Contactează-ne

Administrație

Arsene, acuzat de dezinformare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “informaţiile asumate şi distribuite în spaţiul public de către preşedintele CJ Neamţ lonel Arsene fac parte din categoria fake news şi sînt menite să dezinformeze într-un stil grosolan opinia publică”, se afirmă într-un comunicat de presă al DSVSA ■ subiectul în constituie sacrificarea şi comercializarea mieilor de Paşte ■

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, este acuzat de fake news şi dezinformare de către reprezentanţii DSVSA Neamţ. Arsene a postat zilele trecute pe pagina sa de Facebook un mesaj în care, în rezumat, afirma ar exista o serie de constrîngeri pentru ciobanii care vor să sacrifice mieii de Paşte. Răspunsul celor de la DSVSA Neamţ a venit sub forma unui comunicat de presă în care se spune că sacrificarea şi comercializarea mieilor se face în aceleaşi condiţii ca şi în anii trecuţi, neexistînd nici un fel de “prerogative” în plus.

”Sacrificarea şi comercializarea mieilor în perioada Sărbătorilor pascale ale anului curent se face în aceleaşi condiţii ca şi în anii precedenţi, neexistînd anul acesta nici un fel de prerogative în plus. Amenajarea spaţiilor destinate sacrificării temporare a mieilor a fost posibilă în orice UAT din judeţul Neamţ iar comunicarea cu privire la această activitate şi condiţiile în care trebuie să se desfăşoare a fost adusă la cunoştinţă încă din data de 12.03.2020.În urma comunicării nu am primit nici o solicitare de aprobare a vreunui spaţiu pentru organizarea sacrificării temporare a mieilor cu respectarea condiţiilor sanitare veterinare.

Facem precizarea că informaţiile asumate şi distribuite în spaţiul public de către preşedintele CJ Neamţ lonel Arsene fac parte din categoria fake news şi sînt menite să dezinformeze într-un stil grosolan opinia publică. GuvernuI României şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu au impus nici o modificare a legistaţiei, în sensul de a îngreuna activitatea specifică de sacrificare şi comercializare a mieilor, ci din contra, au trasat sarcini clare structurilor teritoriate DSVSA de a sprijini şi ajuta crescătorii de animale şi activitatea lor comercială.

Considerăm că, astfel de susţineri sînt de natură de a discredita pe de o parte serviciile sanitare veterinare ale instituţiilor din Neamţ şi a crea în rînduI populaţiei cît şi a crescătorilor de animale o stare de confuzie care nu este conformă cu realitatea”, se arată în comunicatul de presă al DSVSA Neamţ.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. C

    16 aprilie 2020 at 3:23 PM

    PTIU HIDOSUL PAMANTULUI ./ CINE A FACUT FOTO FELICITARI ! CHIAR AI FIGURA DE VALUTIST ANALFABET NU O SA PUBLICE COMENTARIUL DAR POSTEZ PE FB

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un proiect de autostradă, un deputat şi doi primari

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ deputatul Bulai le cere primarilor de Roman şi Săbăoani să „aducă” A7 prin localităţile lor

În România, ţara în care Autostrada Unirii are… o lege minunată drept certificat de naştere, dar ea, autostrada, lipseşte cu desăvîrşire în realitate, un deputat, de la USR, pe numele său Iulian Bulai, ceartă doi primari, de Roman şi Săbăoani, pentru că refuză ca o altă autostradă, care e tot pe hîrtie deocamdată, să treacă prin localităţile pe care le păstoresc.

Nu spunem că apelul deputatului nu e unul de esenţă, însă absurdul situaţiei este evident: nu avem autostrăzi, în Moldova, dar avem legi şi dispute politice pe marginea… proiectelor de autostrăzi. Ceea ce o fi bine. Revenind la deputatul USR, aflăm dintr-un comunicat de presă cum că „Iulian Bulai le cere primarilor din Municipiul Roman și comuna Săbăoani să își revizuiască poziția și să militeze pentru ca viitorul traseu al autostrăzii Ploiești – Pașcani să cuprindă și cele două unități administrativ teritoriale pe care le conduc.

Apelul deputatului nemțean vine în contextul în care în această perioadă se va decide ce variantă de traseu, din cele trei disponibile, va avea Autostrada A7 pe teritoriul județului Neamț. La o dezbatere publică din 11 martie, desfășurată la Consiliul Județean Neamț, reprezentanții administrațiilor publice din Roman și Săbăoani au menționat că nu doresc varianta cu ruta cea mai apropiată de localitățile lor deoarece există niște planuri de investiții pentru acea zonă, preferând astfel varianta cea mai îndepărtată, cu nod în județul Iași, după Castelul de Apă”.

Şi zice deputatul cu pricina: ”E crucial pentru județul Neamț ca ruta autostrăzii A7 să fie cât mai aproape de Roman și de zona metropolitană. Există accesibilitate potrivită, iar construcția autostrăzii conform variantei de traseu din apropierea Romanului va ajuta zona să crească din punct de vedere economic.

Fac apel către cele două administrații locale să își revizuiască pozițiile. Ne va fi mult mai ușor să ne conectăm și vor fi create mai multe oportunități de investiții. Mai mult decât atât, noua autostradă va putea funcționa și ca o șosea de centură, care acum ne lipsește. Am așteptat 30 de ani această autostradă, nu trebuie să dăm cu piciorul acestei șanse.

Apreciez că există planuri de investiții, rezidențiale și industriale, însă consider că în avantajul nemțenilor ar trebui să fie prioritară găsirea unor soluții alternative pentru relocarea acestora și nu pentru cel mai favorabil traseu al autostrăzii pentru noi”. Sigur că, jurnalistic, se naşte întrebarea: oare ce motive, alea cu investiţiile nu le credem nici în somn, or fi avut primarii în cauză să opteze pentru varianta „mai îndepărtată”?

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Preţul apei, la loc comanda

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Curtea de Apel Bacău a casat o sentinţă a Tribunalului Neamţ, prin care se diminua preţul serviciilor de apă şi canalizare ■ magistraţii de la instanţa din judeţul vecin au decis rejudecarea dosarului ■ astfel, s-a revenit la tarifele anterioare practicate de Apa Serv ■ nemţenii vor plăti 5,25 lei pe metrul cub de apă şi 4,14 lei, pentru canalizare ■

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au casat sentinţa pronunţată de Tribunalul Neamţ în ceea ce priveşte diminuarea tarifului la apă şi canalizare, în sensul în care, începînd cu data de 9 iunie 2020, tarifele practicate de Compania Judeţeană Judeţeană ApaServ sînt cele aprobate prin hotărîrea nr. 1 din 23 ianuarie 2020 a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AQUA.

„Prin încheierea de şedinţă din 9 aprilie 2020, pronunţată de Tribunalul Neamţ, Secţia a II-a Civilă în dosarul civil nr.507/103/2020 judecătorii au dispus suspendarea executării articolului 1 şi 2 din Hotărîrea numărul 2, din 23 ianuarie 2020, respectiv a Actului Adiţional nr.9 de majorare a tarifelor. ADI AQUA Neamţ a făcut recurs la Curtea de Apel Bacău, care, prin Hotărîrea nr. 215 din 5 iunie 2020, a casat sentinţa Tribunalului Neamţ şi au trimis dosarul spre rejudecare.

În acest sens, începînd cu data de 9 iunie 2020, tarifele practicate de Compania Judeţeană ApaServ SA rămîn cele aprobate prin Hotărîrea nr. 1 din 23 ianuarie 2020 a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AQUA Neamţ. Consumatorii din judeţ trebuie să ştie că tarifele practicate de comapanie sînt aprobate de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, existînd avizul favorabil ce poartă numărul 706287 din 3 iunie 2019 şi aprobat, aşa cum spuneam, de ADI AQUA Neamţ, care acţionează în numele şi pentru autorităţile pubice locale din aria deservită de Compania Judeţeană ApaServ SA, prin Hotărîrea nr. 1 din 23 inaurie 2020.

Nivelul preţurilor şi tarifelor valabile pentru întreaga arie de operare a companiei sînt de 5,25 lei, inclusiv TVA la apă potabilă şi de 4,14 lei, inclusiv TVA la canalizare epurare, respectiv 9,39 lei metrul cub“, a precizat Maricica Radu, şef Serviciu Relaţii Clienţi al Companiei ApaServ Neamţ.

Reamintim faptul că, urmare a primei deciziei judecătoreşti pronunţată de magistraţii Tribunalului Neamţ compania a fost obligată ca, timp de o lună să practice tariful stabilit de Hotărîrea AGA nr.1 din 12 iunie 2018 de 4,19 lei metrul cub de apă, preţ incluzînd TVA şi de 3,82 lei tarif incluzînd şi el TVA.

Deci fiecare client al companiei ApaServ a achitat timp de o lună, 8,01 lei pentru ambele servicii.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Faţade refăcute din taxa edilitară

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în ultimii cinci ani, opt blocuri de locuinţe au beneficiat de refacerea faţadelor cu fonduri provenite din taxa edilitară

Opt blocuri de locuinţe au beneficiat de refacerea faţadelor cu fonduri provenite din taxa edilitară, în ultimii cinci ani, anunţă reprezentanţii municipalităţii pietrene.

„Taxa edilitară reprezintă o taxă locală cu destinaţie specială, fiind instituită în anul 2009 pentru refacerea faţadelor imobilelor situate pe raza munipiului Piatra Neamţ, dar şi pentru lucrări edilitare privind amenajarea zonelor adiacente blocurilor (spaţii verzi, alei pietonale, mobilier stradal). Practic, banii plătiţi prin taxa edilitară se întorc la fiecare contribuabil prin lucrări realizate de municipalitate în zonele publice din jurul blocurilor de locuinţe colective.

Începând cu anul 2015, un număr de opt blocuri de locuinţe au beneficiat de refacerea faţadelor cu fonduri provenite din această taxă, lucrările constând în repararea tencuielii şi aplicarea de var. Blocurile de locuinţe ale căror faţade au fost refăcute sunt: Blocul Turn de pe Bd. Decebal; Blocurile nr. 9, 10 şi 11 de pe Bd. Dacia; Blocul nr. 16 de pe Aleea Viorelelor; Blocul D5 de pe Str. Dimitrie Leonida; Blocurile H16 şi H17 din cartierul Speranţa”, mai precizează reprezentanţii primăriei

„Unul dintre obiectivele care s-au regăsit în fiecare an în Programele de Guvernare Locală a fost reprezentat de refacerea faţadelor deteriorate ale blocurilor de locuinţe din Piatra Neamţ. Mi-am dorit ca anual să realizăm astfel de lucrări pentru că ele contribuie la creşterea nivelului de confort al cetăţenilor, dar şi la îmbunătăţirea aspectului urbanistic al oraşului”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending