Contactează-ne

Actualitate

Atenţionare de vreme rea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea este valabilă pînă pe 30 noiembrie, la ora 10 ■ se anunţă viforniţă şi ger

Vremea schimbă foaia şi după ce bună parte din sudul ţării a intrat sub avertizare cod galben de ninsoare şi vînt, meteorologii au emis o informare de vreme rea valabilă pentru întreg teritoriul ţării. Aceasta a intrat în vigoare de ieri, 28 noiembrie, de la ora 20 şi este valabilă pînă vineri, 30 noiembrie, la ora 10. Sînt anunţate intensificări ale vîntului şi local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, vreme deosebit de rece în toata ţara. „În intervalul menţionat în sud – estul teritoriului vîntul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/ h, temporar în jur de 60 km/ h, spulberînd zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi şi pe parcursul zilei de joi. Vremea va deveni deosebit de rece în toata ţara, astfel ca temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării. Vremea se va menţine deosebit de rece pînă la sfîrşitul săptămînii“, conform ANM. Vîntul şi-a făcut de cap şi pe parcursul zilei de ieri, 28 noiembrie, iar indicele de răcire era cu mult mai coborît decît valorile înregistrate în termometre. La ora 11 meteorologii au măsurat temperaturi negative în tot judeţul. La Piatra Neamţ şi Roman termometrele indicau -4 grade Celsius, la Tîrgu Neamţ erau -5 grade, iar pe Toaca erau -14 grade. La acelaşi moment indicele de răcire era de -7 grade la Tîrg şi -11 grade erau la Piatra Neamţ. La Roman indicele de răcire era la acelaşi nivel ca pe munte, – 15 grade, respectiv -16 grade pe Toaca. Se va răci accentuat de joi, 29 noiembrie, cînd ziua nu vor fi valori termice mai mari de -7 grade. Noaptea cerul se degajează şi vor fi temperaturi la limita gerului, -9 grade. De la o zi la alta se face tot mai frig, iar dacă prognoza se adevereşte, vineri, 30 noiembrie, în prima zi din minivacanţă, nu vor fi decît -8 grade la amiază. După lăsarea întunericului, mercurul din termometre coboară la -11 grade. Deosebit de frig va fi şi în prima zi din luna viitoare, iar pe 1 decembrie se anunţă cer absolut senin, soare, însă cel mult -6 grade la amiază. După lăsarea întunericului, cerul se degajează şi se face minima rămîne cantonată la -11 grade. De duminică, vremea se mai îmbunează şi maxima zilei va fi mai suportabilă, -2 grade. Se preconizează că de săptămîna viitoare trecem la valori termice diurne pozitive, însă nu mai mari de 2 grade.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending