Publicitate

■ pacienţii internaţi în Spitalul Municipal Roman se plîng de faptul că în secţii nu curge apă caldă ■

Pacienţii nu beneficiază de apă caldă, de ani buni, în fiecare sezon rece, la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman din cauza faptului că centrala, aflată la o distanţă destul de mare de imobilul în care funcţionează unitatea, nu are capacitatea de a livra, concomitent, şi apă caldă, şi agent termic.

Apa caldă în sezonul rece se furnizează după un program, atunci cînd nu se livrează căldură. Pe timpul sezonului cald apa caldă s-a livrat de dimineaţă şi pînă la ora 22. Acum, în perioada iernii, centrala nu poate asigura şi căldură şi apă caldă în acelaşi timp“, a precizat Maria Andrici, managerul spitalului.

Directorul economic, Leonard Achiriloaei, a explicat cum stau lucrurile din punct de vedere tehnic: „În momentul în care se furnizează căldură, nu se putea pînă acum livra şi apă caldă la o temperatură de 38-40 de grade. În momentul în care se opreşte furnizarea agentului termic, se poate livra şi apa caldă la temperatura optimă. Cînd cazanele ajung la temperatura de livrare a agentului termic, scade capacitatea de a livra şi apa caldă la temperatura de care vă vorbeam. Începînd de anul trecut, din luna decembrie, specialiştii au indicat schimbarea a trei cazane. În perioada de care vorbim se lucrează la înlocuirea acestor cazane. Centrala este în fapt un lanţ de cazane termice. În momentul de faţă se preconizează legarea acestora într-un sistem de funcţionare optimizat şi electronic. În această perioadă înlocuim trei din cele patru cazane pe care le-am preluat de la primărie. Două sînt în curs de montare. După ce se va finaliza montarea tuturor cazanelor, ele vor fi integrate într-un circuit şi optimizate, fiind coordonate în acelaşi timp printr-o telecomandă“.

Întrebată de ce nu a soluţionat problema cazanelor în timpul verii, conducerea unităţii sanitare a spus că s-a făcut acest lucru, dar că între timp a mai cedat un cazan.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.