Contactează-ne

Actualitate

AJF Neamţ explică sistemul din Liga 4

Știe publicată cu

în data de

■ oficialii fotbalului judeţean au răspuns echipelor din Liga 4 care s- au arătat nemulţumite de sistemul cu doar 6 echipe din noul sezon

Noua formulă în care se va desfăşura Liga 4 în ediţia 2018-2019 a stîrnit şi unele nemulţumiri din partea antrenorilor sau responsabililor echipelor. Sistemul cu doar 6 echipe şi jocuri tur- returi (de două ori), plus turneul play-off cu primele patru clasate, a fost decis de Comitetul Executiv al AJF Neamţ în şedinţa de săptămîna trecută, tot atunci hotărîndu-se ca Liga 5 să se desfăşoare cu două serii, a cîte 10-12 echipe, stabilite pe criterii geografice. Conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal a răspuns printr-un comunicat echipelor de Liga 4 care au ridicat obiecţii la sistemul decis pentru sezonul care va debut ape 9 septembrie, aducînd cinci argumente în favoarea formulei adoptate: „Luînd în discuţie propunerea unor membri afiliaţi de comasare a celor două divizii judeţene într-una singură (avînd în vedere numărul mic de echipe anunţate pentru Liga 4), Comitetul Executiv al AJF Neamţ nu a aprobat această solicitare din mai multe motive: – diluarea competiţiei; – investiţiile deja făcute în loturi; – lipsa condiţiilor minime de organizare a jocurilor la mai multe echipe de Liga 5; – imposibilitatea echipelor de Liga 5 de a se clasa mai sus de locul 3 în eventualele serii ale unui campionat cu o singură divizie; – acordarea de prime la jocuri în care şansele de a cîştiga sînt aproape de 100%. AJF Neamţ anunţă astfel echipele că perioada pentru transferuri se va termina în ziua de vineri, 7 septembrie 2018, la ora 13.00”, se arată în comunicatul AJF Neamţ. Reamintim că miercuri, 22 august, Comitetului Executiv al AJF a hotărît ca Liga 4 să rămînă în formatul de 6 echipe, iar Liga 5, unde sînt mai multe cereri, să se deruleze în două serii stabilite pe criteriul geografic. Astfel, în Liga 4 vor evolua Bradu Borca, Speranţa Răuceşti, Ozana Tîrgu Neamţ (echipă nou- înfiinţată), Victoria Horia, Moldova Cordun şi Energia Pîngăraţi (echipă care anul trecut a evoluat în Liga 5). Cele şase competitoare se vor înfrunta în sezonul regulat de două ori în sistem tur – retur (20 de etape), iar primele patru clasate vor evolua în turneu play-off (6 etape), pentru a se stabili campioana ediţiei 2018-2019. În etapa inaugurală, duminică, 9 septembrie vor avea loc următoarele jocuri în Liga 4: Energia Pîngăraţi – Speranţa Răuceşti, Ozana Tîrgu Neamţ – Bradu Borca şi Moldova Cordun – Victoria Horia.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Nu scăpăm de furtuni

Știe publicată cu

în data de

Deşi ne-am fi aşteptat ca aria precipitaţiilor să se mai reducă şi să ieşim din seria de avertismente de vreme rea, meteorologii au emis o nouă informare de furtuni şi vijelii. Este vizat întreg teritoriul ţării de miercuri, 22 mai, de la prînz şi pînă joi, 23 mai, la ora 22. În intervalul meţionat ne putem aştepta la cantităţi de apă însemnate din punct de vedere cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică Carpaţilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vîntului ce pot lua aspect de vijelei şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 de l/mp şi pe arii restrînse 35 – 40 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor ANM va actualize avertizările de vreme severă imediată. Joi, chiar dacă sînt anunţate furtuni nu va fi rece pentru că la amiază sînt aşteptate valori termice de 22 de grade. Nu scăpăm de ploi nici pe parcursul zilei de vineri cînd sînt aşteptate averse în special după amiază. Se mai pierd ceva grade, iar maxima zilei nu mai trece de pragul de 20 grade. Noaptea va fi senină, cu o minimă cantonată la 13 grade. Aceleaşi condiţii meteo sînt valabile cel puţin pînă la finele lunii mai, cu ploi în aversă mai ales după amiază. Dacă prognoza se adevereşte, se face ceva mai cald săptămîna viitoare cînd valorile termice saltă la 23 de grade apoi vor creşte pînă la 25 de grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Comoară găsită de un poliţist

Știe publicată cu

în data de

Mai multe monede, vechi de 2000 de ani, au fost descoperite de un om al legii din judeţul Neamţ. Comoara include 21 de denari, 9 groşi moldoveneşti, numeroase vestigii, fibule dacice şi romane, inele şi sigilii datînd din secolul I. d. Hr., au fost găsite de către un poliţist al Secţiei de Poliţie Ion Creangă, un pasionat căutător de comori. Vestigiile arheologice au fost depistate cu ajutorul unui detector de metale pe un teren de pe raza localităţii Secuieni, iar ulterior au fost predate Direcţiei Judeţene pentru Cultură Neamţ. Poliţistul Andrei Prichici a mai găsit astă iarnă un important sigiliu aparţinînd Episcopului de Bucureşti Alexandru Th. Cisar, 1924 – 1954, iar ultima sa descoperire, cea de monede medievale, a fost în cursul lunii mai 2019. „Ultimele monede, respectiv 9 groşi moldoveneşti, le-am găsit duminică. Cel mai adînc a trebuit să sap la 25 de centimetri sub pămînt, unele dintre acestea fiind găsite la suprafaţă“, a declarat poliţistul. Potrivit acestuia, monedele datează din anul 1517 şi au fost emise de Ştefăniţă Vodă. Poliţistul a înfiinţat la începutul lunii decembrie 2018 un club destinat căutătorilor de comori denumit Metal Detect Roman care pînă în prezent a adunat 13 membri.

Citește știrea

Actualitate

Hoţi reţinuţi

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii din cadrul Poliţiei Tîrgu Neamţ au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora pe parcursul zilei de 21 mai, doi tineri au fost reţinuţi bănuiţi fiind de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. În urma audierilor, un tînăr de 21 de ani, din Vînători Neamţ şi un altul de 23 de ani, din Drăgăneşti, au ajuns după gratii. Totul după ce pe 14 mai oamenii legii au fost sesizaţi de angajaţii unei săli de jocuri de nococ despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani. S-a întîmplat în noaptea de 13/14 mai cînd cei doi suspecţi ar fi intrat în incinta sălii, aflată la parterul unui bloc din Tîrgu Neamţ, şi au plecat cu aproape 21.000 lei. Cei doi vor fi duşi în faţa unui procuror cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending