Contactează-ne

Actualitate

Amenzi mai mari pentru nesimţire

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ edilii au repartizat perimetrul urban, spre monitorizare, tuturor directorilor din primărie ■ consilierii locali au fost chemaţi să majoreze cuantumul amenzilor la sume usturătoare ■

După ce Monitorul şi postul de televiziune CNS au arătat şi faţa hîdă a Romanului, potopit de mizerie şi gunoaie şi după ce în cîteva conferinţe de presă primarul Lucian Micu era de părere că nu trebuie amendate asociaţiile de proprietari, pentru că aceste sancţiuni se vor răsfrînge asupra tuturor romaşcanilor, iată că edilul şef şi-a revizuit punctul de vedere. El a ajuns la concluzia că ceva trebuie făcut pentru stoparea „fenomenului“ generalizat. În acest sens, o primă măsură anunţată în conferinţa de presă de marţi, 26 martie, a fost cea legată de împărţirea perimentrului urban în tot atîtea zone cîţi directori de servicii are primăria, pentru ca ei să supravegheze modul în care aceste zone vor fi igienizate. În plus, primarul a decis că nu se pot obţine rezultate decît prin aplicarea unor amenzi usturătoare, aşa încît, în şedinţa Consiliului Local de miercuri, 27 februarie, consilerii locali au fost chemaţi să aprobe cuantumul noilor amenzi ce urmează a fi aplicate pentru cei care nu păstrează curăţenia în oraş. „Am cerut Poliţiei Locale să monitorizeze toate aceste zone, iar cei prinşi să fie amendaţi. Amenda este acum de 250 lei, iar din martie va fi între 500, la persoane fizice şi 1000 lei, la persoane juridice. Odată cu încălzirea vremii au apărut deja unele persoane care, fie prin parcuri sau pe băncile de pe domeniul public, aruncă pe jos cojile de seminţe, ambalajele sau mucurile de ţigară. La fel se va proceda şi cu stăpînii de cîini de companie care nu au înţeles că este de datoria lor să strîngă dejecţiile lăsate de animale. Am organizat la nivelul primăriei mai multe echipe care să monitorizeze modul în care se efectuează salubritatea în municipiu. Mai fac un apel şi la dumneavoastră să încercăm cu toţii să menţinem curăţenia şi să îi taxăm pe cei care nu pot dovedi că au cei şapte ani de acasă. Sînt adeptul corectării problemelor cu vorbă bună, dar dacă aceasta nu dă rezultate, atunci vom merge pe sancţionarea cu amendă a tuturor celor care murdăresc oraşul nostru“, a precizat primarul Lucian Micu.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Ana

    28 februarie 2019 at 11:28 AM

    Despre fața hâdă a orașului turistic Piatra Neamț, pe când?
    Dacă doriți, vă ajut cu poze.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cine dezertează, unde se ascunde?! Virusul nu ia prizonieri

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Comentariu scurt pornit de la faptul că aflu din ce în ce mai multe informaţii legate de demisiile date de angajaţi din sistemul de Sănătate. Pentru ei am o singură întrebare: unde vă ascundeţi şi, dacă veţi avea nevoie de îngrijiri medicale, nu neapărat din cauza coronavirusului, cine credeţi că vi le va oferi?

Toţi colegii dumneavoastră sunt la fel de expuşi, la fel de speriaţi şi la fel de neechipaţi şi ar putea şi ei să decidă să plece. Însă nu o fac şi pentru acest lucru le mulţumesc. Pe cei care pleacă i-aş ruga să înţeleagă că virusul acesta nu ia prizonieri, deci nu avem de ce să ne predăm. Ori îl invingi, ori te învinge. Nu e loc de capitulare.

P.S.: În astfel de momente grele se cern caractere. Înţeleg, am sprijinit şi voi sprijini demersurile cadrelor medicale când au protestat că nu li se dau suficiente echipamente de protecţie.

Evident că sunt vinovaţi politicienii care şi-au bătut joc de Sănătate, iar unii dintre ei încă îşi mai bat joc şi în plină epidemie. Dar acesta nu e motiv să dezertăm.

Ne răfuim cu ei după ce trece nenorocirea şi veţi reuşi să salvaţi cît mai mulţi dintre părinţii şi bunicii noştri. Iar asta înseamnă să staţi în spitale şi să luptaţi pentru noi. Pentru toţi.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: DOSAR PENAL – Salvatori de la ISU, în pericol din cauza unei inconştiente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o femeie care a omis să dea informaţii despre un posibil contact cu o persoană infectată este cercetată penal ■ echipajul de la ISU a intrat în izolare ■

O femeie care a omis să dea cadrelor medicale informaţii cu privire la posibilitatea să fi intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid 19 este cercetată penal. În inconştienţa ei, a pus în pericol un echipaj de la ISU, salvatorii fiind în acest moment în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

“La data de 31.03.2020 la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii. Obiectul sesizării se referă la faptul că, în data de 25 martie, un echipaj de prim-ajutor din cadrul IJSU «Petrodava», format din trei subofiţeri, în urma unui apel la 112, s-a prezentat la o adresă din municipiul Piatra Neamţ, ocazie cu care pacienta , transportată ulterior la Spitalul Judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, a omis să divulge cadrelor medicale informaţii esenţiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Parchetului Piatra Neamţ.

Ceea ce nu înţeleg astfel de inconştienţi este că, dacă îi trimit pe salvatori în izolare la domiciliu sau în carantină, nu va mai avea cine să intervină în caz de incendii sau accidente. La fel cum nu înţeleg cei din sistemul de sănătate care dezertează în aceste momente, că, dacă vor ajunge să necesite chiar ei îngrijiri medicale, nu va avea cine să le ofere aceste servicii.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Naţional: Coronavirus – încă trei decese. Nunmărul total a ajuns la 72

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate oficial pe 31 martie. Numărul total al deceselor la nivel naţional a ajuns la 72.

Deces 70

Femeie, 60 ani, judeţul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 31.03.2020.

Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Deces 71

Femeie, 53 ani, judeţul Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19,  motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

Deces 72

Barbat, 65 ani, judeţul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020. Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA.

Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Citește știrea

Trending