Contactează-ne

Prima pagină

Anul Nou vine cu vreme bună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după ce iarna s-a zburlit un pic, revin condiţii meteo bune ■ soarele apare de după nori şi aduce valori termice diurne pozitive ■ în cea mai rece noapte, după Bobotează, vor fi -5 grade ■

Vremea s-a zburlit un pic la final de an şi a adus ceva ninsori, mai consistente în zona Tîrgu Neamţ.

Cel mai rău a fost din cauza vîntului, iar pe 29 decembrie 2019 indicele de răcire în zona Roman a ajuns la -18 grade, în timp ce în reşedinţa de judeţ s-au resimţit -9 grade. În zorii zilei de 30 decembrie, meteorologii au măsurat numai 2 centimetri de nea la Piatra Neamţ, la Roman erau 4 centimetri, iar la Tîrgu Neamţ, 15 centimetri.

Cel mai mare strat de zăpadă era pe crestele montane, la Ceahlău – Toaca, 21 de centimetri. Meteorologii spun că vremea se calmează, reapare soarele şi cam în fiecare zi vor fi temperaturi pozitive, ce-i drept modeste.

Nopţile nu vor fi deosebit de reci şi abia spre Bobotează în zona noastră mercurul din termometre se opreşte la -5 grade. Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ultima zi a anului 2019 va fi cea mai caldă din întreg intervalul de prognoză şi pe fondul unui cer mai mult acoperit la amiază se vor înregistra 6 grade.

În noaptea dintre ani cerul se degajează şi cei care vor petrece Revelionul în stradă trebuie să ştie că vor fi -2 grade. Anul 2020 debutează cu vreme bună, reapare soarele, dar în cel mai cald moment al zilei nu vor fi mai mult de 2 grade, iar noaptea aduce cer degajat şi o minimă de -2 grade.

Cam la fel vor fi condiţiile şi joi, 2 ianuarie, senin, cel mult 2 grade ziua şi ceva mai rece peste noapte, pînă a -3 grade. Una din cele mai reci zile din 2020 va fi cea de vineri, 3 ianuarie, cînd soarele va străluci, dar nu prea aduce şi căldură, iar la amiază mercurul din termometre abia ajunge la 1 grad.

După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, cer degajat şi o minimă cantonată la -3 grade. Week-end- ul vine cu acelaşi registru meteo iar pe parcursul zilei de sîmbătă, 4 ianuarie 2020, este anunţat cer variabil cu soare şi temperaturi în creştere pînă la 3 grade.

Dacă specialiştii nu se înşeală, noaptea va fi pe modelul celei precedente, cer absolut senin şi cam -3 grade. Se mai răceşte puţin pe parcursul zilei de duminică, 5 ianuarie, cînd nu mai vedem soarele, vor fi nori care însă nu aduc şi precipitaţii. Valorile termice diurne nu mai trec de 1 grad, cu plus, iar peste noapte se vor înregistra -3 grade.

Săptămîna viitoare nu aduce prea multe noutăţi din punct de vedere meteo, iar luni, 6 ianuarie, va fi iarăşi senin, cu cel mult 2 grade în termometre. Noaptea va fi cea mai plăcută de la începutul anului şi minima se opreşte la 0 grade. Sărbătorile de iarnă se încheie pe 7 ianuarie, cu o zi senină, care aduce o maiximă de 3 grade şi cea mai rece noapte din acest sezon, -5 grade Celsius.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

La mulţi ani stimată eroină. RESPECT

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Numele ei este Anca Susan. Este asistentă la ATI la Spitalul Judeţean Neamţ. Şi astăzi este ziua ei. O sărbătoreşte în prima linie a războiului cu nemilosul virus. RESPECT.

E unul dintre eroii pe care avem datoria să nu-i uităm vreodată. La mulţi ani şi multă sănătate şi să vă dea Dumnezeu după inima mare pe care o aveţi. Deşi nu sunt cuvinte capabile să exprime recunoştinţa, am să mai spun doar câteva lucruri: şi-a lăsat acasă fetiţa, mama şi soţul şi, de când a început “războiul”, s-a mutat la spital. Când i se termină tura, rămâne în continuare ca voluntar.

Cele opt ore de odihnă le petrece singură într-o locuinţă pusă la dispoziţie de o rudă, pentru a nu-şi pune în pericol familia. Sunt doar câteva tuşe din imaginea unui adevărat erou făcute publice de o cunoştinţă care i-a urat şi ea “La mulţi ani” şi i-a mulţumit pentru sacrificiul pe care îl face din dragoste de oameni, din dragoste pentru cei aflaţi în suferinţă. RESPECT, iar dăruirea unor astfel de oameni ne dă încredere că vom trece peste această perioadă grea. La mulţi ani îţi spunem şi noi toţi şi să vă dea Dumnezeu putere.

 

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Încă o femeie din Neamţ, confirmată cu coronavirus şi suferind de diabet, a decedat

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vîrstă de 75 de ani, din Neamţ, confirmată cu coronavirus, a decedat pe 1 aprilie. Femeia fusese internată pe 28 martie, în secţia ATI a Spitalului Judeţean şi suferea de diabet zaharat. La nivel naţional, numărul deceselor a ajuns la 94.

“Deces 93

Femeie, 75 ani, din județul Neamț. În data de 28.03.2020 se internează în secția de ATI a  Spitalului Județean Piatra Neamț. În data de 28.03.2020 se emite suspiciunea de SARC-COV-2 și se recoltează un exudat cu rezultat pozitiv  pentru COVID-19 în  data de 30.03.2020. Antecedente patologice: Diabet zaharat. Data deces: 1.04.2020

Deces 94

Femeie, 84 ani, din județul Bacău. Pacienta se internează în Spitalul Județean Bacău în data de 27.03.2020 în secția de terapie intensivă.  Se recoltează exudate  în data de 27.03.2020 care este pozitiv pentru Covid-19, în aceeași zi.

Data deces 2.04.2020”, sursa Grupul de Comunicare Strategică.

Citește știrea

Eveniment

Drama unor şoferi din Neamţ: “Abandonaţi” de un angajator din Ungaria

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ 30 de şoferi români, care au lucrat la un mare transportator din Ungaria, au fost trimişi în România ■ trei dintre ei sînt din Neamţ şi s-au autoizolat într-o garsonieră din Cartierul Muncitoresc din Roman ■ prin intermediul ziarului Monitorul, europarlamentarul Sigfrid Mureşan a luat contact cu ei, pentru a le clarifica drepturile salariale ■

Urmare a situaţiei creată de pandemia de Coronavirus, un grup de 30 de şoferi care lucrau la o firmă de transport din Budapesta, Ungaria, au fost expediaţi, la sfîrşitul săptămînii trecute în România, fiind aduşi de un autocar pînă la Miercurea Ciuc.

De aici, fiecare a plecat spre zona în care are domiciliul cu ce au putut. La Roman au ajuns trei dintre şoferi, care au anunţat Direcţia de Sănătate şi Poliţia despre situaţia lor, doi dintre aceştia autoizolîndu-se într-o garsonieră a unui prieten, în strada Mihai Viteazu.

Cum situaţia financiară a acestora este incertă, fiind trimişi în concediu fără plată de firma la care lucrau cu acte în regulă , cei doi şoferi au apelat la redactorii Monitorul pentru a afla cum să procedeze pentru a primi suport financiar şi nu concediu fără plată pentru perioada pandemiei.

„Sîntem şoferi profesionişti şi lucrăm la o firmă multinaţională din Ungaria, cu acte în regulă. Conducerea firmei din Ungaria ne-a trimis acasă pe data de 26 martie, în concediu fără plată şi au spus că pînă la noi ordine, adică pînă se linişteşte treaba cu epidemia asta, să stăm acasă. Acum nu ştim nici noi ce să facem şi ce drepturi avem.

Vineri, 27 martie, am trecut graniţa, prin vama Borş, la Oradea. De acolo ne-a adus autocarul firmei pînă la Miercurea Ciuc şi fiecare din cei 30 de şoferi au plecat de acolo cu maşini mici, spre domiciliu. Încă de vineri am luat legătura telefonică cu Direcţia de Sănătate Neamţ şi ni s-a indicat să ne autoizolăm pentru două săptămîni. Existau două alternative: una ca fiecare să meargă la casa lui, situaţie în care familiile erau obligate, la rîndul lor să se autoizoleze şi o a doua să găsim o soluţie de a ne autoizola doar noi pentru a ne feri familiile.

Am ales această a doua varintă şi ne aflăm într-o garsonieră a unui prieten, în Cartierul Muncitoresc. Aici familiile vin şi ne aduc pînă la uşă mîncare, schimburi şi produse de igienă“, a declarat D.M. Redactorul Monitorul l-a contactat telefonic pe europarlamentarul Sigfrid Mureşan, punîndu-l în legătură cu conducătorii auto, pentru a le pune la dispoziţie datele necesare clarificării situaţiei lor.

Europarlamentarul ne-a declarat că se va informa despre drepturile acestor angajaţi, care au lucrat la firma din Ungaria şi va reveni cu o declaraţie privind situaţia acestora în zilele următoare. Iată că redactorii Monitorul sînt implicaţi activ în viaţa comunităţii, întinzînd o mînă de ajutor tuturor celor care, bulversaţi de situaţia creată de isteria generală legată de Coronavirus, nu ştiu cui să se adreseze pentru a rezolva, punctual, probleme personale sau de altă natură.

Citește știrea

Trending