Contactează-ne

Actualitate

Apa Serv se ţine de… drepturi la replică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ într-un drept la replică remis redacţiei, cei de la Apa Serv contestă „formatul” comunicării întreruperii apei ■ nimic despre serviciile execrabile şi preţurile aberant de mari ■

Reprezentanţii Apa Serv au transmis redacţiei Monitorul un drept la replică. Care, dacă n-ar stârni plânsul, ar fi de tot râsul. După ce timp de două zile majoritatea unităţilor de învăţământ din Piatra Neamţ şi patru comune învecinate au avut cursurile suspendate pe motiv că nu va fi apă în şcoli, cei de la Apa Serv spun în dreptul la replică doar că prefectul de Neamţ ar fi transmis opiniei publice un document care n-ar fi în „formatul real”.

Nimic despre desele întreruperi ale furnizării apei, nimic despre preţul aberant de mare, al treilea pe ţară, nimic despre… adevăratele probleme pe care Apa Serv le face nemţenilor. Dar, în virtutea dreptului la exprimare, vă prezentăm integral dreptul la replică al Apa Serv:

 

„Ca drept la replică faţă de declarațiile Prefectului Judeţului Neamţ, domnul George Lazăr, la Conferinţa de presă din data de 05 octombrie 2020, declaraţii preluate de mass media locală prin care acesta declara că ,”O să vă prezint şi forma scriptică, aşa cum Apaserv ne-a trimis spre informare faptul că urmează să oprească apa pentru zilele de 6 şi 7 octombrie  şi o să vedeţi şi o să aveţi o surpriză, că această notă, aşa cum a fost ea remisă către noi, este practic bătută la maşină. Şi o să v-o arăt fizic şi o să v-o punem la dispoziţie şi în format electronic. Zici că acolo lucrurile s-au oprit undeva în timp, dar nu în timpul anului 2020, ci cred că acum 20-30 de ani in urmă, în timpul anilor î89-î90”, pentru corecta informare a publicului, vă comunicăm:

 

Documentul prezentat de domnul prefect ca fiind remis de Compania Județeană Apa Serv S.A. nu este în formatul real, tehnoredactat cu mijloace electronice, realizat şi transmis în mediul on-line de compania noastră în data de 02.10.2020, respectiv 05.10.2020.

 

“Forma scriptică” prezentată de reprezentantul Guvernului în teritoriu ca fiind un document autentic, este în fapt un material prelucrat de terţe persoane, cu diverse adnotări şi nu coincide cu formatul în care anunţul a fost transmis pe e-mail către mijloacele de informare în masă şi către  autorităţile publice locale.

 

Reamintim că, în calitate de operator al serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare din județul Neamț, Compania Județeană APA SERV S.A. are în conformitate cu prevederile legale și ale Contractului de delegare a serviciilor și obligația de a proceda la remedierea avariilor pe rețelele publice de alimentare cu apă.

 

Compania Judeţeană APA SERV S.A. informează permanent autoritațile publice locale, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, mass media, despre intervențiile programate sau accidentale asupra infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare, lucru care poate fi constatat din analiza mijloacelor de informare în masă.

 

Întrucât documentul prezentat poartă sigla Apa Serv dar nu are formatul comunicat/transmis pe e-mail de compania noastră, considerăm declarațiile domnului prefect lipsite de profesionalism, tendenţioase, bazate pe informații nedocumentate şi defăimătoare, menite să afecteze negativ imaginea companiei.

 

Suntem neplăcut surprinşi de constatarea că se dorește inducerea în eroare, în mod voit, a opiniei publice cu privire la activităţile Companiei Judeţene APA SERV SA.

Vă mulțumim!

Director General Interimar

Bogdan Muşat”.

Nu-i aşa că, după ce aţi citit dreptul la replică, vi se pare apa mult mai ieftină şi nu vă mai supără desele întreruperi urmate de ore întregi în care la robinete curge apă ruginie pe care o plătiţi la preţ de bere?

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending