Contactează-ne

Actualitate

Aleşii de sub Cetate au fost convocaţi în şedinţă de îndată

Știe publicată cu

în data de

■ pe ordinea de zi a întrunirii de ieri au fost patru proiecte de hotărîre ■ se vrea obţinerea unei finanţări pentru proiectul Îmbunătăţirea serviciilor sociale, educaţionale, culturale şi recreative din oraşul Tîrgu Neamţ ■

Consilierii tîrgnemţeni au fost convocaţi, ieri, în şedinţă de îndată, avînd de discutat pe marginea a patru proiecte menţionate pe ordinea de zi a întrunirii. Primul s-a referit la aprobarea proiectului intitulat Îmbunătăţirea serviciilor sociale, educaţionale, culturale şi recreative din oraşul Tîrgu Neamţ, Acesta urmează a fi înaintat pentru obţinerea unei finanţări în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, care are drept obiectiv specific îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România. A fost nevoie de acordul consilierilor tîrgnemţeni şi pentru indicatorii şi documentaţia tehnico-economică din cadrul proiectului care urmăreşte realizarea unor investiţii în oraşul de sub Cetatea Neamţ. Astfel, se intenţionează modernizarea corpului C2 al Grădiniţei nr. 1 şi a corpului C1 al Colegiului Naţional Ştefan cel Mare prin reabilitare şi achiziţionarea unor dotări moderne, plus reabilitarea în întregime a terenului de sport al unităţii de învăţămînt liceale şi înzestrarea acestuia cu o instalaţie de nocturnă. Tot prin acelaşi proiect s-ar intenţiona şi modernizarea parcurilor Unirea, Grădina Publică, Cetate şi a spaţiilor verzi din faţa fostului cinematograf Ozana. „Obiectivul general al proiectului care urmăreşte realizarea unor investiţii în Tîrgu Neamţ este de a contribui la coagularea comunităţii locale prin îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi sporirea incluziunii sociale pentru grupurile defavorizate şi diminuarea sărăciei facilitate de accesul nediscriminatoriu a 20.250 de beneficiari pe an, la serviciile cultural-recreative ale parcurilor Grădina Publică, Unirea, Cinematograf Ozana, Cetate, prin modernizarea acestora“, se precizează în documentaţia aferentă proiectului de hotărîre aflat în mapele consilierilor la întrunirea de ieri. La punctul al doilea al şedinţei a fost vorba despre deblocarea unor posturi la Spitalul Orăşenesc Sfîntul Dimitrie Tîrgu Neamţ, iar celelalte subiecte de pe ordinea de zi s-au referit la rectificarea bugetului local al oraşului şi a listei de investiţii pentru anul 2018 şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Tîrgu Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Actualitate

România a ratat obiectivul la europenele de canotaj

Știe publicată cu

în data de

■ la competiţia rezervată juniorilor de la Essen, România s-a întors fără medalie, ceea ce reprezintă un eşec ■ în proba de 4 rame pentru tricolore a evoluat Laura Pal, sportiva nr. 1 a judeţului Neamţ în 2018 ■

România a fost reprezentată în perioada 17-19 mai în Germania, la Essen, de lotul tricolor deplasat pentru participarea la Campionatul European de Canotaj pentru juniori. Echipa naţională, din care a făcut parte şi sportiva nemţeană Laura Pal, avea ca obiectiv cîştigarea a două sau trei medalii la aceasta întrecere, fapt nerealizat. De aceea, Federaţia Română de Canotaj urmează să analizeze într-o şedinţă prestaţia echipajelor româneşti şi de ce s-a ajuns la asemenea rezultat. „România s-a întors de la această ediţie a europenelor fără medalie cîştigată, ceea ce reprezintă un eşec. Este per total un rezultat foarte, foarte slab. Va fi o şedinţă la federaţie şi vom vedea cauzele acestei nereuşite şi modul cum putem repara situaţia. Laura Pal ramîne în pregătire cu lotul şi va munci pentru a ajunge la mondialele din acest an rezervate juniorilor, din luna august, din Japonia“, a declarat Valentin Gavril, director CS Ceahlăul Piatra Neamţ, grupare sportivă pe care Laura o reprezintă în competiţiile intercluburi alături de LPS Piatra Neamţ. Sportiva numărul 1 a judeţului Neamţ în 2018 şi colegele sale din barca de 4 rame, Gabriela Paraschiv, Liliana Balauca şi Alexandra Ungureanu, nu au reuşit în competiţia continentală decît o clasare pe locul 5 în finala probei. Timpul lor a fost de 6 minute, 54 de secunde, şi 64 sutimi, în timp ce învingătoarea, Germania, a încheiat proba de 2000 de metri cu timpul de 6 minute, 45 secunde şi 45 sutimi. Italiencele au cîştigat argintul cu un timp mai slab ca al campioanelor europene cu aproape două secunde, în timp ce danezele au luat bronz cu 6 minute, 48 secunde şi 21 sutimi. Cu un timp mai bun ca al României cu ceva mai bine de doua secunde Turcia a terminat pe 4. În finală a mai concurat şi echipajul Poloniei. „Încep prin a spune că sînt mîndră de mine şi de echipa mea! Nu sînt dezamăgită de acest concurs, ba mai mult sînt încurajată să devin mai bună şi să- mi doresc mai mult. Aşa că las în urmă ce a fost şi privesc înainte“, a declarat Laura Pal după finala de la Essen. Nici rezultatele băieţilor nu au fost mai bune, barca tricoloră de 4 rame ocupînd locul 11, iar cea de opt plus unu, locul 8.

Citește știrea

Trending