Publicitate

Fără îndoială că realitatea este una singură dar percepţia ei este diferită după cei care intră în contact cu ea. Pentru unii favorabilă, pentru alţii mai puţin sau chiar dăunătoare.

Ca în orice domeniu şi cauză, există totuşi un factor care trebuie să tranşeze, să medieze între mai multe păreri şi nu doar atât, este obligat ca prin acţiuni bine gândite să aducă la acelaţi nivel şi să armonizeze punctele de vedere diferite ale unora sau altora, în loc să apeleze la vechiul slogan al românului cârcotaş: „auzi, dom’le, să-i aducă primăria asfaltul la poartă, ca să nu mai înoate în noroaie, şi el tot nemulţumit să fie! Ce poate fi mai anapoda?

Asistăm cam de multiţor la disputa dintre Primărie şi unii locuitori ai Văratecului, victime ale unor lucrări de asfaltare a unor străzi, prost gândite şi încă şi mai prost realizate, ceea ce face ca accesul în curţile şi gospodăriile lor să fie, nu îngreunat, ci imposibil. Un oficial al primăriei, chiar dacă face abstracţie de realitatea din teren, imortalizată pe fotografiile care nu au cum să mintă, admite că după ce se va termina turnarea asfaltului pe stradă se va proceda la realizarea accesului în curţile oamenilor.

Dar lucrul va fi dificil, diferenţele dintre nivelul străzii şi al curţilor fiind foarte mari, ceea ce poate obliga la soluţii nefericite sau la improvizaţii. Nu era rău dacă procesul ar fi evoluat invers, de la realizarea căilor de acces în gospodării spre asfaltul străzii. Bun, fie şi aşa, numai că de la declaraţiile viceprimarului şi până în prezent s-au scurs trei săptămâni, timp în care nu s-a mişcat nimic pe străzile respective şi, după cât se pare, nu sunt prea multe şanse ca lucrul să se reia.

Ba, potopul din după-amiaza zilei de joi a stricat şi ce se realizase şi după cât se pare, cei angajaţi cu lucrarea nu prea le au cu terminarea lucrurilor începute. De ce ne-am mira? Nu aşa se procedează şi la autostrăzi?

N-ar fi imposibil ca asfaltarea străzilor în discuţie să fie raportată ca realizare gata încheiată, dacă nu cumva s-a tăiat şi o pamblică (conform unui ministru) tricoloră şi s-a băut un pahar de şampanie. Cred că singura şansă a locuitorilor şicanaţi în viaţa lor de fiecare zi este antrenarea în justiţie pentru îngrădirea dreptului la libera circulaţie. Celelalte, cu drepturile cetăţeanului şi ale plătitorului de impozite nu mai ţin, s-au perimat.

Români, nu vă grăbiţi, abandonaţi maşinile şi reveniţi la roabe. Suntmai eco.

Ce distanţă cosmică faţă de comuna Ciugud, din apropierea oraşului Alba Iulia, unde până şi drumurile dintre ogoare sunt asfaltate, în vreme ce locuitorii trăiesc efectiv în secolul XXI!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.