Contactează-ne

Eveniment

Ambulanţa Neamţ – Sfîrşit de săptămînă plin de tragedii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte de un sfîrşit de săptămînă plin de tragedii. Nu au lipsit persoanele înjunghiate, dar şi numeroase situaţii în care pacienţii au fost găsiţi în stop-cardio—respirator. Seria neagră a început încă de vineri, 1 martie. Un bărbat de 50 de ani a fost transportat la Spitalul Roman în comă de gradul IV, după ce a căzut de la înălţime. Ulterior a fost transferat la o clinică din Iaşi. Tot vineri, angajaţii SAJ au fost solicitaţi pentru o intervenţie în Piatra Neamţ: “pacientă sex feminin, 75 ani, diagnostic: SCR cu manevre de resuscitare cardio-pulmonare în curs; la locul solicitării s-a prezentat un echipaj cu asistent medical, ulterior s-a predat pacienta unui echipaj cu medic care a transportat-o la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”. Cîteva ore mai tîrziu a fost înregistrată o solicitare tot pentru un pacient cu stop cardio-respirator. De data aceasta a fost vorba despre un bărbat de 44 de ani, din Agapia. Acesta nu a răspuns, din păcate la manevrele de resuscitare. Ziua de sîmbătă, 2 martie, a început cu un caz similar, la Piatra Neamţ: “pacient sex masculin, 70 ani, diagnostic: SCR în curs de resuscitare cardio-pulmonară, preluat de un echipaj cu medic şi predat la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ. Au urmat două solicitări pentru doi pacienţi care prezentau plăgi tăiate, una dintre victime decedînd. Angajaţii SAJ au fost solicitaţi la Tîrgu Neamţ, acolo unde un bărbat de 50 de ani a fost găsit decedat de salvatori. El prezenta o plagă tăiată jugulara dreaptă. Un tînăr de 20 de ani, din Vînători Neamţ, a fost, de asemenea, transportat la spital avînd diagnosticul plagă înjunghiată loja renală stîngă prin agresiune. Ziua de sîmbătă s-a încheiat cu o solicitare pentru preluarea unei victime rezultate în urma unui accident rutier: “accident rutier cu o victimă sex masculin, 17 ani, diagnostic: policontuzionat prin accident rutier, traumatism toracic, în observaţie fracturi costale, preluat de un echipaj cu medic şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Minoră fugară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii caută o minoră, de 15 ani, care a plecat de la domiciliu din data de 10 iulie, orele 13:00 şi nu a mai revenit. Pentru că anchetatorii nu au dat de urma ei, cer ajutorul populaţiei, de menţionat fiind faptul că adolescenta nu este la primul derapaj de acest fel.

Este vorba despre Ciubotaru Elena Nicoleta. Fata are o înălţime de circa 1,65 m, greutate de aproximativ 60 de kilograme, păr roşcat şi ochi căprui. La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu un maiou de culoare albă, pantaloni tip jeans albi, fiind încălţată cu adidaşi de aceeaşi culoare. Orice persoană care poate oferi informaţii e rugată să apeleze 112 ori să anunţe Poliţia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Fiu violent cu propria mamă. A fost reţinut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violenţa în familie a escaladat în ultima perioadă de timp, la finalul săptămînii trecute avînd loc două astfel de infracţiuni. Primul dintre incidente a avut loc pe 12 iulie, la Săvineşti, o localnică de 52 de ani reclamînd faptul că fiul a distrus mai multe bunuri din locuinţă.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un localnic de 23 de ani, a ameninţat-o cu moartea pe mămă şi că-i dă foc la casă, după care ar fi distrus mai multe bunuri din imobil. Acesta ar fi lovit-o cu pumnii şi cu palmele în zona capului după care a prins-o de păr şi ar fi tîrît-o prin locuinţă.

„Existînd o stare de temere şi un risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu“, anunţă Poliţia Neamţ.

Tînărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi distrugere şi urma să fie prezentat la Parchetului Piatra Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

O altă faptă de violenţă în familie a avut loc pe 11 iulie, la Pipirig. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 53 de ani, din Pipirig ar fi lovit-o pe soţia sa, de 51 de ani, cu un scaun în zona capului şi a antebraţului drept. Victima a suferit leziuni pentru care a fost preluată şi transportată la spital.

Soţul violent a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 12 iulie, a fost eliberat după ce procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Misiuni de combatere a braconajului piscicol

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ autorităţile au descins în Bicaz şi comunele limitrofe în două zile consecutive ■ au fost aplicate amenzi, dar au fost confiscate şi plase ■ s-a urmărit şi distanţarea socială ■

Mai multe instituţii cu atribuţii de control au descins în Bicaz şi comunele limitrofe, la finele săptămînii trecute, în cadrul unei acţiuni care a durat două zile şi avut drept scop combaterea braconajului piscicol.

Primele verificări au avut loc pe 10 iulie 2020 cînd poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Rutier Neamţ, însoţiţi de jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ au urmărit combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

„În cadrul acţiunii au fost constatate 28 de sancţiuni contravenţionale dintre care 8 aplicate în baza O.U.G. nr. 23/2008, una conform Legii nr. 12/1990, 4 conform H.G. nr. 301/2012 şi 15 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la regimul rutier. Valoarea totală a acestora a depăşit 17.000 de lei. Totodată a fost dispusă măsura confiscării sumei de 250 de lei“, anunţă Poliţia Neamţ.

O altă acţiune a avut loc pe 11 iulie, cînd alături de poliţişti au fost jandarmi, pompieri, Protecţia Consumatorului sau lucrători de la I.S.C.T.R., urmărindu-se respectarea normelor legale pentru prevenirea răspîndirii virusului SARS-Cov-2, precum şi combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, pe raza oraşului Bicaz şi a comunelor arondate.

Au fost aplicate 87 de sancţiuni din care 17 conform O.U.G. nr. 23/2008, 50 conform O.U.G. 195/2002, 3 conform Legii nr. 12/1990, 2 conform Legii nr. 55/2020 şi 15 la alte acte normative. Pe linie rutieră, au fost reţinute 6 permise. Valoarea totala a sancţiunilor a fost de peste 56.000 de lei. Astfel de activităţi, vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește știrea

Trending