Contactează-ne

Actualitate

Atleţi la un Grand Prix

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cadeţii au în faţă un nou concurs greu ■ Severin Matei, de la CA, va concura în Bulgaria ■

Componenţii secţiilor de atletism de la Clubul Atletic şi Liceul cu Program Sportiv Roman vor avea parte de un weekend plin, aceştia urmînd să perticipe la Turneul Grand Prix al Campionatului de Juniori II (cadeţi), de la Bucureşti. Profesorii Iulian Corugă, director interimar al CA şi Carmen Iederan i-au înscris în competiţie pe cei mai buni tineri, de la care aşteaptă noi medalii. De precizat faptul că juniorii II abia intră în ritmul sezonului competiţional de vară şi au certe şanse la clasări pe podium. „Avem un lot de perspectivă, cadeţii de la CA fiind deja rodaţi în întreceri. Vom face această deplasare în primul rînd cu Alin Mocănaşu, participant în probele de aruncări, greutate şi disc, alături de Severin Matei, la săritura în înălţime, Mădălin Oprea, la 200 şi 400 de metri, Georgiana Zglimbea, la greutate şi suliţă, alături de Marius Stoica, la suliţă. Trebuie precizat că elevii noştri vin după o perioadă de stagnare a competiţiilor şi abia acum îşi fac intrarea în formă pentru întrecerile din această vară. Nu au nici presiunea atingerii unor bareme pentru întrecerile inernaţionale. Chiar şi aşa, alături de doamna profesoară Carmen Iederan, vom încerca să îi capacităm cît mai bine pentru acest Grand Prix“, a declarat directorul interimar al CA Roman, Iulian Corugă. Cu prilejul deplasării la Bucureşti, Matei Severin va face un drum ceva mai lung, pînă în Bulgaria. Acesta este component al lotului naţional de cadeţi care va participa la un important turneu internaţional. „Vineri seara vom ajunge la Bucureşti iar a doua zi, de dimineaţă, voi merge cu Matei la federaţie, deoarece va trebui să plece la întrecerea din Bulgaria, destinată juniorilor III din ultimul an, adică elevi născuţi în 2003. România are un lot de 20 de sportivi, care vor fi însoţiţi de către profesorul Doru Crişan. Tînărul acesta este un talent promiţător, are rezultate bune atît în competiţii, cît şi la antrenamente. Este prima lui întrecere internaţională şi sperăm să treacă rapid peste tracul inerent. Are titluri naţionale în palmares, un personal best de 1,81 metri, deci este clar că are şanse la o medalie în Bulgaria. Sperăm să fie un weekend fructuos pentru delegaţia noastră“, a mai susţinut profesorul Iulian Corugă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Guvernul PNL alocă bani pentru 16 localități din județul Neamț pentru elaborarea sau actualizarea Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU)

Știre publicată în urmă cu

în data de

Contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) au fost aprobate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) pentru mai multe localități din județul Neamț.Suma totală va fi de 362.728 lei.

Este vorba despre Alexandru cel Bun, Bahna, Bârgăuani, Ceahlăul, Crăcăoani, Drăgănești, Dumbrava Roșie, Gâdinți, Gârcina, Moldoveni, Români, Ruginoasa, Sagna, Stănița, Tașca și Timișești.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a întocmit un punctaj în baza unor criterii, pentru fiecare criteriu fiind acordat un punct. În raport cu suma alocată (de 18.000.000 lei) și cu numărul total de puncte (3.073 lei), a fost stabilită valoarea pentru fiecare punct (5.857,47 lei). În funcție de numărul de puncte obținut de fiecare UAT în urma analizei, a fost alocată, proporțional, suma aferentă.

Sumele acordate localităților din Neamț sunt următoarele:

 • Alexandru cel Bun: 30.383 lei
 • Bahna: 11.055 lei
 • Bârgăuani: 30.383 lei
 • Ceahlăul: 30.383 lei
 • Crăcăoani: 24.526 lei
 • Drăgănești: 8.493 lei
 • Dumbrava Roșie: 24.526 lei
 • Gâdinți: 12.811 lei
 • Gârcina: 30.383 lei
 • Moldoveni: 24.526 lei
 • Români: 24.526 lei
 • Ruginoasa: 26.781 lei
 • Sagna: 30.383 lei
 • Stănița: 4.518 lei
 • Tașca: 30.383 lei
 • Timișești: 18.668 lei
Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţ “specializat” în case de vacanţă, arestat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un bărbat de 37 de ani, din Dămuc, a fost arestat preventiv, după ce anchetatorii au dovedit perseverenţa lui în spargerea caselor de vacanţă şi maşini.

Ajuns în faţa judecătorilor, inculpatul a cerut clemenţă şi a cerut o măsură mai blîndă, arestul la domiciliu. „Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu, formulată de inculpat.

Admite propunerea Parchetului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Chindea Florin, cu antecedente, cercetat pentru săvîrşirea mai multor infracţiuni de: furt calificat în formă continuată şi tentativă de furt calificat (…) pe o durată de 30 de zile, începînd cu data de 02.08.2020, pînă la data de 31.08.2020, inclusiv“, conform Judecătoriei Bicaz.

Decizia instanţei de fond de pe 2 august 2020 nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Neamţ. Inculpatul era bănuit de furturi în Bicaz Chei şi Dămuc.

„Pe 1 august, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurală Bicaz au depistat într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Bicaz Chei, un bărbat de 37 de ani, din Dămuc, bănuit de comiterea a şapte infracţiuni de furt din auto şi din case de vacanţă, în perioada 20-31 iulie a.c.“, a comunicat Poliţia Neamţ. În urma activităţilor desfăşurate, aproximativ 60% din prejudiciul cauzat a fost recuperat.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Spitalul Judeţean, redeschis pentru a fi… închis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta este efectul creşterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Trei săptămâni sau chiar mai puţin, atât a durat “minunea” redeschiderii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru bolnavii non-COVID 19. Anunţul redeschiderii spitalului a fost făcut pe 13 iulie, după “lupte seculare” care au presupus “tone” de adrese între DSP şi Ministerul Sănătăţii, spital, prefectură… etc.

Şi după ce foarte mulţi nemţeni s-au plâns că mor acasă, bolnavi fiind cu alte afecţiuni, iar personalul de la Spitalul Roman s-a plâns că moare de epuizare dat fiind că toate cazurile ajungeau la unitatea sanitară din oraşul de la malul Moldovei. La momentul respectiv în spitalul judeţean erau 29 de pacienţi COVID.

Tot luni, dar 3 august, prefectul de Neamţ, alături de reprezentantul DSP Neamţ, a anunţat că SJN redevine spital exclusiv pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus. Între timp, în spital sunt 170 de pacienţi COVID şi 138 suspecţi. Dintre bolnavii cu noul coronavirus, patru sunt la Terapie Intensivă. Alţi 42 de pacienţi confirmaţi pozitiv se afla internaţi la Spitalul de la Bisericani. Capacitatea maximă a spitalului din Piatra Neamţ ar fi de 550 de locuri (plus 25 la Terapie Intensivă), potrivit DSP.

În cele trei săptămâni în care bolnavii de COVID 19 au ajuns de la 29 la 170, nemţenii s-au certat pe purtatul măştii sau s-au relaxat bine de tot. Prin oraş sau prin alte destinaţii de vacanţă. Mai bine, dacă era cazul, şi-ar fi căutat de sănătate pentru că de miercuri 5 august la Spitalul Judeţean nu vor mai avea ocazia, în condiţiile în care în unitatea sanitară nu vor mai avea loc decât pacienţii non-COVID aflaţi în stare foarte gravă şi care nu vor mai putea fi mutaţi în alte spitale.

Citește știrea

Trending