Contactează-ne

Actualitate

Amantlîc terminat pe patul de spital

Știe publicată cu

în data de

■ abia sosit din Italia, un nemţean a răspuns avansurilor unei femei ■ i s-a aplicat o corecţie care l-a băgat în spital ■ victima susţine că a fost deposedată de mai multe bunuri de valoare ■ ambii protagonişti sînt căsătoriţi ■

Abia întors de cîteva zile să-şi petreacă acasă concediul, în România, Mihai D, de 33 de ani, dintr-o comună de lîngă Roman, care lucrează ca patiser în Italia, a ajuns pe patul de spital căsăpit în bătaie de vreo opt indivizi din familia Andreei P, din aceeaşi localitate. Cu aceasta din urmă, nemţeanul acceptase să se întîlnească, în urma avansurilor pe care, după declaraţiile sale, femeia i le făcuse. Telenovela s-a sfîrşit urît, cît se poate de urît, tînărul ajungînd pe patul de spital cu piramida nazală ruptă, bătut măr şi deposedat, după spusele sale, de bunurile pe care le avea. El a povestit reporterului Monitorul ce i s-a întîmplat. Vineri dimineaţă (29 iunie – n. r. ) am răspuns invitaţiei unei femei. Am plecat de acasă şi cînd am ajuns la locul întîlnirii au ieşit fraţii ei, taică- său şi alţi cîţiva prieteni de-ai lor. S-au năpustit asupra mea cu topoare, cu furci, cu pumnii şi picioarele să-mi ceară socoteală de ce mă întîlnesc cu ea, că e femeie măritată. Am ţipat după ajutor, am vrut să fug, dar nu m-au lăsat să fac acest lucru. Îi voi da în judecată. Eu sînt bărbat, cum să nu fi acceptat dacă ea m-a tot chemat? Mă suna în fiecare zi la tel şi-mi propunea să ne întîlnim. După ce am ajuns acasă, ai mei au sunat la Ambulanţă şi am fost dus la Spitalul Roman, unde mă vedeţi în ce hal am ajuns. Ştiu că a venit Poliţia la solicitarea cadrelor medicale pentru a lua relaţii despre starea mea de sănătate. Am fost şi jefuit. Mi-au luat 350 lei, 850 de euro, un lănţiţor de aur şi telul mobil. Ce mă surprinde e faptul că în ciuda ţipetelor mele, nimeni nu mi-a sărit în ajutor“, ne-a mărturist Mihai. D. Acesta recunoaşte că atît el, cît şi femeia, despre care susţine că l-a ademenit, sînt căsătoriţi şi au mai mulţi copii. Ioana Onu, directorul medical al Sptalului Municipal de Urgenţă Roman, ne-a declarat: „Din discuţiile cu personalul de la Secţia de chirurgie unde a fost internat bolnavul, am înţeles că pacientul este în stare stabilă şi este monitorizat, pentru că are un epistaxis în regiunea nazală. Rămîne la Secţia chirurgie pentru a putea fi supravegheat, în vederea evitării eventualelor complicaţii. Aceasta mai spune că pacientul face parte din categoria celor de la care trebuie recuperate cheltuielile de spitalizare. Acest lucru se face în conformitate cu legislaţia în vigoare, lucru extrem de greu de realizat, ţinînd cont de procedurile greoaie de executare. De asemenea, directorul unităţii declară că Poliţia s-a interesat de caz pentru a demara cercetările specifice în asemenea situaţii.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Reţinut pentru că şi-a dat foc la casă

Știe publicată cu

în data de

■ în urma grozăviei, patru persoane au suferit atac de panică, iar una a fost spitalizată ■ piromanul ar putea fi arestat ■

Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au suferit atac de panică din cauza unui incendiu pus de o mînă criminală la o locuinţă particulară din Tupilaţi. Evenimentul nedorit a avut loc pe 23 aprilie şi s-a cerut ajutor prin numărul unic de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 17.43. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Ajunse la faţa locului, forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta generalizat la acoperişul unei case de locuit, precum şi în interiorul locuinţei. În urma incendiului au ars bunuri din locuinţă şi acoperişul casei şi s-au degradat pereţii pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. „La locul evenimentului patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, prezentînd atac de panică. Li s-a acordat primul ajutor medical calificat de către echipajul SMURD. O femeie a fost transportată la spital de către echipajul SMURD, celelalte victime refuzînd transportul la spital“, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de un accident, ci dimpotrivă, focul a plecat de la o mînă criminală, sau tehnic spus „folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“. Autor a fost chiar proprietarul în vîrstă de 49 de ani, care anterior se certase cu familia şi ameninţase că va incendia locuinţa. El fusese reclamat de fiica de 28 de ani, fiind prins în flagrant de poliţişti. În urma audierilor acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi ameninţare. Bărbatul urma a fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Rămîne de văzut dacă suspectul va fi privat de libertate sau dacă va fi aplicată o măsură preventivă mai blîndă. Poate control judiciar, pentru că arestul la domiciliu ar fi cam impropriu, deoarece casa nu prea mai este „capabilă“ să asigure condiţii de locuire din cauza incendiului. Un at incendiu provocat de o mînă criminală a avut loc sîmbătă, 20 aprilie, în jurul orei 22, la un stog de fîn din localitatea Chilii, comuna Valea Ursului. Au intervenit militarii de la Detaşamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi serviciul voluntar al comunei Oniceni cu autospeciala din dotare. Au ars circa şapte tone de fîn din cauza „folosirii intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Mort în casă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni au fost solicitaţi marţi, 23 aprilie, în jurul orei 14.48, să intre în casa unui romaşcan care nu răspundea la uşă. S- au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospeciala de intervenţie şi lucru la înălţimi, precum şi o ambulanţă SMUDR. Echipajele au pătruns în apartament pe o fereastră şi din păcate proprietarul a fost găsit decedat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Buget sărac, speranţa în fondurile europene

Știe publicată cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 24 aprilie, că bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă şi de creditele din perioada 2005-2007, dar şi-a exprimat încrederea că vor fi găsite soluţii pentru ca aceste aspecte să nu îi afecteze pe pietreni. Una dintre soluţii, fondurile europene, în acest sens reamintind că pînă la 31 martie au fost depuse proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro. “Săptămîna aceasta, luni, 22 aprilie, a fost aprobat bugetul Municipiului Piatra Neamţ pentru anul 2019. Şi în acest an bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă localităţilor din întreaga ţară, prin alocarea unor sume insuficiente ţinînd cont că s-au transferat şi cheltuieli suplimentare către autorităţile locale. Bugetul municipiului Piatra Neamţ este totodată afectat şi de creditele mari contractate de municipalitatea pietreană în perioada 2005-2007. Rolul meu ca primar este să găsesc soluţii pentru ca pietrenii să nu simtă constrîngerile bugetare locale. Oraşul, chiar şi în aceste condiţii trebuie să funcţioneze şi să se dezvolte, trebuie întreţinut corespunzător, calitatea serviciilor publice trebuie să crească iar problemele comunităţii trebuie rezolvate. Una dintre soluţiile pentru dezvoltarea localităţii este atragerea de fonduri, în principal europene. În acest sens au fost realizate şi depuse pentru finanţare europeană pînă la 31 martie proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro, care vor moderniza şi dezvolta într-un ritm accelerat oraşul Piatra Neamţ în următorii trei ani. Voi prezenta în fiecare lună situaţia proiectelor depuse şi stadiul proiectelor finanţate din bani europeni de care va beneficia municipiul Piatra Neamţ în următoarea perioadă”, a declarat Dragoş Chitic. Acesta a folosit prilejul conferinţei de presă şi pentru a transmite pietrenilor un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale: “Bucuria Învierii Domnului să vă pătrundă în suflet, să vă lumineze calea în viaţă şi să vă umple inimile de bucurie! Vă doresc un Paşte Fericit alături de cei dragi!”.

Citește știrea

Trending