Contactează-ne

Actualitate

Aproape 500 de posturi vacante

Știe publicată cu

în data de

■ cele mai multe recrutări de personal se fac la Roman, iar cele mai puţine, la Tîrgu Neamţ ■

Angajatorii din teritoriu, prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, recrutează la jumătatea lunii aprilie 2018 aproape 500 de noi salariaţi. Mai exact, sînt declarate ca fiind vacante 491 de posturi în cele mai diverse ocupaţii, iar cele mai multe recrutări se fac la Roman, unde sînt disponibile 224 de locuri de muncă. Urmează zona Piatra Neamţ unde se caută 193 de noi salariaţi, în timp ce la Tîrgu Neamţ ar trebui să aibă loc mai puţine angajări, în total 74. Defalcat, în reşedinţa de judeţ sînt ceva posturi şi pentru cei care au studii superioare, şi ar fi nevoie de doi consilieri economici, şi cîte un inginer specializat în industria alimentară, proiectant instalaţii şi un inginer tehnolog, la care se mai adaugă un post de consilier vînzări asigurări. Pentru cei cu studii medii sînt libere 7 locuri pentru ospătari, 9 locuri sînt pentru bucătari şi tot atîtea pentru agent de securitate. În rest se mai recrutează 8 zidari şi 5 zugravi, 8 patiseri, vreo 16 necalificaţi, plus 8 brutari. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine strigări dar ar fi de lucru pentru ctc-işti, circularişti, electricieni, electromecanici auto, macaragii sau mecanici auto. La Roman este de lucru pentru 5 licenţiaţi şi s-ar recruta dacă s-ar gări un medic stomatolog, un medic veterinar, un inginer constructor, un inginer specializat în instalaţii pentru construcţii şi un inginer electrotehnis, plus un alt post este pentru economist. Cele mai multe locuri de muncă sînt însă în industrie unde se recrutează 45 de confecţioneri, 38 de necalificaţi şi 10 operatori – montaj linii automate. Se mai caută fieraţi betonişti, 7, tot atîţia lucrători comerciali şi ospătari, sau 6 vînzători şi cîte 5 turnători produse ceramice şi prelucrător produse ceramice. În zonă se mai caută şoferi, stivuitorişti, manipulanţi, facturist, femeie de serviciu, lucrători în bucătărie, precum şi mecanici auto sau montatori confecţioneri. La Tîrgu Neamţ nu se acoperă de mult timp cele două posturi de licenţiaţi în ocupaţiile de medic veterinar şi inginer zootehnist. Sînt vacante şi 20 de locuri pentru confecţioneri articole textile, 21 de posturi libere sînt pentru necalificaţi, la care se mai adaugă cîteva pentru frezor, lăcătuş mecanic, mecanic auto, strungar sudor sau vulcanizator.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Doi adolescenţi cu apucături de tîlhari, în cătuşe

Știe publicată cu

în data de

Doi tineri, de 18 ani, din Grumăzeşti au ajuns în arest fiind cercetaţi pentru că au vrut să tîlhărească o bătrînă de 84 de ani. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din Grumăzești a fost victima unei agresiuni fizice. Din anchetă au reieșit indicii că doi tineri de 18 ani, ambii din Grumăzești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus geamul ușii de acces și ar fi pătruns în locuința unei femei în vîrstă de 84 de ani. Totodată, cei în cauză i-ar fi solicitat bani și ar fi lovit-o cu pumnii în zona feței. Aceștia au fost identificați de polițiști și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. În urma documentării activității infracționale, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de tîlhărie calificată și distrugere. Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalul de la un cal, bărbat reţinut

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 27 de ani, implicat într-un scandal izbuncit în urma unui accident rutier, a fost reţinut de poliţiştii nemţeni fiind suspectat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați despre faptul că, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 C, în afara localității Dobreni, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au participat la aplanarea conflictului și implicit la identificarea persoanelor participante la altercație. Din anchetă au reieșit indicii că, pe fondul unui conflict izbucnit, trei bărbați cu vîrste cuprinse între 27 și 68 de ani, toți din Harghita, s-ar fi agresat reciproc prin folosirea unor obiecte ascuțite. În urma leziunilor suferite, cei trei au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Fiindu-i probată activitatea infracțională, polițiștii au depistat bărbatul de 27 de ani pe raza localității Ceahlău, și l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, urmînd să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. Ştirea iniţială aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-s-au-injunghiat-de-la-un-cal/.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu trei victime, în trei minute

Știe publicată cu

în data de

Salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte, pe 26 iunie, de un nedorit record: două apeluri de intervenţie în cazul a două accidente rutiere efectuate la un interval de doar trei minute. Primul apel a fost înregistrat la 07.41, la Recea, victimă fiind o femeie de 58 de ani, policontuzionată, transportată la Spitalul Roman. Al doilea apel a fost înregistrat la 07.44, la Sagna. A fost vorba despre un accident rutier soldat cu două victime: un bărbat de 67 de ani, cu traumatism la genunchi, şi un altul de 38 de ani, policontuzinat şi cu traumatism cranio-cerebral. Ambii au fost transportaţi la spitalul Roman.

Citește știrea

Trending