Contactează-ne

Actualitate

Antrenorul Vulpiţelor e în conducerea FRF

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Adelin Tălmăcel face parte din Comisia Federaţiei Române de Fotbal pentru fotbalul feminin

Profesorul Adelin Tălmăcel, cel care gestionează, de cîteva sezoane, fotbalului feminin din Neamţ, ACS Vulpiţele Galbene, a prins o funcţie în cadrul Federaţie Române de Fotbal. La ultimele alegeri de la vîrful acestui for nu s-a ferit să declare că îl susţine pe fostul şi actualul şef, Răzvan Burleanu. În cadrul unor şedinţe organizate la final de iunie, membrii Comisiei federale conduse de Alin Cioban au dezbătut în grupuri de lucru propunerile de reforme şi soluţii pentru dezvoltarea acestui segment fotbalistic. Reprezentanţii fotbalului feminin au dezbătut oportunitatea şi etapele pentru elaborarea unui regulament propriu de organizare a activităţii, diferite propuneri pentru modificarea ROAF, subiectul criteriilor de licenţiere pentru cluburile nou înfiinţate şi cele existente. Totodată, aceştia au analizat diverse propuneri pentru îmbunătăţirea formatului Ligii de Tineret, a Cupei României şi a celorlalte competiţii. Un punct important l-a constituit analiza oportunităţii şi a condiţiilor de implementare pentru proiectul de asociere al cluburilor feminine cu cele masculine. La capitolul finanţare, avînd în vedere creşterea susţinerii acordată de FRF, s- au analizat modalităţile de împărţire ale acestei creşteri în raport cu condiţiile de organizare şi de performanţă ale cluburilor. O serie de obligativităţi au fost fixate pentru dezvoltarea fotbalului feminin pe termen mediu şi lung, precum şi în vederea creşterii nivelului calitativ al competiţiilor. Astfel, în privinţa categoriilor de vîrstă impuse per eşalon, s-a căzut de acord ca, din sezonul 2018/2019 să existe cel puţin două jucătoare U19 în teren pentru Liga 1, cel puţin 3 U18 pentru Liga 2 şi cel puţin 4 U18 pentru Liga 3. Totodată, din sezonul viitor, toate cluburile din cele trei eşaloane au obligaţia să aibă o echipă de tineret şi cea de a filma partidele. La nivelul staff-ului tehnic, pentru sezonul viitor devine obligatorie deţinerea licenţei B pentru Liga 1 (şi a licenţei A din sezonul 2019/2020), a licenţei B sau a prezenţei doritorului în cursurile aflate în desfăşurare ale acestei licenţe pentru Liga 2 şi a licenţei C pentru Liga 3 (licenţa B sau în curs de obţinere pentru sezonul 2020/2021). „Comisia s-a reunit în noua ei componenţă, avîndu-i ca reprezentanţi pe Alin Cioban (preşedinte), Fănel Văduva, Laszlo Bela, Niculina Radu, Marcel Popa, Ion Bărbăcioru, Adelin Tălmăcel şi Cătălin Cojocaru (membri), iar la dezbateri au participat şi Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare FRF, alături de reprezentanţi ai staff-urilor tehnice ale reprezentativelor“, a anunţat FRF.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending