Contactează-ne

Actualitate

Alege viaţa, paradă moto la a II-a ediţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 250 de motociclişti din ţară şi străinătate s-au întîlnit duminică, 12 august, la Roman, pentru a organiza cea de a doua ediţie a marşului ■ au fost organizate şi acţiuni de socializare, concursuri şi o paradă moto care a parcurs arterele principale ale municipiului ■

Peste 250 de motociclişti, sprijiniţi de autorităţile locale şi Poliţia Rutieră Neamţ s-au adunat la Roman, duminică, 12 august, pentru a desfăşura cea de a doua ediţie a acţiunii Alege viaţa, în care motociclişti din întreaga ţară şi din străinătate vor să atragă atenţia şoferilor că şi ei sînt participanţi în trafic şi trebuie ocrotiţi de şoferi, în condiţiile înmulţirii numărului de maşini. „Am venit la Roman pentru a-i sprijini pe colegii noştri motociclişti să organizăm, împreună mitingul «Alege viaţa!», ajuns la cea de a doua ediţie. Sîntem o comunitate în care ne ajutăm unii pe alţii la bine şi la greu. Evenimentul nostru îşi propune să atragă atenţia celorlalţi participanţi la trafic că şi noi existăm. Ne alăturăm motocicliştilor şi astăzi sîntem la Roman, după ce ieri am fost la Suceava. Avem o vară plină pentru că toţi motocicliştii din întreaga ţară organizează tot felul de evenimente, la care ne dăm concursul. Astfel de momente ne aduc prilejul de a petrece împreună şi plăcut timpul. Au venit peste 250 motociclişti din: Piatra Neamţ, Vaslui, Bacău, Iaşi, Botoşani, Suceava, din Italia, din Republica Moldova. Mergem de fiecare dată unii la alţii la astfel de evenimente. Am primit sprijin de la autorităţile locale care ne-au autorizat marşul şi ne-au asigurat această locaţie, în ştrand şi împreună cu Poliţia Naţională şi cea locală ne-au asigurat deplasarea în siguranţă în timpul parade moto, care a avut loc pe principalele artere ale municipiului Roman. Şi parada are acelaşi scop, respectiv de a atrage atenţia că şi motocicliştii sînt participanţi la trafic. Cerem respect, dar în acelaşi timp sîntem conştienţi de necesitatea de a conduce noi, înşine, preventiv, pentru că şi neatenţia noastră poate conduce la tragedii, ce ne afectează în mod direct“, a declarat pietreanul Costin Stan, supranumit de motociclişti „Şeriful“, coordonator al activităţilor din cadrul proiectului. Campania naţională „Alege viaţa!“ vine drept răspuns la cifrele îngrijorătoare ale accidentelor rutiere în care sînt implicaţi motocicliştii, dar mai ales sensibilizarea conducătorilor auto cu privire la participarea în traficul rutier al motocicliştilor şi conducătorilor de mopede. Costin Stan a spus că şi în 2018 au fost organizate şi acţiuni de socializare a celor prezenţi, care au constat într-un concurs de prim ajutor, organizat în colaborare cu Ambulanţa, dar şi un concurs de mîncat hamburgeri, dotat cu premii personalizate. Numeroşii romaşcani participanţi la eveniment au văzut şi expoziţia de motoare organizată la ştrand. „Şeriful“ Costin Stan i-a „ameninţat“, deja, pentru cea de a III-a ediţie cu un program surpriză.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending