Contactează-ne

Politica

Alegerile europarlamentare din 26 mai au fost fraudate cu iniţiativa lui Klaus Iohannis

Știre publicată în urmă cu

în data de

A devenit notoriu faptul că alegerile europarlamentare din 26 mai au fost fraudate în ce priveşte nerespectarea unor proceduri de desfăşurare a procesului electoral. Despre amploarea acestor fraude urmează să se pronunţe, atât instanţele de judecată sesizate, cât şi Comisia parlamentară de anchetă a neregulilor înregistrate cu ocazia votului pentru Referendum şi pentru alegerile europarlamentare. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pentru 26 mai, preşedintele tuturor românilor a impus ca, simultan cu alegerile europarlamentare, să se desfăşoare şi aşa zisul Referendum pentru justiţie. Impunerea la acea dată a referendumului a şocat, din cel puţin trei puncte de vedere. În primul rând, pentru că exista recomandarea organismelor europene ca alegerile europarlamentare să nu fie viciate de existenţa simultană a altor evenimente, precum un referendum. În al doilea rând, pentru că acest referendum a fost proiectat de Klaus Iohannis să aibă loc doar cu 29 de zile înainte, fiind astfel limitate substanţial şansele unei eficiente organizări privind desfăşurarea. Aceasta a fost una din cauzele aglomerărilor de la unele secţii de votare, în special din străinătate. În al treilea rând, pentru că intenţia declarată a lui Klaus Iohannis a fost ca temele referendumului să testeze şi să potenteze reacţia anti-PSD a electoratului, chemat la urne să decidă ce şansă acordă partidelor în alegerile europarlamentare, desfăşurate simultan cu referendumul. Explicând rostul referendumului, Klaus Iohannis a declarat public românilor că „votând pentru referendum, votează împotriva PSD“. Această declaraţie a incitat la fraudă. Toate temele referendumului au fost justificate public de Klaus Iohannis, atunci când a dat semne că le-a înţeles sensul, că vrea să afle astfel cine este cu el şi cine cu PSD. Joi, 18 iulie, Curtea Constituţională a decis în unanimitate că una din temele referendumului, formulată de Klaus Iohannis, a fost neconstituţională.

Tema privind interdicţia graţierii şi amnistiei faptelor de corupţie pusă în dezbaterea referendumului a fost NECONSTITUţIONALĂ!

Decizia Curţii Constituţionale demască întreaga maşinaţiune a manipulării electoratului, prin intermediul unui referendum cu teme extrem de populiste, dar neconstituţionale, pentru a scoate din joc un partid advers. Klaus Iohannis şi-a atins scopul, indiferent cât de neconstituţionale au fost mijloacele. Nu poate fi susţinută teza că preşedintele Klaus Iohannis habar nu avea că temele referendumului erau neconstituţionale. Interesul lui a fost să îndepărteze cât mai mult PSD-ul de pârghiile puterii şi implicit de scaunul Cotroceniului, pe care şi l-a rezervat. Interesul lui Klaus Iohannis nu a fost să exceleze în garantarea respectării Constituţiei. Dacă formal au existat disfuncţionalităţi în procesul de votare, pentru alegeri şi referendum, care au viciat în oarecare măsură rezultatele votului pentru alegeri, acum, după decizia Curţii Constituţionale, rezultă cu certitudine că aceste rezultate au fost serios afectate, de tema neconstituţională a referendumului. În orice ţară, cu sănătoase principii democratice, această decizie a Curţii Constituţionale ar declanşa procedurile de anulare a rezultatelor referendumului şi a alegerilor europarlamentare, rezultate viciate din start. Este falsă aserţiunea că referendumul este mai mult decât o consultare a populaţiei şi că această consultare are putere de decizie. Rezultatele alegerilor europarlamentare au surprins pe toată lumea, inclusiv pe marii câştigători ai scrutinului. Surpriza a fost însă programată de Klaus Iohannis. Surprinderea generală, inexplicabilă atunci, pe 26 mai, este clarificată acum de către Curtea Constituţională. După anunţarea deciziei Curţii Constituţionale au apărut reacţii publice diverse. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a cerut demisia lui Klaus Iohannis, pentru că prin referendum a afectat grav rezultatul alegerilor în scopul dorit de acesta, atentând asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Ludovic Orban, preşedintele PNL, cu pretenţii de a fi prim-ministrul României, s-a declarat neplăcut surprins de decizia Curţii Constituţionale care, cu nici o lună în urmă, validase Referendumul. Penibilul acestei declaraţii devoalează faptul că Ludovic Orban este în mare confuzie, neexistând nici o legătură între valabilitatea eeferendumului, ca număr de voturi şi neconstituţionalitatea temelor referendumului. Dan Barna, preşedintele USR, cu pretenţii de a fi preşedintele României, a declarat setenţios că „CCR este vârful de lance al penalilor“, atacând fără scrupule imaginea Curţii Constituţionale şi implicit independenţa judecătorilor acesteia. Înfiorătoare perspectivă pentru români, în a fi puşi să voteze pentru ca astfel de oameni să-i conducă.

Este exclus ca Klaus Iohannis să nu fi ştiut că Referendumul său este un atac frontal la demnitatea electoratului, abandonând astfel rolul său de garant al libertăţilor fundamentale ale omului

În primul rând, Klaus Iohannis ştia foarte bine că graţierea şi amnistia nu pot face obiectul consultării populaţiei, fie şi prin referendum. Graţierea sau amnistia este inclusă în lista de drepturi fundamentale ale fiecărui om. Ludovic Orban, această trompetă din arsenalul vocal al preşedintelui Iohannis, a fost categoric, pronunţându-se public că penalii nu pot avea drepturi fundamentale şi pe cale de consecinţă aceştia nu sunt oameni, pentru că nu au drepturi. Prin întrebarea neconstituţională a referendumului, Klaus Iohannis a inclus subliminal în mintea votanţilor la europarlamentarecă orice corupt, în România, nu poate proveni decât din PSD. De parcă nici nu ar exista dosare penale şi sentinţe pentru atâţia alţi oameni, care nu au tangenţe cu PSD-ul, fiind şi din partidul domniei sale. Această manipulare grosolană a fost devoalată prin decizia recentă a Curţii Constituţionale. Parlamentul României, dominat de coaliţia PSD-ALDE, în loc să riposteze public, pe baza Deciziei CCR, s-a limitat la „atitudinea neconflictuală“ de a-i face pe plac lui Klaus Iohannis, transpunând imediat în legislaţie propunerea acestuia de a interzice amnistia şi graţierea pentru fapte de corupţie. Popunerea a ajuns la CCR. Decizia unanimă a Curţii Constituţionale a fost categorică, taxând o astfel de lege ca neconstituţională. O astfel de propunere, nu numai că nu poate fi transpusă în practică prin lege, dar nu poate fi inclusă nici în Constituţie. Felicitări tuturor acelora care, cu picioarele pe pământ, nu au votat referendumul. Cei care au votat referendumul, nu au decât ca în noiembrie să continue şi să-l voteze pe Klaus Iohannis ca noul preşedinte neconstituţional al României.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

„Opoziţia să tacă!“, expresie a bigotismului liberal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joi 26 martie, ministrul Sănătăţii Victor Costache a fost obligat să demisioneze, demisie care, în contextul actualei crize medicale este un semn prost din partea guvernului, care îl va costa.

Premierul Orban a motivat, de ochii presei, că între demisia ministrului Costache şi carenţele profesionale ale acestuia, privind managementul situaţiei, ar fi o legătură. De câte ori membrii guvernului Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate din Parlament, Victor Costache nu a primit notă de trecere.

Comisiile i- au imputat aceleaşi carenţe manageriale, pe care ile-a imputat joi şi premierul Orban. Liberalii, printre care şi un deputat de Neamţ, Laurenţiu Leoreanu, au ţinut să ne convingă că „PSD îl critică absurd pe ministrul Sănătăţii, Victor Costache“. În fruntea susţinătorilor mesajului privind „critica absurdă pesedistă“, s-a situat bineînţeles Ludovic Orban. Joi, 26 martie, a fost ziua în care Ludovic Orban, acest adversar fără odihnă al stângii, a fost obligat să recunoască, că cel puţin în materie de carenţe ale lui Victor Costache, PSD -ul a avut dreptate şi a cerut, la rândul său, demisia ministrului.

Semnalul a fost că managementul lui Victor Costache, în criza coronavirusului, începând cu 23 ianuarie până în prezent, a fost un eşec al Guvernului Orban plin sau interimar. Întrebarea firească, la care liberalii trebuie să dea un răspuns, este „Cine plăteşte oalele sparte?“. Le plătesc oare liberalii, sau trebuie să le plătească Opoziţia, după cum sugerează aceştia. Obligându-l în sfârşit pe Victor Costache să plece acasă, Ludovic Orban dovedeşte că este sensibil, nu atât la vectorul coronavirus, cât la vectorul electoral.

Miercuri 25 martie, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat public că bucureştenii vor intra într- un program amplu de testare a prezenţei coronavirusului. În materie de comunicare, Gabriela Firea, anunţând o măsură concretă, a fost mai eficientă decât Ludovic Orban, ale cărui anunţuri abundă în generalităţi. Miercuri seara, ca să acopere breşa de comunicare a Guvernului, Victor Costache a anunţat şi el că vrea să testeze populaţia Bucureştiului.

Desigur că premierul Orban l-a convocat instant la Cabinet, pentru a-l întreba unde l-a mâncat de a ieşit public cu anunţul testării populaţiei. Isprava ministrului Costache nu putea fi trecută cu vederea, atâta timp cât Ludovic Orban susţine public că „testarea populaţiei este o prostie“. Nu mai conta faptul că un specialist arhicunoscut, ca dr. Streinu Cercel susţine urgentarea testărilor, pentru blocarea escaladării epidemiei şi protecţia corpului medical.

Soluţia liberală în combaterea coronavirusului – pasarea pisicii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a avertizat, pe 23 ianuarie a.c., că „toate ţările trebuie să fie gata să ia măsuri pentru a ţine sub control focarul de infectare cu coronavirus“. Avertizarea a fost trimisă şi Guvernului Orban. În agenda publică a Guvernului nu au fost semnalate preocupări deosebite pe această temă, atât la finele lunii ianuarie, cât şi în luna februarie. În schimb, agenda publică a fost supraîncărcată cu preocupările preşedintelui Iohannis şi a premierului Orban, privind alegerile anticipate.

Acum, dacă în România nu există dezinfectanţi, mănuşi şi măşti, de vină este Guvernul PSD, care şi-a terminat mandatul în 4 noiembrie 2019. De numărul insuficient de spitale, precum şi de dotarea precară a multora dintre acestea, poate fi învinuit şi Guvernul PSD, precum şi guvernele anterioare, dacă ne amintim că Guvernul Boc a închis spitale.

Dar cum se poate absolvi cu atâta uşurinţă Guvernul Orban de lipsa măştilor, mănuşilor, combinezoanelor de protecţie şi dezinfectanţilor, cel puţin pentru uzul personalului medical? Ca să nu mai vorbim de cele necesare pentru uzul populaţiei… Ce a făcut Guvernul Orban, începând cu 24 ianuarie, până în prezent, pentru a avea asigurat deja acest minim necesar, care nu reprezintă nicio complexitate tehnologică?.

Guvernul Orban, prin parlamentarii săi locali, precum deputatul Laurenţiu Leoreanu, ne explică că de vină este PSD-ul, pentru că nu se găsesc în comerţ măşti, mănuşi şi dezinfectanţi. Ca să nu mai pomenim şi de lipsa medicamentelor esenţiale pentru alte afecţiuni cronice. Această tâmpenie cu pasarea pisicii, ca vină a altora, izvorâtă din preaplinul bigotismului liberal, ar fi identică cu a acuza Guvernul Orban acum, pentru faptul că în 1907 Guvernul liberal Sturdza a tras în ţărani. Singura măsură concretă a Guvernului Orban, a fost că l-a pus pe ministrul Internelor, Marcel Vela, să ne citească în direct textul celor 3 Ordonanţe militare, bătând-o şi pe Viorica Dăncilă la silabisire.

Gelozia PNL , că doar corpul medical este aplaudat

Nici nu a început să-şi facă deplin mendrele coronavirusul că nu numai Klaus Iohannis, dar şi propagandiştii liberali, au ieşit public să susţină, că măsurile implementate de Guvernul Orban, în zona medicală şi de prevenţie „sunt eficiente“.

O astfel de apreciere făcută public, când suntem încă departe de vârful cocoaşei pandemiei, nu numai că dovedeşte suficienţă, dar este şi periculoasă. Singura şansă de a readuce guvernanţii cu picioarele pe pământ este ca Opoziţia să rămână trează şi să critice Guvernul pentru orice îi trece prin cap sau orice face fără cap. Rolul Opoziţiei va fi mai benefic decât oricând, în aceste momente de restrişte.

Liberalii, în frunte cu Ludovic Orban, au o nedumerire zilnică, de ce populaţia nu iese în balcoane să-i aplaude pe ei şi de ce populaţia aplaudă numai corpul medical. Personal, sunt convins că, pentru implicarea sa în problemele prezente, corpul medical merită mult mai multă recunoştinţă.

Nu ştiu dacă liberalii sunt conştienţi că sunt departe de a fi subiect de recunoştinţă publică. Au vrut guvernarea, să-şi ducă crucea cu stoicism până la capăt. La capăt, românii vor vedea cum îşi vor repartiza recunoştinţa. Sper din toată inima, că în istorie, să nu apară alături de „Ciuma lui Caragea“ şi „Coronavirusul nu ştiu cui“

Pe timp de criză, Opoziţia trebuie să aibă un singur drept – SĂ NU TACĂ!

Deputatul nemţean Laurenţiu Leoreanu, dând semn că a desluşit principiile liberale, s-a trezit pe post de cutie de rezonanţă, rostogolind mesajul pornit de la Cotroceni la vale că „Pe timp de criză, social-democraţii au un singur drept – să tacă!“.

Nu cred că i-a scăpat domnului deputat faptul că, în prezent, social-democraţii sunt singurii care reprezintă Opoziţia în Parlamentul României. Cu alte cuvinte, Guvernul Orban nu trebuie să fie doar beneficiar al voturilor Opoziţiei, dar şi a tăcerii acesteia. Fractura de logică democratică ne poate îndreptăţi să-l bănuim pe domnul deputat, că este bântuit de „complexul renegării pesedismului“, dacă ne amintim că şi-a început cariera politică în 2004, candidând pe listele PSD-ului.

Pe drept cuvânt, s-a decretat recent că întreaga lume traversează „o stare de război“. E însă un război condus cu Constituţia în mână. Ordonanţele militare emise nu abrogă Constituţia, ci doar impun ceva mai multă ordine. Şi în perioada anilor 1939-1945 omenirea a traversat o stare de război. Dar a fost o stare de război real, care a început însă decretându-se unora că „Mai aveţi un singur drept…“. Experienţa de viaţă şi politică mă obligă să ripostez la derapajul deputatului Leoreanu, reformulându-i mesajul „Pe timp de criză, Opoziţia are un singur drept, SĂ NU TACĂ!“.

Citește știrea

Actualitate

”Guvernul a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Şapu- Nazare

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare a declarat că guvernul a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic, decizia fiind luată în urma consultării cu mediul privat.

“În urma consultărilor cu mediul privat, Guvernul Orban a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic. Astfel, una din cele mai importante decizii este aceea că angajatorii nu mai trebuie să avanseze din propriile resurse financiare plăţile către angajaţii care beneficiază de şomaj tehnic.

Plăţile se vor face direct  de către AJOFM, după 15 zile în loc de 30 de zile, aşa cum era prevăzut iniţial. O primă tranşă se va deconta la începutul lunii aprilie, pentru perioada 16 – 31 martie, urmată de o a doua, la începutul lunii mai, pentru perioada 1 – 16 aprilie. Pentru a cîştiga timp şi pentru a elimina eventualele disfuncţionalităţi cauzate de birocraţie, angajatorii pot depune cererile şi on-line. Indemnizaţia de şomaj tehnic reprezintă 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie.

Angajatorii care vor primi sume pentru plata angajaţilor trecuţi în şomaj tehnic, au obligaţia să le vireze în maxim trei zile din momentul încasării acestora. O altă prevedere importantă o reprezintă facilităţile acordate altor categorii de profesionişti, cluburi sportive, persoane fizice, întreprinderi individuale, PFA. Şi aceştia vor primi 75% din salariu mediu brut pe ţară, în baza unei declaraţii pe propria răspundere”, a declarat Eugen Ţapu – Nazare, vicelider al Grupului PNL din Senatul României.

Citește știrea

Actualitate

Facilităţi pentru transportatori şi coridoare speciale pentru alimente şi medicamente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “este un demers extrem de necesar, pentru ca fluxul aprovizionării cu medicamente, alimente, alte produse de bază să nu fie întrerupt”, a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu

Pentru a preîntîmpina eventualele dificultăţi ale conducătorilor auto, angajaţi ai operatorilor de transport rutier români, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, a intervenit la statele membre ale Uniunii Europene, pentru ca autorităţile de control ale acestora să ia în calcul prelungirea valabilităţii tuturor documentelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), care ar putea expira în perioada în care este instituită starea de urgenţă.

Este vorba despre: licenţele comunitare şi copiile conforme ale acestora; certificatele de transport în cont propriu şi copiile conforme ale acestora; licenţele pentru activităţi conexe transportului rutier – activităţi desfăşurate de autogări şi intermediere a operaţiunilor de transport rutier; autorizaţiile de transportul alternativ / în regim de închiriere; autorizaţiile pentru transportul rutier naţional contra cost şi copiile conforme ale acestora; autorizaţiile pentru şcolile de conducători auto; atestatele/certificatele profesionale. ”Este un demers extrem de necesar, pentru ca fluxul aprovizionării cu medicamente, alimente, alte produse de bază să nu fie întrerupt.

Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat şi stabilirea de urgenţă a unor coridoare de transport, pentru transporturile rutiere, feroviare şi portuare, prin toate punctele de frontieră, inclusiv prin cele închise în această perioadă publicului”, a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu – Nazare.

Ministrul Lucian Bode a propus şi exceptarea, pentru o perioadă de 30 de zile, a măsurilor privind perioadele de conducere şi odihnă ale şoferilor, pentru transportul naţional şi internaţional de mărfuri. Ministrul român a mai solicitat Comisiei Europene şi identificarrea posibilităţilor de finanţare pentru sprjinirea companiilor care activează în domeniul transporturilor.

”La nivelul Uniunii Europene, deciziile trebuie să fie unitare, pentru că doar aşa putem asigura funcţionarea economiilor europene, chiar şi în situaţii dificile. Zona transporturilor este poate cea mai importantă componentă a economiei româneşti, fără de care toate industriile pot intra în colaps. De aceea, am discutat şi cu reprezentanţii industriei de transport din România şi am stabilit o serie de decizii comune, inclusiv nevoia de accesare a unor scheme de ajutor de stat pentru toate modurile de transport, care să permită ca, la încheierea perioadei de criză, firmele româneşti de transport să-şi revină rapid”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Acest nou set de măsuri apare pe fondul suspendării în România a tuturor curselor spre şi dinspre Italia şi Spania pentru 14 zile, sistarea transportului internaţional de persoane pe relaţia cu Italia, carantinarea pentru 14 zile a navelor provenite din zonele roşii, dar şi suspendarea anumitor trase feroviare de călători pînă la 31 martie 2020.

Citește știrea

Trending