesitate cauzate de incendii. 317.700 lei ajung la 87 de familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Dîmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. „Ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale“, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending