Contactează-ne

Actualitate

An de referinţă pentru minifotbalul nemţean

Știe publicată cu

în data de

■ în 2018, formaţiile din Roman şi Piatra Neamţ au evoluat onorabil în întrecerile naţionale ■ pe 25 august, la Piatra Neamţ, trofeul Supercupa României va fi disputat de MAV Timişoara, campioana naţională şi Danco Pro Bucureşti, cîştigătoarea Cupei României ■

Minifotbalul a cunoscut o dezvoltare exponenţială, în ultimii ani, în judeţul Neamţ, prin implicarea unor oameni cu dragoste faţă de sportul cu balonul rotund pe teren redus şi, mai ales, al unor sponsori inimoşi. Au existat investiţii în infrastructură, au apărut baze moderne, atît la Piatra Neamţ, cît şi la Roman, capabile să găzduiască inclusiv întreceri la cel mai înalt nivel. „În al optulea an de activitate al asociaţiei nostre pot afirma cu certitudine că anul competiţional 2017-2018 a fost cel mai bun. Toate reprezentantele nemţene participante la turneele naţionale au contribuit la zestrea de puncte ce se va adăuga în clasamentul general al federaţiei. Surpriza plăcută a fost evoluţia echipei Festiv Bucium Roman care la începutul sezonului a decis să joace la Piatra Neamţ şi cu toate că a terminat sezonul competiţional pe locul V a reuşit cea mai mare performanţă obţinută de o echipă din această localitate, clasarea în careul de aşi la turneul regional de la Bistriţa Năsăud. Implicit prin acest rezultat Asociaţia de Minifotbal Neamţ (AMN) a fost prezentă în premieră la un campionat naţional, Alba Iulia, unde reprezentanta noastră a avut o evoluţie curajoasă, cu toate că a fost cea mai tînără competitoare. O altă evoluţie bună a avut-o echipa campioană, Danirom, care a ajuns în faza sferturilor de finală, unde din păcate a fost eliminată de catre reprezentanta gazdelor Raal Bistriţa“, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei de Minifotbal Neamţ. La turneul naţional de Cupa României care a avut loc la Sibiu au participat în premieră 96 de echipe, iar cîştigătoarea pe plan local a cupei, Fenix Play a reuşit cea mai bună clasare de pînă acum în această competiţie – faza optimilor de finală. Cealaltă formaţie care s-a calificat din faza grupelor a fost Grant Elite care a fost eliminată, însă, în prima fază eliminatorie. „După festivitatea de premiere de la final de iulie, unde am avut deosebita plăcere să-l avem pe reprezentantul Consiliului Judeţean Neamţ ca gazdă, domnul Octavian Bărbuleţ, am premiat laureatele celor două campionate locale din Piatra Neamţ şi am început pregătirea pentru cele două mari evenimente care vor avea loc la noi: Campionatul Naţional Old Boys şi Supercupa României. La campionatul de old boys şi-au anunţat prezenţa 20 de echipe şi credem că pentru echipa campioana naţională, Old Boys Piatra Neamţ va fi greu de a-şi păstra trofeul cucerit anul trecut. Supercupa României va avea ca participante echipele MAV Timişoara, campioana naţională şi Danco Pro Bucureşti, cîştigătoarea Cupei şi se va disputa pe 25 august tot la Piatra Neamţ“, a mai comunicat Asociaţia de Minifotbal Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Nou val de viroze

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ în Neamţ, peste 1000 de persoane au fost înregistrate cu infecţii respiratorii

Compartimentul de supraveghere epidemiologică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ a realizat sinteza principalelor infecţii respiratorii din ultima perioadă, constatînd că numărul infecţiilor respiratorii şi al virozelor este încă foarte ridicat. Astfel, la nivelul întregului judeţ s-au înregistrat un număr semnificativ de îmbolnăviri. „În Neamţ s-au înregistrat 1125 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 33 de internări. Pe grupe de vîrstă, la zero la un an au fost înregistrate 164 de cazuri, cu 15 internări. La grupa 2-4 ani au fost semnalate 235 de cazuri, cu doar trei internări. La grupa 5-14 ani au fost 361 de cazuri, cu 3 internări. La grupa 15-49 de ani – 193 de cazuri, cu 3 internări. La grupa de vîrstă 50-64 de ani au fost 88 de cazuri, cu 5 internări şi peste 65 de ani – 85 de cazuri, cu 5 internări. În ceea ce priveşte pneumopatiile, au fost înregistrate 40 de cazuri, din care a fost nevoie ca 5 pacienţi să fie internaţi“, a precizat dr.Elena Muceleniţa, de la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică al DSP Neamţ. Specialiştii spun că valul de infecţii şi viroze este cauzat de diferenţele de temperatură şi de vremea ploioasă din a doua parte a lunii mai. Pentru evitarea îmbolnăvirilor, medicii epidemiologi recomandă respectarea, cu stricteţe, a regulilor igienico-sanitare, atît a celor individuale, cît şi în colectivităţi, unde aerisirea încăperilor trebuie să se facă cu mare rigurozitate. Trebuie să fie evitate aglomeraţiile. Medicii recomandă şi o alimentaţie bogată în vitamine provenite din fructe şi legume, o îmbrăcăminte adecvată perioadei respective din zi şi evitarea automedicaţiei. În situaţia în care cineva se îmbolnăveşte, trebuie să se prezinte imediat la medicul de familie care-i va recomanda medicaţia adecvată diagnosticului.

Citește știrea

Actualitate

Elevi de elită la olimpiada de Tehnologia Informaţiei

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ singurii elevi din mediul rural premiaţi la Olimpiada Naţională provin de la Liceul „Mihail Sadoveanu“ Borca

Liceeni ai Neamţului, prezenţi la faza naţională a olimpiadei şcolare Tehnologia Informaţiei s-au întors de la Arad cu fruntea sus. Ei au cucerit premii, încununate cu medalii, respectiv una de aur, prin elevul Laurenţiu Craiu, clasa a XI-a, de la Liceul Ştefan cel Mare Tîrgu Neamţ, două de argint, prin elevii Robert Florin Apăvăloaiei, Georgian Gherasim, clasa a XII-a, de la Liceul Mihail Sadoveanu Borca şi una de bronz, prin Vlad Hociung, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional Roman Vodă. Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei s-a desfăşurat la Arad, în perioada 16-18 mai, la ea participînd 325 de elevi de la colegii şi licee renumite din toată ţara. „Singurii elevi proveniţi de la un liceu din mediul rural, mai exact de la Liceul Mihail Sadoveanu Borca, coordonaţi de profesor Chirilă Liliana s-au numărat printre premianţi. Este vorba despre doi elevi din clasa a XII-a, profil matematică-informatică, Apăvăloaiei Robert Florin care a obţinut medalie de argint la secţiunea TIC şi Gherasim Georgian, care a obţinut medalie de argint la secţiunea programare C=. Judeţul Neamţ s-a făcut remarcat la această olimpiadă nu doar prin obţinerea celor două medalii de argint, ci şi prin obţinerea unei medalii de aur, de către elevul Creţu Laurenţiu, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare Târgu Neamţ, precum şi a unei medalii de bronz, de către elevul Hociung Vlad, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional Roman-Vodă. Rezultatele frumoase s-au datorat seriozităţii cu care s-au pregătit, dar şi responsabilităţii cu care profesorii s-au ocupat de pregătirea lor. Felicităm elevii, părinţii şi profesorii pentru obţinerea acestor rezultate remarcabile şi le urăm mult succes în continuare!“, a declarat profesoara Liliana Chirilă, dascăliţa care s-a ocupat de instruirea elevilor din Borca.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Nu scăpăm de furtuni

Știe publicată cu

în data de

Deşi ne-am fi aşteptat ca aria precipitaţiilor să se mai reducă şi să ieşim din seria de avertismente de vreme rea, meteorologii au emis o nouă informare de furtuni şi vijelii. Este vizat întreg teritoriul ţării de miercuri, 22 mai, de la prînz şi pînă joi, 23 mai, la ora 22. În intervalul meţionat ne putem aştepta la cantităţi de apă însemnate din punct de vedere cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică Carpaţilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vîntului ce pot lua aspect de vijelei şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 de l/mp şi pe arii restrînse 35 – 40 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor ANM va actualize avertizările de vreme severă imediată. Joi, chiar dacă sînt anunţate furtuni nu va fi rece pentru că la amiază sînt aşteptate valori termice de 22 de grade. Nu scăpăm de ploi nici pe parcursul zilei de vineri cînd sînt aşteptate averse în special după amiază. Se mai pierd ceva grade, iar maxima zilei nu mai trece de pragul de 20 grade. Noaptea va fi senină, cu o minimă cantonată la 13 grade. Aceleaşi condiţii meteo sînt valabile cel puţin pînă la finele lunii mai, cu ploi în aversă mai ales după amiază. Dacă prognoza se adevereşte, se face ceva mai cald săptămîna viitoare cînd valorile termice saltă la 23 de grade apoi vor creşte pînă la 25 de grade.

Citește știrea

Trending