Contactează-ne

Actualitate

Ai grijă la buzunar!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ campania de prevenire a furturilor din buzunare este desfăşurată şi în ţara noastră în contextul Campionatului Mondial de Fotbal

În contextul începerii Campionatului Mondial de Fotbal, pe 13 iunie 2018 s-a lansat la nivel european Campania de prevenire a furturilor din buzunare „Ai grija la buzunar – „Protect your pocket!”, iniţiativă ce aparţine Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN) din cadrul Comisiei Europene. „Poliţiile din 25 de state europene, printre care şi România, vor disemina către publicul larg mesajele preventive ale campaniei, care îşi propune să informeze şi să atenţioneze populaţia cu privire la vulnerabilitatile în faţa furturilor din buzunare, în special la evenimente de masă gen competiţii sportive, concerte, festivaluri etc. Toate aceste evenimente reprezintă «raiul» infractorilor, în special al hoţilor din buzunare, care profită de orice moment de neatenţie pentru a acţiona“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. Oamenii legii recomandă să ai grijă la buzunar, oriunde te-ai afla mesajul fiind „Prevenirea NU TE COSTĂ nimic, Ignoranţa TE COSTĂ totul!“. Pentru siguranţa ta, ţine cont de recomandările poliţiştilor: nu purtaţi portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor; nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizate de către hoţi; păstraţi portofelul şi banii în buzunarul interior şi asiguraţi-l cu nasturi sau fermoar. Un buzunar bine asigurat descurajează hoţii; banii se ţin în buzunarul de la piept sau într-un buzunar cît mai aproape de corp; dacă transportaţi o sumă importanta de bani, evitaţi locurile aglomerate; mare atenţie la persoanele pe care le vedeţi des în preajma dumneavoastră în piaţă şi în magazine; acordaţi o mai mare atenţie poşetei decît sacoşelor de cumpărături; siguranţa poşetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră; cînd faceţi diferite plăţi sau cumpărături nu scoateţi toţi banii, ci doar suma care trebuie; dacă staţi la o coadă, priviţi cu atenţie celelalte persoane; dacă simţiţi că asupra dumneavoastră se face pressing sau că cineva s-a instalat în faţa dumneavoastră şi vă acoperit vederea, verificaţi imediat geanta şi locul unde ţineţi portofelul; urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă „întîmplator“ obiecte de îmbrăcăminte sau sacoşe goale în mînă; un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte cînd operează ca să-şi ascundă mîna de privirile străine.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending