Sursă foto: Digi Sport
Publicitate

■ aceasta este una din explicaţiile votului clar dat lui Răzvan Burleanu, opinia aparţinînd nemţeanului Cristi Vornicu, reales în conducerea FRF, pe sectorul futsal ■ „Politicul trebuie să facă legi care să ajute sportul, nu să intervină în sport“, a declarat şi şeful AJF Neamţ, Ioan Costin Toma ■ „Lupescu nu a explicat exact ce doreşte să facă şi, de aceea, am ales să mergem pe continuitate“, a spus Adelin Tălmăcel, antrenorul echipei de fotbal feminin Vulpiţele Galbene ■

Alegerile Federaţiei Române de Fotbal au trecut, rezultatul este deja cunoscut, însă comentariile tot mai stîrnesc valuri în media sportivă. Răzvan Burleanu a cîştigat la pas competiţia cu Ionuţ Lupescu (168 de voturi faţă de 78 ale Kaiserului) şi mulţi caută încă răspunsuri la întrebarea cum de a fost posibil un astfel de deznodămînt.

Cristi Vornicu, reales în conducerea FRF, pe sectorul futsal

Lumea l-a votat pe Răzvan pentru cei patru ani care au fost şi pentru că a încercat să fie aproape de toate segmentele fotbalistice şi nu doar pentru fotbalul de top. Lumea trebuie să înţeleagă că în fotbalul românesc nu există doar Liga 1, sau Champions League şi orice dezvoltare pleacă de la ceilalţi, de la bază. S-a instaurat o altfel de conducere la FRF şi lucrul ăsta a contat pentru votanţi. Cu siguranţă că în viitor vor fi oameni care vor veni către Federaţie, asta dacă va fie nevoie de ei şi dacă ei vor dori acest lucru. Nu are nimeni nimic cu foştii jucători ai naţionalei, au fost doar nişte mituri false vînturate în campanie“, a declarat ieri Cristi Vornicu, pentru Monitorul, nemţeanul care la alegerile de miercuri a reuşit să cîştige un nou mandat în Comitetul Executiv al FRF, reprezentînd sectorul futsal (fotbal în sală).

Eu am avut un program comun cu al domnului preşedinte Burleanu, pentru că am mers în echipă. Pe trei secţiuni au fost contracandidaţi, la La Futsal, la Liga 3, şi la asociaţiile judeţene. Eu am avut doi contracandidaţi, pe reprezentanţii echipelor West Deva, din Liga 2 şi cel de la United Galaţi, echipă de Liga 1, vicecampioana României, cel pe care l-am învins şi la precedentele alegeri“, a precizat Vornicu.

Acesta a mai menţionat că în echipa lui Burleanu scorul a fost anticipat corect în ajunul alegerilor. „N-am să spun niciodată că nu am avut emoţii, pentru că e o competiţie în care nu ai cum s-o controlezi 100% şi pot fi surprize, ca în sport, de altfel. Dar estimările noastre cu două zile şi cu o zi înainte de alegeri duceau către cifra care a ieşit, de fapt, puţin mai mari decît s-a obţinut în urma votului, spre 180 şi ceva“. Cristi Vornicu a dezvăluit şi cîteva planuri pentru sectorul pe care îl coordonează la nivel naţional. „Pentru futsal vrem să avem baza piramidei şi de aceea unul din obiectivele asumate este dublarea numărului echipe de juniori care evoluează în campionatul U19, în următorii 4 ani, adică de la 28 cîte avem acum, la 56 în 2022. Ca obiectiv personal, eu sper să ne apropiem de numărul de 56 de echipe chiar mai repede, în următorii doi ani. Liga 1 de futsal se va mări în momentul în care vom avea echipe care să poată duce o competiţie de genul acesta şi să fie şi cît mai echilibrată. Nu ne ajută doar să mărim numărul de echipe, iar diferenţa de valoare dintre fruntaşe şi ultimele clasate să fie foarte mare. Pînă la urmă, ca în orice sport, există şi Liga 2, şi dacă e nevoie, facem şi Liga 3, nu pot toţi să joace în Liga 1“, mai susţine Vornicu.

Lumea sportului este mai aparte

Șeful AJF Neamţ, Ioan Costin Toma

La alegerile de pe 18 aprilie, de la sediul FRF, a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ. „S-a votat continuitatea, s-a votat faptul că pentru cei mici şi puţinul pe care-l primesc îl recunosc şi-l apreciază. Vor fi proiecte care vor ajuta material fotbalul de la nivel judeţean, proiecte pentru dezvoltarea arbitrajului. Nu s-a promis «marea cu sarea», pentru că «de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere». După rezultatul final de la vot, se pare că a contat această mişcare cu susţinerea politicului, dar efectul a fost invers. Lumea sportului este mai aparte, oamenii din sport sînt mai greu de îndoit, cum se spune. Cei mai buni mesageri ai României sînt marii sportivi şi în general, sportul trebuie să rămînă al sportului, să rămînă curat. Politicul trebuie să facă legi care să poată ajuta sportul, nu să intervină în sport. Cum a spus colegul de la Bacău, poate să vină şi Dumnezeu la Federaţie şi nu poate să facă nimic dacă nu are pîrghiile legale care să ajute fotbalul“, a declarat şeful AJF Neamţ, Ioan Costin Toma.

Adelin Tălmăcel, antrenorul echipei de fotbal feminin Vulpiţele Galbene

Deşi numele echipei (Vulpiţele Galbene), a fost ţintă a ironiilor, profesorul Adelin Tălmăcel, iniţiator şi antrenor principal al grupării de fotbal feminin din Roman spune că a trecut peste remarcile răutăcioase venite în ziua votului din sală, sau din mass-media. „Din punctul meu de vedere, au existat foarte multe iniţiative de sprijinire a fotbalului feminin din România în mandatul lui Răzvan Burleanu. În consecinţă, am votat, într-adevăr, continuitatea, sperînd într-un ajutor deplin şi în următorii patru ani. Cum se spune, nu strici ceva ce este bun, mai ales că inclusiv de la nivel european, şi nu numai, s-a transmis că se merge pe o dezvoltare a acestei discipline sportive. Domnul Burleanu a înţeles acest lucru şi a ţinut cont de el. De cealaltă parte, domnul Ionuţ Lupescu a avut o prezenţă impresionantă, cu staff-ul său, însă pînă la urmă a contat că nu a avut un buget foarte bine elaborat. De asemenea, nu a avut nici o echipă concretă pe care să o prezinte. Dumnealui a fost şi la noi în zonă, la Bacău, la o întîlnire la care am fost şi eu prezent, însă nici atunci nu a explicat exact ce doreşte să facă şi de aceea am ales să mergem pe continuitate. În cadrul şedinţei, au fost cîteva remarci la adresa cluburilor din eşaloanele inferioare sau de la fotbal feminin, însă pînă la urmă s-au potolit. Cînd era clar rezultatul votului, cealaltă tabără a părăsit sala, iar lucrurile au revenit pe făgaşul normal“, a menţionat profesorul Tălmăcel. La Adunarea Generală de alegeri, judeţul Neamţ a mai fost reprezentat de delegaţi din partea clubului CSM Roman (Liga 3), şi a liceelor cu program sportiv din Piatra Neamţ şi din Roman. (F. JBANCA; T. CIOBOTARU)

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.