Contactează-ne

Actualitate

AJF Neamţ, sprijin pentru fotbalul mic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ noile grupări de fotbal care se vor înscrie în sezonul viitor în Liga 5 vor primi echipament sportiv ■ toate echipele vor primi mingi de fotbal ■

Într-o perioadă în care grupările de fotbal de la nivelul comunelor se chinuie să supravieţuiască, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Neamţ a venit cu o iniţiativă menită să ajute acest sector sportiv. Astfel, noile formaţii care vor apărea în eşalonul 5 din sezonul 2018-2019, dar şi cele care vor promova în Liga 4 vor beneficia de un ajutor constînd în echipament sportiv. „AJF Neamţ a reuşit să acceseze un proiect de finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean Neamţ în urma căruia se vor procura apărători, mingi şi jambiere pentru toate echipele din Liga 4 şi Liga 5, dar şi seturi de echipament de joc (tricou şi şort) pentru echipele nou înscrise în Liga 5 sau promovate pe criteriul sportiv şi nu numai în Liga 4“, se arată într-un comunicat postat pe 7 iulie pe site-ul oficial al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ. Anunţul vine cu cîteva zile înainte de startul perioadei de înscriere în noul sezon competiţional din cele două eşaloane nemţene, echipele putînd să-şi depună oficial cererile de înscriere după data de 15 iulie. Prin aceeaşi decizie a Comitetului de Urgenţă al AJF în care se stabilea data de start a înscrierilor, s-a decis că în perioada 1 iulie – 3 septembrie se pot face transferuri în cele două eşaloane, excepţie făcînd juniorii, sector în care mutările sînt permise pînă cel tîrziu cu 48 de ore înainte de primul joc din campiionat. Reamintim că în precedenta ediţie de campionat, Liga 4 Neamţ a pornit cu 10 competitoare, însă pînă la final au mai rămas doar 7, rînd pe rînd, retrăgîndu-se ACS Enadani Poiana Teiului (în tur) , Zimbrul Vînători Neamţ (în pauza de iarnă) şi CS Steel Man Tîrgu Neamţ (în timpul returului de campionat) . În schimb, Liga 5 a pornit cu o serie formată din 16 formaţii, una singură, Unirea Dulceşti, abandonînd competiţia pe parcurs.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending