Contactează-ne

Actualitate

AJF Neamţ explică sistemul din Liga 4

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ oficialii fotbalului judeţean au răspuns echipelor din Liga 4 care s- au arătat nemulţumite de sistemul cu doar 6 echipe din noul sezon

Noua formulă în care se va desfăşura Liga 4 în ediţia 2018-2019 a stîrnit şi unele nemulţumiri din partea antrenorilor sau responsabililor echipelor. Sistemul cu doar 6 echipe şi jocuri tur- returi (de două ori), plus turneul play-off cu primele patru clasate, a fost decis de Comitetul Executiv al AJF Neamţ în şedinţa de săptămîna trecută, tot atunci hotărîndu-se ca Liga 5 să se desfăşoare cu două serii, a cîte 10-12 echipe, stabilite pe criterii geografice. Conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal a răspuns printr-un comunicat echipelor de Liga 4 care au ridicat obiecţii la sistemul decis pentru sezonul care va debut ape 9 septembrie, aducînd cinci argumente în favoarea formulei adoptate: „Luînd în discuţie propunerea unor membri afiliaţi de comasare a celor două divizii judeţene într-una singură (avînd în vedere numărul mic de echipe anunţate pentru Liga 4), Comitetul Executiv al AJF Neamţ nu a aprobat această solicitare din mai multe motive: – diluarea competiţiei; – investiţiile deja făcute în loturi; – lipsa condiţiilor minime de organizare a jocurilor la mai multe echipe de Liga 5; – imposibilitatea echipelor de Liga 5 de a se clasa mai sus de locul 3 în eventualele serii ale unui campionat cu o singură divizie; – acordarea de prime la jocuri în care şansele de a cîştiga sînt aproape de 100%. AJF Neamţ anunţă astfel echipele că perioada pentru transferuri se va termina în ziua de vineri, 7 septembrie 2018, la ora 13.00”, se arată în comunicatul AJF Neamţ. Reamintim că miercuri, 22 august, Comitetului Executiv al AJF a hotărît ca Liga 4 să rămînă în formatul de 6 echipe, iar Liga 5, unde sînt mai multe cereri, să se deruleze în două serii stabilite pe criteriul geografic. Astfel, în Liga 4 vor evolua Bradu Borca, Speranţa Răuceşti, Ozana Tîrgu Neamţ (echipă nou- înfiinţată), Victoria Horia, Moldova Cordun şi Energia Pîngăraţi (echipă care anul trecut a evoluat în Liga 5). Cele şase competitoare se vor înfrunta în sezonul regulat de două ori în sistem tur – retur (20 de etape), iar primele patru clasate vor evolua în turneu play-off (6 etape), pentru a se stabili campioana ediţiei 2018-2019. În etapa inaugurală, duminică, 9 septembrie vor avea loc următoarele jocuri în Liga 4: Energia Pîngăraţi – Speranţa Răuceşti, Ozana Tîrgu Neamţ – Bradu Borca şi Moldova Cordun – Victoria Horia.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending