Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.
Publicitate

■ luna lui Brumar a adus în Neamţ puhoi de locuri de muncă ■ cele mai multe recrutări de personal se fac în reşedinţa de judeţ ■

Brumar aduce în judeţul Neamţ aproape 1.000 de locuri de muncă pentru care nu prea se găsesc doritori. Conform AJOFM Neamţ, la acest moment sînt disponibile 930 de slujbe, iar cele mai multe recrutări se fac în reşedinţa de judeţ unde este de lucru pentru 535 de persoane. Pentru şomerii din Roman şi localităţile învecinate sînt 261 de posturi vacante, iar cei de la Tîrgu Neamţ pot alege între 134 de locuri de muncă. Defalcat, la Piatra Neamţ este de muncă şi pentru personal de înaltă calificare. Mediul de afaceri ar avea nevoie de 4 asistenţi manager, un consilier juridic, un director de marketing, 3 economist şi mai mulţi ingineri între care cîte unul specializat în industrializarea lemnului, mecanic tcm, inginer producţie, inginer service IT, inginer tehnolog şi 5 ingineri mecanici. Se mai caută un referent marketing, 2 ingineri autovehicule rutiere, un inginer căi ferate, drumuri şi poduri, 3 ingineri electrotehnicieni şi 8 ingineri specalizaţi în construcţii civile şi industriale dar şi un manager mijloace fixe. Pentru cei cu studii medii s-ar recruta 10 vînzători, 11 ospătari, 22 de manipulanţi mărfuri, 14 lucrători comerciali, precum şi 16 casieri, 11 agenţi comerciali şi 16 agenţi de securitate. La Roman, licenţiaţii nu prea au căutare. Sînt pe piaţa muncii posturi pentru ingineri şi se caută unul specializat în mecanică, un inginer automatist şi un inginer prelucrări metalurgice. Mai este nevoie de un expert achiziţii publice, iar alte două locuri sînt pentru inginer macanic. Cele mai multe recrutări sînt în industrie, unde afaceriştii caută 50 de operatori – confecţioneri îmbrăcăminte, 66 de necalificaţi, sau 15 confecţioner – asamblor articole textile. Mai este nevoie de 23 de necalificaţi în construcţii, 7 zidari, 11 agenţi de securitate, ori 15 lucrători depozit şi 14 vînzători. La Tîrgu Neamţ nu se acoperă de luni de zile cele două locuri pentru licenţiaţi şi ar fi nevoie de un medic veterinar şi un inginer zootehnist. Altfel, sînt libere cîte 6 posturi de osptar şi bucătar sau zidar, s-ar putea angaja 7 preparatori conserve din lapte, dar şi 18 muncitori în construcţii, ori cîte 10 muncitori sezonieri pentru preparare conserve din legume şi fructe şi confecţioneri.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.