Contactează-ne

Actualitate

Aproape 500 de posturi vacante

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cele mai multe recrutări de personal se fac la Roman, iar cele mai puţine, la Tîrgu Neamţ ■

Angajatorii din teritoriu, prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, recrutează la jumătatea lunii aprilie 2018 aproape 500 de noi salariaţi. Mai exact, sînt declarate ca fiind vacante 491 de posturi în cele mai diverse ocupaţii, iar cele mai multe recrutări se fac la Roman, unde sînt disponibile 224 de locuri de muncă. Urmează zona Piatra Neamţ unde se caută 193 de noi salariaţi, în timp ce la Tîrgu Neamţ ar trebui să aibă loc mai puţine angajări, în total 74. Defalcat, în reşedinţa de judeţ sînt ceva posturi şi pentru cei care au studii superioare, şi ar fi nevoie de doi consilieri economici, şi cîte un inginer specializat în industria alimentară, proiectant instalaţii şi un inginer tehnolog, la care se mai adaugă un post de consilier vînzări asigurări. Pentru cei cu studii medii sînt libere 7 locuri pentru ospătari, 9 locuri sînt pentru bucătari şi tot atîtea pentru agent de securitate. În rest se mai recrutează 8 zidari şi 5 zugravi, 8 patiseri, vreo 16 necalificaţi, plus 8 brutari. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine strigări dar ar fi de lucru pentru ctc-işti, circularişti, electricieni, electromecanici auto, macaragii sau mecanici auto. La Roman este de lucru pentru 5 licenţiaţi şi s-ar recruta dacă s-ar gări un medic stomatolog, un medic veterinar, un inginer constructor, un inginer specializat în instalaţii pentru construcţii şi un inginer electrotehnis, plus un alt post este pentru economist. Cele mai multe locuri de muncă sînt însă în industrie unde se recrutează 45 de confecţioneri, 38 de necalificaţi şi 10 operatori – montaj linii automate. Se mai caută fieraţi betonişti, 7, tot atîţia lucrători comerciali şi ospătari, sau 6 vînzători şi cîte 5 turnători produse ceramice şi prelucrător produse ceramice. În zonă se mai caută şoferi, stivuitorişti, manipulanţi, facturist, femeie de serviciu, lucrători în bucătărie, precum şi mecanici auto sau montatori confecţioneri. La Tîrgu Neamţ nu se acoperă de mult timp cele două posturi de licenţiaţi în ocupaţiile de medic veterinar şi inginer zootehnist. Sînt vacante şi 20 de locuri pentru confecţioneri articole textile, 21 de posturi libere sînt pentru necalificaţi, la care se mai adaugă cîteva pentru frezor, lăcătuş mecanic, mecanic auto, strungar sudor sau vulcanizator.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Vreme plăcută va fi pînă spre finele lunii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ temperaturile maxime nu trec de pragul de 28 de grade ■ precipitaţiile lipsesc cu desăvîrşire în această săptămînă ■

Meteorologii anunţă vreme plăcută pînă spre sfîrşitul lunii august, iar specialiştii spun că în zona noastră nu vor fi valori maxime mai mari de 28 de grade Celsius. Ploile ne ocolesc şi va fi vreme frumoasă pînă spre începutul lunii viitoare. Luni, 19 august, la ora 12, în Piatra Neamţ termometrele indicau la umbră şi în condiţii ferite de vînt numai 22 de grade, la Roman erau 23 de grade, iar la Tîrgu Neamţ se înregistrau 25 de grade. Cum este şi firesc, cel mai răcoare era în vîrf de munte, pe Toaca: 13 grade. În plin soare, temperatura resimţită era cu mult mai mare, respectiv 27 de grade la Roman, 28 de grade la Piatra Neamţ şi 30 de grade la Tîrgu Neamţ, iar pe Toaca se resimţeau la acelaşi moment 17 grade. Marţi, 20 august, la Piatra Neamţ termometrele vor indica 28 de grade. Noaptea va fi mai caldă decît precedenta, iar minima ajunge la 16 grade. La fel vor fi condiţiile meteo şi pentru ziua de miercuri, cînd cerul va fi absolut senin, iar în cel mai cald moment vor fi 28 de grade. Ceva nori, lipsiţi însă de importanţă, ar putea apărea pe parcursul zilei de joi, 22 august. Nu vor fi precipitaţii, iar la amiază temometrele vor indica cel mult 27 de grade. Vineri, 23 august, se mai răcoreşte niţel şi pe fondul unui cer variabil cu soare se vor înregistra cel mult 26 de grade. Cu toate aceastea, noaptea va fi cea mai plăcută din ultima perioadă şi se va înregistra o minimă îndrăzneaţă, de pînă la 19 grade Celsius. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de sîmbătă, 24 august. Se anunţă cer variabil cu soare însă la amiază nu vor fi decît vreo 25 de grade. Minima nopţii rămîne cantonată la pragul de 19 grade. Ceva mai bine va fi pe parcursul zilei de duminică, 25 august, cînd se mai încălzeşte puţin şi se ajunge la o maximă de 27 de grade. Va fi şi cea mai caldă noapte cu o minimă de 20 de grade. Cam la fel va fi vremea şi pe parcursul săptămînii viitoare, cu valori termice de vreo 27 de grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Biciclist accidentat în giratoriu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 36 de ani, din Horia, a ajuns la spital, luni, 19 august după ce a fost lovit de un autoturism. Bărbatul se deplasa pe o bicicletă pe o stradă din Roman şi a fost acroşat de un autoturism condus de o soferiţă în vîrstă de 39 de ani, din Trifeşti. “La data de 19 august, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intervenit la un eveniment rutier produs în Roman, soldat cu rănirea unui biciclist. Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce o femeie, de 39 de ani, din Trifești, conducea un autoturism pe raza orașului Roman, în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Sucedava cu bulevardul Roman Mușat, ar fi schimbat direcția de mers efectuînd manevra de viraj la dreapta, moment în care a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de un bărbat, de 36 de ani, din Horia. Din impact a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, care a fost preluat și transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Atît conducătorul auto cît și biciclistul au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: La volan, şi băut şi fără permis

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 28 de ani, din Cîndeşti, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti conducînd un autoturism deşi nu are permis de conducere şi mai şi consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. “La data de 18 august, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au depistat în trafic un tînăr, de 28 de ani, din Cîndești, care conducea un autoturism pe raza localității Tazlău, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tâînărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Totodată, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere, fapt pentru care cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducere a unui vehicul fiind sub influența alcoolului”, se precizează în comunicatul de presă emis de IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending