Contactează-ne

Actualitate

Atletă de la CS Ceahlăul, medalie pentru România sub Matterhorn

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Irina Bordeianu a făcut parte din echipa României la CE de Alergare Montană din Elveţia ■ sportiva a urcat pe podium alături de celelalte trei atlete tricolore care au concurat în proba junioarelor ■

Localitatea elveţiană Zermatt, situată la poalele impresionantului colos de stîncă Matterhorn (4468 m), a găzduit duminică, 7 iulie, întrecerile celei de-a 18-a ediţii a Campionatului European de alergare montană. În competiţia pe echipe, rezervată junioarelor cu vîrsta sub 20 de ani, formaţia României, s-a clasat pe cea de-a treia poziţie. Irina Bordeanu, sportiva legitimată la CS Ceahlăul, Alexia Hecico, Loredana Viziteu şi Bianca Apetroaie au format echipa tricoloră care şi-a adjudecat medalia de bronz. Titlul continental a revenit Italiei, iar medalia de argint a fost a cucerită de echipa Turciei. Traseul juniorilor a avut 5,9 kilometri, cu o diferenţă de nivel de 370 de metri. Startul s-a dat la Riffelalp, la 2206 metri altitudine, iar sosirea a fost la Riffelberg, 2579 de metri. În probele individuale, cea mai bună clasare a fost locul 4 obţinut de Alexia Hecico. Băimăreanca a reuşit cel mai bun rezultat pentru România: 35 de minute şi 24 de secunde, la doar 42 de secunde de medalia de bronz cucerită de Tek Ruken din Turcia. Irina Bordeanu s-a clasat pe locul 14, cu timpul 37 de minute şi 24 de secunde, urmată de Loredana Viziteu (37.24.1), iar Bianca Apetroaiei s-a clasat pe locul 29 (39.53). În ce o priveşte pe tînăra atletă din Neamţ pregătită de profesoara Iulia Olteanu Negură, trebuie menţionat că anul trecut a cucerit argintul la Campionatul Balcanic de Alergare Montana, respectiv argint şi bronz la Cupa Mondială de Alergare Montană. Revenind la Europenele din Elveţia, trebuie precizat că România a mai fost reprezentată în concursul juniorilor şi de Daniel Rus, care a încheiat pe poziţia 30, din 50 de alergători. Rus a alergat cei 5,9 kilometri în 32,48,8. În proba masculină, campion european de juniori a devenit Joseph Dugdale (Marea Britanie), cu timpul 28.48,4. În întrecerea de seniori, România a avut un singur reprezentat, pe Gabriel Bularda (cel mai tînăr alergător de la start). Cu un palmares impresionant (dublu campion european de juniori în ultimii doi ani în Slovenia şi Macedonia şi vicecampion balcanic de seniori), suceveanul s-a aflat duminică în faţa celui mai important concurs al carierei. Bularda a fost cel mai tînăr alergător de la start şi a încheiat cursa de 10,1 kilometri pe locul 26, cu timpul 57 de minute şi 54,3 secunde. Titlul de campion al probei i-a revenit britanicului Jakob Adkin care a scos un timp de 53 de minute şi 21,5 secunde.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Nici vorbă de bîlci!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Poate cel mai aşteptat eveniment estival care aduna, zilnic, în lunile iulie şi august, mii de persoane atrase de mirajul iarmarocului, a fost anulat de către autorităţile locale.

Asta pentru că că nu se pot respecta normele sanitare de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus din cauza aglomeraţiei excesive din timpul evenimentului.

„Primăria Roman aduce la cunoştinţa celor interesaţi faptul că toate evenimentele porilejuite de bîlciul anual, în 2020 acesta nu vor mai avea loc, din cauza pandemiei de coronavirus, dar mai ales din cauza faptului că la bîlci nu se paote păstra distanţarea socială pe care specialiştii o recomadă cu ocazia organizării unui asemenea eveniment.

S-a decis ca anul acesta, la Roman, să nu mai fie organizat bîlciul pentru a evita riscul îmbolnăvirii participanţilor cu virusul SARS Cov 2. Precizăm că în fiecare an primăria încasa de la comercianţăii de mărfuri şi de la deţinătorii utilajelor de distracţie din iarmaroc 110-10 mii lei, bai care intrau în bugetul Direcţiei Pieţe şi Oboare“, a declarat Claudia Matei.

Tradiţionalul bîlci de la Roman se organiza în perioada 28 iulie-6 august la el participînd deţinători de parcuri de distracţie din Piatra Neamţ şi alte oraşe din zona Moldovei, precum şi negustori de mărfuri de artizanat din întreaga ţară.

Citește știrea

Actualitate

Tîrgu Neamţ: Surprize pentru mirii aflaţi la nunta de aur

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cuplurile căsătorite în 1970 sînt aşteptate cu actele doveditoare la Primăria Tîrgu Neamţ ■ data limită de depunere a actelor este 28 august ■

Primăria Tîrgu Neamţ pregăteşte surprize cuplurilor care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie.

„Mirii“ care au spus „DA“ în faţa ofiţerului de stare civilă în anul 1970 şi au domiciliul stabil în Tîrgu Neamţ sînt aşteptaţi, pînă pe 28 august la sediul administraţiei publice locale, la Biroul 5, să depună copii după documentele doveditoare, respectiv certificatul de căsătorie şi buletinele sau cărţile de identitate ale ambilor soţi.

Autorităţile locale au dat în toamna anului 2013 startul acţiunilor de omagiere a cuplurilor care au parcurs împreună cinci decenii de viaţă, cu bucuriile şi cu greutăţile inerente. Au fost sărbătorite la acel moment 15 perechi care împliniseră 50 de ani de căsătorie.

De atunci încoace, plini de emoţie, seniorii urbei s-au adunat anual în sala de şedinţe a Consiliului Local Tîrgu Neamţ unde au fost serviţi cu cîte o felie de tort şi au ciocnit o cupă de şampanie cu primarul. Oficialităţile şi-au făcut obiceiul să înmîneze fiecărui cuplu cîte o diplomă cu ocazia nunţii de aur, pentru cei 50 de ani petrecuţi împreună, la bine şi la greu.

Se mai oferă un cadou în bani, iar doamnelor, un buchet de flori. De regulă, invitaţii profită de prilej pentru a discuta cu autorităţile locale despre problemele cu care se confruntă locuitorii de vîrsta a treia. La fiecare activitate de acest gen, participanţii au asistat şi la o slujbă religioasă în care preoţii au înălţat mulţumiri la Ceruri pentru binefacerile de care s-au bucurat cuplurile în cele cinci decenii de căsătorie, rugîndu-se pentru ca vîrstnicii să aibă în continuare zile senine şi fericire.

Manifestări similare se organizează, an de an, şi în celelalte oraşe din judeţ, în special la Piatra Neamţ, Roman şi Bicaz, dar „obiceiul“ a fost preluat şi de majoritatea comunelor. Cuplurile de aur sunt, de regulă, premiate cu prilejul zilelor oraşelor sau a comunităţilor din rural.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Cerşetori amendaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Doi tineri care au fost depistați că cerșeau în centrul municipiului Piatra Neamț,  folosind un mod inedit de operare, unul dintre ei prefăcându – se că este orb, au fost amendaţi de poliţiştii locali.

„Polițiștii locali ai Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț au depistat, pe Bulevardul Republicii din Piatra Neamț, două persoane care cerșeau, marți, 14.07.2020, în jurul orei 14.30.

În fapt, M.D.G. (15 ani), din comuna Urecheni, și A.M.S. (21 ani), din aceeași localitate, sub pretextul că minora este oarbă, apelau la mila publicului.

Atât tânărul, cât și adolescenta au fost conduși la sediul Poliției Locale Piatra Neamț unde, după ce au fost identificați, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru încălcarea art. 2, pct. 3, din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (”Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte”)”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending