Contactează-ne

Actualitate

Atac mafiot la un politist de la Investigatii Criminale

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

• autoturismul sefului Biroului de Investigatii Criminale de la Politia Roman a fost incendiat duminică seara • răufăcătorul a spart un geam si a aruncat în masină un cocktail Molotov • comisarul Neculai Bodron a primit amenintări si pe internet, după atacul mafiot, caz preluat de asemenea de Parchet • Prefectura si sindicatul Europol au transmis mesaje de intolerantă fată de asemenea acte •

Un caz grav s-a petrecut duminică seara, 14 ianuarie, în zona Străzii Tudor Vladimirescu din Roman, masina comisarului Neculai Bodron, seful Biroului de Investigatii Criminale de la Politia Municipală fiind incendiată în stil mafiot. În jurul orei 21, o persoană a spart geamul din dreapta spate al autoturismului Opel Astra si a aruncat în interior o sticlă incendiară, de jumătate de litru, plină cu un lichid inflamabil. Vîlvătaia a izbucnit imediat, violent, persoanele din zonă sunînd la 112. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri militari, cu o autospecială de lucru cu apă si spumă, care au lichidat vîlvătaia în cîteva minute însă, chiar si asa, a fost distrus în totalitate interiorul masinii, fiind avariate inclusiv elemente de caroserie. Cum cauza incendiului era clară – incendiere, la fata locului a fost chemată si echipa operativă a Politiei Roman, pentru cercetări, fiind de fată inclusiv comisarul sef Dragos Bălău, comandantul institutiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru distrugere prin incendiere. Cazul este cu atît mai grav cu cît, din cîte se pare, ofiterul judiciarist fusese, în ultima perioadă, victima altor amenintări. „Cercetările în acest caz sînt efectuate, în continuare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului local. A fost conturat deja un cerc de suspecti. Activitătile în dosar continuă, atît pentru identificarea persoanei sau persoanelor suspecte, cît si pentru stabilirea cu exactitate a ceea ce s-a petrecut“, a specificat inspector Elena Bulgărea, purtător de cuvînt al IPJ Neamt. De precizat că acest incident grav a fost urmat, în scurt timp, de un altul, care se conturează, de asemenea, drept o infractiune, de ultraj prin amenintare la adresa omului legii. Pe pagina de facebook a postului local Roman TV, care a relatat incidentul, au apărut mai multe comentarii din partea unui individ la adresa comisarului Bodron. Acesta i-a adus în scris injurii omului legii si chiar amenintări fătise: „Eu te arunc în aer tie îti dau foc“ sau „Ce tiau făcut Baietii nui nimic….meriti mai mult de atîta mai mult meriti si ai să primesti“. Din cîte se pare, este vorba despre un tînăr de 26 de ani, originar din Roman, care ar domicilia în prezent în Italia. Reactia sa a stîrnit o adevărată avalansă de comentarii, majoritatea dure la adresa sa, la fiecare dintre ele individul răspunzînd chiar amenintător. Tînărul, care pozează într-o persoană cu apucături violente, postînd inclusiv fotografii cu arme albe, a motivat că are ce are cu Neculai Bodron pentru că ar fi fost anchetat agresiv de către acesta. Oamenii legii s-au autosesizat si în legătură cu el, cazul fiind preluat de către un procuror. „Cele două cazuri, de distrugere si acest posibil ultraj prin amenintare, nu par să aibă legătură directă. Dosarul a fost preluat de unitatea locală de Parchet, competentă pentru solicitare. În continuare sînt efectuate cercetări“, a mai precizat inspector Elena Bulgărea.

Opinia publică, zid în jurul politistului

Gravitatea acestor cazuri a dus la un val de revoltă din partea opiniei publice, manifestat în special în mediul virtual. Zeci de persoane au sărit în apărarea politistului, prin postări favorabile, atitudine luînd si principalele institutii. „Incidentul care s-a produs în municipiul Roman, acolo unde masina unui ofiter a fost incendiată în seara zilei de duminică, este unul deosebit de grav. Cer tuturor factorilor implicati în derularea anchetei să facă toate eforturile pentru ca autorul sau autorii să fie identificati si trasi la răspundere cît mai rapid. Legea trebuie să fie aplicată în aceesi măsură si în ceea ce îi priveste pe cei care, într-o formă sau alta, proliferează amenintări fată de politisti, jandarmi sau alti reprezentanti ai autoritătilor. Cer tolerantă zero în astfel de cazuri!“, a declarat Vasile Panaite, prefectul judetului Neamt. Si sindicalistii au avut reactii vehemente, cel mai vocal fiind Ioan Cănărău, liderul Europol Neamt. „Ce se întîmplă cînd esti un bun profesionist, un bun politist si îti faci meseria, prinzi si «arestezi» infractori ? Vin jmecherii si-ti dau foc la masină! Sefului Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Roman i-a fost incendiată masina personală, în fata blocului unde locuieste, se pare, din ce am înteles din informatile apărute în spatiul public. Acest politist este printre putinii sefi din Politia Română care merită să fie lăudat. Un bun profesionist, un politist adevărat, experimentat, cu multe arestări la activ, dacă putem spune asa! Se pare că a mai primit si în trecut amenintări si stăm să ne întrebăm unde este protectia de care trebuie să beneficieze politistul din partea «nspelor» mii de servicii secrete! Aici s-a ajuns, din păcate, politistii sînt lăsati de izbeliste, la mîna si la mila infractorilor! Cei care sînt obligati să asigure spatele politistilor, mai ales că în acest caz era vorba despre un politist care îsi făcea meseria exemplar, chiar si sub presiunea unor amenintări venite, zic unele surse, din partea celor certati cu legea, a căror activitate infractională a probat-o, nu fac altceva decît să doarmă în papuci si să cheltuie banul public în mod nejustificat. Legile proaste, făcute de parlamentari antiromâni, gîndite să sprijine infractorii, încătusarea Politiei Române prin proceduri si norme interne alambicate, învechite, perimate, lipsa totală de implicare din partea multor factori decidenti din sistem, au făcut doar să arunce Politia Română undeva la marginea societătii, în mocirla în care unii semeni de-ai nostri îsi permit să atace politisti, să-i ucidă, să le incendieze bunurile personale, etc!“, a scris Ioan Cănărău.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Sabia lui Ştefan primită de la papa Sixt, expusă la Piatra

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ un ceremonial militar şi religios a avut loc ieri, la statuia domnitorului din Parcul Central ■ replica armei va putea fi văzută pînă pe 12 decembrie, la Muzeul de Artă ■ sabia originală primită de la papa Sixt al VI-lea după bătălia de la Vaslui este la Istanbul, la Muzeul Topkapî ■

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

În cadrul unui ceremonial militar şi religios desfăşurat ieri, în oraşul de sub Pietricica, a fost prezentată o replică fidelă a sabiei domnitorului ştefan cel Mare.

Evenimentul a avut loc lîngă statuia voievodului din centrul oraşului, foarte aproape de Curtea Domnească ctitorită cu cinci secole în urmă de domnitorul care şi-a legat numele şi de ţinutul Neamţului.

Sabia aflată în custodia Ordinului Militar Sfînta Maria – Creştin Ortodox din Braşov va putea fi văzută pînă pe data de 12 decembrie, la Muzeul de Artă din Piatra Neamţ.

Ceremonia a fost organizată în contextul împlinirii a 101 ani de la înfăptuirea Marii Uniri şi a fost organizat de către Inspectoratul de Jandarmi general de brigadă Constantin Stavăr Neamţ, cu sprijinul Inspectoratului Nicolae Titulescu Braşov, Ordinului Militar Sfănta Maria, în colaborare cu Primăria Piatra Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean.

„Replica sabiei lui ştefan cel Mare şi Sfînt a fost adusă în România în urma demersurilor efectuate de către cîţiva patrioţi români din cadrul Jandarmeriei, Ordinului Militar Creştin Ortodox Sfînta Maria şi Casei de Comerţ Balcanice, care îşi are sediul la Braşov. Mulţi români care au mers în Turcia au văzut această sabie la Muzeul Topkapî.

Este unul dintre cele mai preţioase obiecte rămase de la domnul Moldovei. A fost primită de Ştefan cel Mare după bătălia de la Vaslui din partea papei Sixt al VI-lea, în semn de recunoaştere a rolului Moldovei în apărarea creştinătăţii”, a declarat sergentul-major Magdalena Gabriela Muraru, purtător de cuvînt al Jandarmeriei Neamţ.

Despre original se ştie că este realizată din oţel de Toledo, cel mai bun material existent în perioada feudală pentru fabricarea armelor. Mînerul în forma de cruce şi îmbrăcat în fir de argint împletit este împodobit cu stema Moldovei.

Lungimea totală a armei este de 125 de centimetri, al lamei de 102 cm şi cîntăreşte 2,5 kilograme. Mînerul sabiei se termină cu un buton aplatizat sub formă de disc, placat cu aramă, pe faţa superioară fiind inscripţia: „Eu domnul Ştefan, voievod!“ şi semnul crucii.

Circulă două variante despre modul cum sabia a ajuns la Istanbul. Conform uneia dintre ele, sabia a fost trimisă chiar de Ştefan cel Mare sultanului, în ultimii ani de domnie, ca recunoaştere a meritelor unui adversar redutabil, sau strict din raţiuni de strategie politică în ton cu vremurile.

Se mai spune că sabia a luat calea Istanbulului la sfîrşitul primei domnii a lui Petru Rareş, fiul lui ştefan cel Mare. Acesta a încercat să redeschidă lupta cu imperiul, în 1538, dar campania sultanului Soliman Magnificul a dus îndepărtarea voievodului.

Otomanii au impus ca domn în Moldova pe ştefan al V-lea, zis şi Lăcustă-Vodă (din cauza unei invazii de insecte din timpul său), iar trupele turceşti au jefuit tezaurul, luînd şi sabia lui Ştefan.

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: -20 de grade pe Toaca şi – 10 grade la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta era indicele de răcire vineri, la ora 10 ■ în restul teritoriului au fost temperaturi mai bîlnde ■ pînă la mijlocul lunii ne bucurăm de valori blînde, de pînă la 8 grade ■ minimele nocturne vor fi la limita îngheţului ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Vîntul a făcut prăpăd în dimineaţa de vineri, 6 decembrie 2019, şi de Moş Nicolae chiar dacă a fost soare, a fost deosebit de frig.

Cel puţin în zona Roman unde indicele de răcire a coborît la pragul gerului. Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie la ora 10 termometrele indicau valori pozitive în aproape tot judeţul. În vîrf de munte, pe Toaca, dar şi la Piatra Neamţ, erau temperaturi de 2 grade, la Tîrgu Neamţ erau 3 grade, însă la Roman era mai frig decît pe munte şi erau temperaturi negative, de -3 grade.

Vîntul lipsea doar la Tîrg unde indicele de răcire era acelaşi ca temperatura din termometre. În schimb a făcut prăpăd pe munte unde la acelaşi moment indicele de răcire era de -20 de grade, dar ger au simţit şi romaşcanii pentru că în zonă s-au resimţit -10 grade.

Şi la Piatra Neamţ a fost rece, dar nu cît la Roman, aici indicele de răcire fiind de numai -3 grade. Aşa stînd lucrurile trebuie spus că meteorologii dau asigurări că vor fi valori termice în creştere şi cam pînă la jumătatea lui decembrie trebuie să ne aşteptăm la soare şi maxime de pînă la 8 grade.

Şi minimele mai saltă şi sînt anunţate valori la limita îngheţului. Precipitaţii nu vor fi de nici un fel. Pe 7 decembrie, va fi cer variabil cu soare iar maxima saltă voiniceşte pînă la 7 grade. Şi peste noapte cerul rămîne degajat iar în zori vor fi valori pozitive, dar modeste, de 1 grad. Una din cele mai calde zile din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de duminică, 8 decembrie, cînd soarele aduce o maximă nesperată pentru acest moment al anului, 8 grade.

Cu toate acestea regimul termic diurn nu mai reuşeşte să-l influenţeze  pe cel nocturn şi minima rămîne cantonată la 1 grad. Nu sînt schimbări mari nici la începutul săptămînii viitoare.

Luni, 9 decembrie, vedem din nou soarele care aduce o maximă de 7 grade, în timp ce minima nocturnă saltă la 2 grade. Nici ziua de marţi, 10 decembrie, nu adice prea multe noutăţi şi la finele primei decade a lui decembrie în zona noastră va fi soare şi se ajunge din nou la o maximă de de 8 grade Celsius. După lăsarea întunericului cerul va fi absolut senin şi se va înregistra o temperatură de 1 grad, cu plus.

Cu începere de miercuri, 11 decembrie, regimul termic se mai depreciază. Chiar dacă soarele rămîne la putere, la amiază nu vor fi mai mult de 6 grade. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi pe fondul unui cer senin rămînem cu minima pozitivă de 1 grad.

Cea mai rece zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de joi, 12 decembrie. Chiar dacă va fi senin şi soare, la amiază cu greu mercurul din termometre saltă pînă la 3 grade Celsius. Din acest motiv şi noaptea minima scade la -2 grade. Vineri, 13 decembrie cerul va fi acoperit şi se vor înregistra 7 grade, în timp ce sîmbătă, 14 decembrie, se înseninează dar nu vor fi mai mult de 4 grade.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Condamnaţi la închisoare, prinşi şi trimişi la beci

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Două persoane din Neamţ, care au fost condamnate definitiv la pedepse cu închisoarea, au fost prinse recent de poliţiştii nemţeni şi trimise în penitenciar. De asemenea, un puşti de 15 ani a fost internat într-un Centru Educativ, după ce a comis infracţiunea de tîlhărie calificată

Pe 5 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Supravegheri Judiciare și Urmăriri au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Roman, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 10 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tîlhărie calificată.

De asemenea, polițiștii au depistat și un minor, de 15 de ani, din Roman, pe numele căruia Judecătoria Roman a dispus, la data de 5 decembrie a.c., internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 9 luni, pentru săvîrșirea infracțiunii de tîlhărie calificată.

Minorul a fost condus de polițiști la Centrul Educativ Tîrgu Ocna.

În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Bodești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending